Our main brands

Bostik Globalt

Bostik around the world

top

Monteringslim

Våra monteringslimtekniker finns i en mängd olika arbetsmiljöer som sträcker sig från montering av solpaneler till infästning av invecklade kretskortkomponenter.

Vi är alltid intresserade av samarbeten med tillverkare inom nya spännande industriella branscher. Tveka inte att kontakta vårt teknikteam om du vill diskutera utformningen av ett nytt projekt.

Monteringslim, tillämpningar

Vi har allt du behöver hos Bostik, oavsett om det gäller limningslösningar för träbearbetning, elektronik och ledningsföring, kontorsmöbler, kemisk brytning, utomhusintallationer av solpaneler eller storskaliga underhålls-, reparations- och översynsarbeten. Tillämpningsmöjligheterna för våra monteringsprodukter sträcker sig till och med så långt som till skoindustrin.

Bostiks sortiment av monteringslim omfattar även smörjmedel, primers, acceleratorer och andra komplicerade kemiska sammansättningar, jämte våra globalt kända lim.

Våra limlosningar med cyanoakrylat är otroligt högpresterande lim, tillgängliga i lägre viskositeter om du behöver extra god ytpenetration eller bredare fyllnadsförmåga. Dessa smarta produkter är marknadsledande monterings- och reparationshjälpmedel som ger utmärkt vidhäftning mot olika träslag, metaller och plaster liksom mot gummi-, nitril- och neoprenunderlag.

Om du vill minska härdningstiden eller förbättra produktmonteringsstyrkan är vår accelerator med låg andel ozonnedbrytande ämnen perfekt, vare sig du ska limma möbeldetaljer, montera en plastskylt eller reparera fabriksmaskiner.

Andra populära produkter i vårt sortiment av monteringslim innefattar produkter för beläggning, laminering, rörsvetsning och tillämpningar inom filterindustrin, perfekta för privata reparationsarbeten och rörläggningsarbeten. 

 

Andra monteringslimstillämpningar
  • Hushållsapparater
  • Elektronik
  • Filtermontering
  • Belysning
  • VVS
  • Fönster
  • Dörrar

Monteringslims teknologier

Smältlim

Bostiks smälttekniker är bland de mest mångsidiga i vårt utbud av monteringslim. Dessa ekonomiska, värmeaktiverade lim kan fästa mot i princip alla underlag, och användas i alla tillämpningar, från tryckkänsliga sammansättningar till höghållfasta polymersystem.

Våra smältlim finns som väv, nät och film och är särskilt populära för beläggning och laminering, samt är även en viktig beståndsdel inom filterindustrin.

Lösningsmedelsbaserade lim

Våra traditionella lösningsmedelsbaserade lim ger stark fästning inom ett flertal industrisektorer och täcker en mängd olika kemiska varianter.

Våra lösningsmedelsburna produkter finns huvudsakligen som flytande sammansättningar och kan användas för tillämpningar som sträcker sig från innerdörrar och isoleringsanordningar till rörsvetsning, beläggnings- och lamineringsprocesser, liksom för skolimning.

Akryllim

Samtidigt som våra akryllims höga hållfasthet och låga emission har gjort dem till det självklara valet för många golvläggnings- och snickerilösningar, används många av våra akrylbaserade sammansättningar för plasttillverkning och limningsprocesser.

Vare sig du tillverkar stora skyltar eller skärmar eller sammanfogar rörledningar, är dessa klara, vattenbaserade lösningar extra starka och fungerar med nästan alla hårdplaster.

Upptäck mer Monteringslim

Electronics

Läs mer
assembly_electronics_teaser_400x300.png
assembly_electronics_teaser_400x300.png

Filtration

Läs mer
filtration_teaser_400x300.png
filtration_teaser_400x300.png

Textile & Footwear

Läs mer
textile-assembly-400x300.png
textile-assembly-400x300.png

Upptäck mer Industriella Lim

Lim för bilindustrin

Läs mer
automotive_motion.png
automotive_motion.png

Lim för Transport och Aerospaceindustrin

Läs mer
Airplane_Interior_iStock-510977005.jpg
Airplane_Interior_iStock-510977005.jpg