Márkák és országok

Najnoviji trendovi podnih obloga odnose se na stil i funkcionalnost. Dizajneri žele vrste podova koje odgovaraju njihovom prostoru. LVT podovi savršeni su za razne prostore, uključujući trgovine, ugostiteljstvo, uredske prostore, škole i još mnogo toga…
                                                                  
LVT (Luxury Vinyl Tiles) su modularni PVC podovi u daskama ili pločicama. Modularni PVC podovi su PVC podovi nove generacije koji nadopunjuju dugogodišnju ponudu PVC-a u rolama. Cilj je novim tehnologijama kreirati formate koji su suvremeniji i približiti se izgledu parketa i pločica.

Preuzmi brošuru

Glavne prednosti LVT-a:

  • BESKONAČNE MOGUĆNOSTI uključujući formate i veličine.
  • LAGANO ZA IZRADU JEDINSTVENOG DIZAJNA i uzoraka sa širokom paletom boja.
  • DUGOTRAJNO prikladno za veliki pješački promet, uredske stolice na kotačićima, krevete i kolica na kotačićima.
  • LAGANO ZA UGRADNJU pomoću naših sustava za meke podove.

Vrste LVT-a:

  • Luksuzna vinilna pločica                                                                     
  • Luksuzna vinilna ploča                                                          
  • Loose lay ploče

Priprema je ključna!

Prije instalacije morate osigurati:

  • Kompatibilnost ljepila s podlogom i podnom oblogom (hrapava, teksturirana, glatka...).
  • Način instalacije ovisno o namjeni prostora u koji se ugrađuje.
  • Vrsta instalacije ovisno o uvjetima (veliki promet, vanjska uporaba, varijacije temperature, sanitarne prostorije...).

4 KORAKA KAKO BISTE OSIGURALI JEDNOSTAVNU UGRADNJU

Korak 1: PRIPREMA PODLOGE

Važno je provjeriti eventualne pukotine na podlozi kako biste izbjegli naknadne probleme pri korištenju. Za to morate koristiti odgovarajuće proizvode za pripremu podloge.

Korak 2: PARNA BRANA

Vlaga je jedan od najčešćih problema u zgradama. Kako biste zaštitili svoj pod, morate potisnuti zaostalu vlagu ili blokirati kapilarnu vlagu, ovisno o gradilištu.

Korak 3: PRIMER

Temeljni premaz kako bi se eliminiralo i kontroliralo upojnost podloge. Preskakanjem ovog koraka, negativne karakteristike podloge preslikat će se na podne obloge.

Korak 4: SAMONIVELIRAJUĆA MASA

Kako bi podloga bila savršena i glatka, morate koristiti odgovarajuću samonivelirajuću masu ovisno o vrsti prostora.

1. STANDARDNO LJEPLJENJE

Maloprodajne trgovine, hoteli, restorani, uredi, zdravstveni centri... karakteristični su po velikom pješačkom prometu i aktivnosti, što stavlja podnu oblogu pod veliko opterećenje. Standardna metoda lijepljenja prilagođava se svim ovim zahtjevima i uključuje područja s velikim prometom i obloge koje su podložne raznim ograničenjima.

Ova metoda postavljanja uključuje upotrebu ljepila za lijepljenje vašeg luksuznog vinilnog poda na podlogu i Bostik nudi savršeno rješenje za dimenzijsku stabilnost koja osigurava da podna obloga zadrži svoje prirodne karakteristike.

Bostik predlaže 2 idealna proizvoda za LVT s kratkim vremenom čekanja i visokim početnim učinkom: BOSTIK STIX A800 PREMIUM i BOSTIK STIX A550 POWER ELASTIC.

2. LIJEPLJENJE U EKSTREMNIM UVJETIMA

SANITARNI PROSTORI  LVT  DIZAJN

Kupaonica ili kuhinja podložne su ograničenjima: vlaga, često čišćenje deterdžentima, itd. Lijepljenje LVT podne obloge u ovoj vrsti okruženja moguće je pod uvjetom da imate odgovarajuće ljepilo.

Što je kvalitetnije ljepilo, manja je vjerojatnost da će se savijati zbog vlage. Zahvaljujući BOSTIK STIX H995 ELASTIC XTREM, koji je otporan na vlagu, sada je moguće imati isti pod u spavaćoj sobi i kupaonici.                 

 

OTPORNO NA PROMJENE TEMPERATURE!

LVT zalijepljen iza prozora, atrija ili staklene stijene može biti podložan značajnim toplinskim promjenama. Odabir idealne opcije podova za vaš prostor zahtijeva i prilagođeni način postavljanja i ljepilo visoke učinkovitosti. Ugradnja ljepilom za ekstremne uvjete pomoću BOSTIK STIX P956 2K sprječava bilo kakvu deformaciju i otporan je na temperaturne promjene.

3. LOOSE LAY POSTAVLJANJE

Svaki segment tržišta ima specifične značajke i ograničenja. U trgovini zastoj je ključni element koji treba uzeti u obzir prilikom renoviranja mjesta.                    
Ugradnja loose lay LVT sistema omogućuje minimalno vrijeme zastoja. Bostik razvija još brže sustave s jednostavnom primjenom i kratkim vremenom čekanja, BOSTIK FIX A760 TECH je najbolje rješenje u ovom slučaju. Za brzi povratak u rad potrebna je brza samonivelirajuća masa.

Top