Márkák és országok

S Born2Bond™ Bostik uvodi na tržište novu seriju inovativnih konstruktivnih ljepila koncipiranih za selektivnu primjenu u odabranim strukama kao što je automobilska i elektronička industrija, luksuzna ambalaža, medicinski proizvodi i MRO.

Konstruktivna ljepila predstavljaju danas prevladavajuće rješenje za proizvodnju pametnih telefona, medicinskih i elektroničkih proizvoda, električnih vozila i luksuzne ambalaže. Tehničari i dizajneri suočavaju se sa sve većim izazovima, primjerice sa sve manjim, ali složenijim dizajnom, potrebom za prilagodljivijim i bržim postupcima stvrdnjavanja kao i sa sve većim zahtjevima zakonskih propisa za zaštitu okoliša, zaštitu zdravlja i sigurnost. Novi proizvodi Born2Bond™ tvrtke Bostik posebno su razvijeni za takve izazove.

Prva serija proizvoda koja će biti lansirana pod markom Born2Bond™ usredotočit će se na trenutna ljepila na bazi metoksi etil-cijanakrilata za izradu i proizvodnju što se odražava u nedavnim akvizicijama tvrtke Nitta Gelatin, specijalizirane za tehnologiju UV-sustava, te Afinitica, specijalizirane za tehnologiju cijanakrilatnih trenutnih ljepila.

Od posebne su važnosti nove, patentirane formulacije slabog mirisa koje omogućuju ugodnije proizvodno okruženje i rješenja s niskom eflorescencijom, koja su presudna značajka za proizvođače proizvoda visoke klase. Nova, sveobuhvatna i visoko učinkovita paleta trenutnih ljepila Born2Bond™ tvrtke Bostik još jednom podiže ljestvicu i pogodna je, naravno, i za serijsku proizvodnju.

„S Born2Bond™ naši kupci mogu poboljšati svoju učinkovitost i održivost, dobiti više dizajnerskih mogućnosti i na taj način izrađivati lakše, bolje, sigurnije i inovativnije proizvode“, objašnjava Polivio Goncalves, globalni menadžer za konstruktivna ljepila tvrtke Bostik. „Ime Born2Bond™ ne odražava samo naše proizvode i ciljeve, već i naš pristup usmjeren na kupca. Ove proizvode sljedeće generacije razvijamo zajedno s našim kupcima kako bismo zajamčili stvaranje upravo onih rješenja koja su im potrebna.“

S globalnim tržišnim potencijalom od 7 milijardi eura, Bostik planira lansirati dodatnu ponudu proizvoda unutar svog asortimana proizvoda Born2Bond™, uključujući HM-PUR (reaktivno vruća ljepila na bazi poliuretana) i druge uretanske akrilate, kako bi sukladno promijenjenim potrebama u primjeni pružio sveobuhvatnu uslugu.

O Bostiku, tvrtki iz grupacije Arkema

Bostik je vodeći specijalist za ljepila u građevinskom sektoru, u industriji široke potrošnje i na industrijskim tržištima. Više od jednog stoljeća tvrtka razvija inovativna, sve inteligentnija rješenja ljepila koja se sve bolje prilagođavaju zahtjevima svakodnevnog života. Od kolijevke pa do groba – od kuće do ureda – inteligentna rješenja ljepila tvrtke Bostik mogu se pronaći skoro svugdje. Tvrtka zapošljava više od 6000 radnika s godišnjim prometom od 2 milijarde eura i djeluje u više od 40 zemalja. www.bostik.com

Top