Bostik around the world

 Our main brands

Segment Gevelplaatsystemen

Paneltack™ garandeert een zorgeloze oplossing voor wandpanelen, gevelbekledingssystemen en het verlijmen van isolerende gevelplaatsystemen aan de buitenkant. Bostik is al meer dan 30 jaar toonaangevend op het gebied van gevelbekleding en paneelverlijming met het PanelTack™ systeem, met bewezen prestaties die onze kennis, ervaring en innovatie op wereldschaal onderstrepen.

Wandbekleding is de laatste jaren steeds populairder geworden, niet in de laatste plaats vanwege de duurzaamheid en de energievoordelen, maar ook omdat het gemakkelijk, snel en schoon te installeren is, en natuurlijk vanwege het naadloze esthetische uiterlijk ervan. Het lijmsysteem voorkomt dat de panelen onder hun eigen gewicht doorzakken en zorgt ervoor dat ze de cyclische uitzetting en inkrimping als gevolg van omgevingsinvloeden zoals wind, temperatuur en luchtvochtigheid ongehinderd kunnen opvangen. Wandplaat- en gevelbekledingsmaterialen zoals porseleintegelpanelen, hogedruklaminaat (HPL), aluminiumcomposietmaterialen (ACM), geperste minerale wol (PMW), vezelcementplaten (FCB), porselein, keramiek, beton, poreuze ondergronden en andere materialen, om er maar een paar te noemen, zijn in staat om windbelasting op te vangen en zorgen voor een duurzame hechting onder extreme omstandigheden.

Bostik biedt een uniek assortiment producten voor het verlijmen van gevelisolatieplaten op wanden, met producten die zijn getest en gecertificeerd volgens ETA 004:2000. Dit betekent dat Bostik lijmen kunnen worden gebruikt als isolatieplaatlijm zonder extra mechanische bevestigingen. Dit bepaart kosten en tijd.  

Ondersteuning & meer informatie

Paneltack is een vochtuithardende, elastische lijm op basis van SMP-technologie,  en is vrij van oplosmiddelen en isocyanaten. Panelen kunnen verlijmd worden ten behoeve van wand- en gevelbekleding, manchetten, boeiboorden en dakrandafwerkingen, plafonds, luifels en borstweringen en kozijnvullingen.  

De producteigenschappen en prestaties van al deze producten zijn in nauwe samenwerking met professionals uit deze industrie ontwikkeld en geoptimaliseerd. Dit om ervoor te zorgen dat u een hoogwaardig product zo gemakkelijk mogelijk en met het beste resultaat kunt toepassen.

Onze technische vertegenwoordigers staan altijd voor u klaar met productadvies en om technische vragen te beantwoorden.  

Ontdek de Bostik ACADEMY

Bostik ACADEMY is een kenniscentrum met zorg opgericht voor professionals in de bouwmarkt.

Bij Bostik ACADEMY ervaar je een op maat gemaakt trainingsprogramma dat perfect is afgestemd op jouw behoeften.

Ons zeer bekwame technische team presenteert ons productportfolio, de beste toepassingsmethoden en de belangrijkste aanbevelingen voor de industrie. Daarnaast kunnen we u en uw team ook op maat gemaakte trainingen aanbieden.

Laat het ons gewoon weten!

ONTDEK DE BOSTIK ACADEMY

Ontdek meer over Gevelplaatlijmsystemen

Steenstriplijmsystemen

Ontdek nu
Bostik-Header-Stone-Strip-Glue-Systems-640x480.jpg
Bostik-Header-Stone-Strip-Glue-Systems-640x480.jpg
Top