Bostik around the world

Belangrijkste merken

Het assortiment Premium Aware zijn de lijmen, kitten en een PU-schuim voor alle toepassingen in de bouw zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen. Producten die het milieu zo min mogelijk belasten, ook de verpakking gaat daar nu aan bijdragen. PCR (Post-Consumer Recycled) is kunststof granulaat dat al is gerecycled, afkomstig van bijvoorbeeld plastic flessen of voedselverpakkingen. Het wordt opnieuw verwerkt tot het robuuste en duurzame PCR, dat het netto-effect van plastic op het milieu aanzienlijk vermindert.

Grijs is het nieuwe groen

De kleur van de Premium Aware-verpakkingen gaat wijzigen in grijs. Deze kleur wordt meer en meer de standaard voor gerecyclede kunststof verpakkingen. Technisch helpt grijs pigment om alle verkleuringen van samengesmolten kunststof te vervagen. Daarnaast geeft deze kleur het gemak om aangepaste informatie rechtstreeks op verpakkingen te drukken voor voorschriften en logistieke gegevens in de toeleveringsketen. Grijs is ook een goed leesbare kleur voor sensoren in recyclingcentra.

De wijziging van de verpakkingslijn zal bij Bostik ook op een duurzame manier plaatsvinden en enkele maanden duren. Afhankelijk van de omvang van de voorraden wordt het virgin plastic in die periode uitgefaseerd.

Top