Tvrtka Boston Blacking Company: Sjajan Početak

1889. godine u Chelsea-u u Massachusettsu osnovana je tvrtka Boston Blacking Company, proizvođač kožnih bojila i bojila za industriju obuće. Tvrtka je u nekoliko zemalja rasla kroz spajanja, akvizicije i organski rast. Krajem 1920-ih tvrtka Boston Blacking osnovana je u 12 zemalja na tri kontinenta i zapošljavala je preko 1.000 kemičara i tehničara. Brojni su proizvodi lansirani pod markom Bostik već 1940-ih, a ime tvrtke Bostik uzeli su 1960-ih.

Rast Kroz Akvizicije

1980. godine Bostik je preuzela Connecticut grupa Emhart Corporation, koju je devet godina kasnije sama otkupila tvrtka Black & Decker. Black & Decker razdvojio je mehaničke i kemijske aktivnosti grupe kako bi ostavio tvrtku Bostik kao samostalni koncern.

Francuska naftna i plinska grupa Total 1990. godine preuzima Bostik i u nju pripaja svoje vlastite podružnice za ljepila.

Totalfina i Elf Aquitaine spojili su se u TotalFinaElf, koji je nakon toga preimenovan u Total. Njihova cijenjena odjeljenja za ljepila, Bostik and Atofindley, okupljena su u Bostik Findley SA, a ime je potom 2004. godine promijenjeno u Bostik SA, zatim je preimenovan u Total.

U 2013. godini Bostik je promijenio identitet svog branda, s novim potpisom “inteligentna ljepila” i znakom guštera nadahnutim iz prirode, povezan sa znanstveno utemeljenom djelatnošću Bostik ljepila.

2015. godine tvrtka Arkema, stručnjak za specijalne materijale koji nudi inovativna i održiva rješenja, akvizirala je Bostik. 

Od Pionirskih Vodootpornih Čizama do Lansiranja Prvog Ljepila za Elastično Pričvršćivanje Koje se Koristi u Pelenama, Naša je Povijest Puna Pametnih Inovacija.

Od 1889. patentirali smo više od 9000 tehnologija koje pokrivaju sve, od unutarnjih ljepila za zrakoplove do Blu-Tacka. I usput smo enormno evoluirali i prerasli od lokalnog proizvođača boja do globalnog lidera u industriji.

Top