Bostik around the world

 Our main brands

Exklusiv Bostik -teknik

STIX A600 EVOLUTION är baserad på den exklusiva Bostik –tekniken: GLASS BALL TECHNOLOGY, gjord av mikrosfärer av glas i kombination med speciellt utvalda dispersioner och andra råvaror.

Denna teknik gör det möjligt att avsevärt minska produktens densitet, samtidigt som produkten bibehåller sin höga prestanda. Det innebär att +20% yta kan täckas för samma viktmängd som ett vanligt mjukt golvlim.

Låg densitet för enkel användning

Konsistensen hos STIX A600 EVOLUTION ger en mjuk och smidig applicering för enkel användning och bearbetning. Vår teknik innebär också ett lättare material som bidrar till en bättre arbetsmiljö på grund av den enklare hanteringen. Den lägre densiteten ger även en positiv effekt på den totala kostnaden och minskade koldioxidutsläpp från transporter.

Starka miljötillgångar

BOSTIK STIX A600 EVOLUTION är mycket lågemitterande, vilket bidrar till att bevara byggnadens luftkvalitet inomhus. Produkten är certifierad med EC1 Plus enligt EMICODE -protokollet och innehar även M1- och A+ -certifieringar. BOSTIK STIX A600 EVOLUTION uppfyller krav enligt gröna byggnadsklassificeringssystem som LEED och BREEAM och har en lösningsmedelsfri, ftalatfri och isocyanatfri formulering.

BOSTIK STIX A600 EVOLUTION är tillverkad av 35% organiska förnybara råvaror: bindemedel och mjukningsmedel av vegetabiliskt ursprung. Det gör det möjligt att minska användningen av oljebaserad råvara och därmed minska koldioxidavtrycket under livscykeln.

BOSTIK STIX A600 EVOLUTION är förpackad i en delvis återvunnen hink av PCR plast. Användningen av återvunnet material i förpackningar bidrar också till att minska produktens koldioxidavtryck under dess livscykel. Läs mer om våra nya förpackningar här!

Top