Our main brands

Bostik Globalt

Bostik around the world

top
För att möta hemmafixarnas ökade efterfrågan på pålitliga och smarta produkter som förenklar bygg- och renoveringsprojekt hemma, har Bostik utvecklat 3 serier med sammanlagt 8 produkter. Produkterna är anpassade till hemmafixaren med sin flexibilitet och användarvänlighet.
PERFECT SEAL är en serie produkter för tätning och fogning av alla husets delar som bland annat ger bättre energiförbrukning, vattenskydd, ljudisolering och sist men inte minst en mer hållbar byggnad.
 
PERFECT SEAL KITCHEN & BATHROOM är en antimögelbehandlad och UV-beständig fogmassa i 6 olika färger för alla typer av fogning i kök och badrum.
 
PERFECT SEAL ALL SEASON COMBI är ett fogskum för alla projekt året om. Kombinationen av isolering och tätning är idealisk vid montering av fönster och dörrar, mellan karm/vägg och vägg/golv, vid tak samt rörgenomföringar.
 
PERFECT SEAL DECORATION är en vit akrylfog som fungerar både som rörelsefog och dekorativ slutfinnish. Foga kanter och springor vid gipsskivor, runt fönster, tak-/ väggvinklar, golvsocklar med mera. Ljuddämpande och övermålningsbar
 
PERFECT SEAL STONE ADHESIVE HAND är ett PU-lim i skumform för montering av mursten och natursten både inne och ute. Bygg murverk betydligt snabbare och renare än med murbruk. Fäster även mot trä, metall och cellplast.
 
PUREFIX är supereffektiva lim som ger hemmafixaren ett smart sätt att bygga snabbt och hållbart. Produkterna är helt utan ftalater och lösningsmedel vilket gör dem till ett bättre miljöval.
 
PUREFIX SUPER POWER är ett superstarkt monteringslim med omedelbart monteringshugg och slutstyrka på 275 ton per kvm. Ersätter i många fall skruvar och spikar vilket kan göra arbetet många gånger snabbare och flexiblare. Dessutom är limmet övermålningsbart, tål frost och fungerar både inne och ute.
 
PUREFIX INTERIOR HIGH GRIP är ett trälim på patron som inte rinner vilket lämpar sig för vertikal limning inomhus. Med en fantastisk slutstyrka på 225 ton per kvm och snabbt monteringshugg är det enkelt att limma lister, hyllor, dekorationer med mera, direkt på väggen.
 
WOOD FIX är klassiska trälim med förfinade recept vilket ger optimal följsamhet och tillförlitlig hållbarhet för alla vanligt förekommande montage.
 
WOOD FIX INDOOR är vattenbaserat för limning av trä, papp och textil inomhus.

WOOD FIX OUTDOOR är vattenfast med hög hållfasthet för limning av trä, metall, sten och cementbaserade material utomhus.
 
”Vi har sett att Do-it-your-self trenden bara fortsatt öka och kraven på kvalitetsprodukter har följt med. Genom att anpassa våra proffsprodukter möter vi hemma-fixarnas efterfrågan i flera aspekter. Framförallt har vi gjort det lättare att bygga rätt, öka användarvänligheten och förbättrat miljökraven.”
- Jasper Cole, produktchef, Bostik Northern Europe.

Om Bostik
Bostik är en global ledande specialist inom industriell tillverkning samt på bygg- och konsumentmarknaderna. I mer än ett århundrade har Bostik tillverkat innovativa lösningar som är smarta och anpassningsbara till det som formar människors vardag. Bostik ingår i kemikoncernen Arkema.