Merken en landen

Toepassingen van waterproofing-producten

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van gespecialiseerde chemische formuleringen voor ieders behoefte, of je nu een groot bouwbedrijf bent, een zelfstandige bouwprofessional of een doe-het-zelver.
Onze producten bestrijken het volledige scala aan waterdichtingstoepassingen voor binnen en buiten, van kelders, watertanks en ondertegeling voor stoombaden tot dakbedekking, grondwerken en tunnels. Onze waterdichte afdichtmiddelen zijn eenvoudig aan te brengen en altijd veilig in gebruik. Ze zijn geschikt voor alle soorten poreuze ondergronden, zoals hout, beton, baksteen, steen, metaal en cementplaten.

Innovaties in waterdichte afdichting

De vertrouwde waterdichte afdichtingsmiddelen lopen voorop op het gebied van afdichtingstechnologie, zowel voor binnen- als voor buitengebruik. Denk aan het Dampfix-assortiment voor het waterdicht maken van woningen, de bitumineuze Black Paint- en acrylproducten van Flexacryl voor waterdichte dakreparaties en de - met een roller aan te brengen - Ultraseal polyurethanen. Allemaal toonaangevende producten op het gebied van waterdichtingsoplossingen in de bouw- en doe-het-zelfsector.

Afdichtingstechnologieën

 • Cementgebonden afdichtmiddel 
  De cementgebonden afdichtmiddelen zijn ideaal voor zwembaden, kelders en andere binnen- of buitenconstructies met een betegelde ondergrond. We produceren ook cementgebonden producten die speciaal zijn samengesteld om positieve waterdruk te weerstaan.
 • Silyl gemodificeerd polymeer (SMP)
  De gesilyleerde gemodificeerde polymeren zijn zuurvrij en perfect geschikt voor allerlei waterdichtingsbehoeften. Ze kunnen zich hechten aan dezelfde verscheidenheid aan ondergronden als een standaard siliconenkit, maar hebben een veel hogere hecht- en pelsterkte. 
 • Bitumen afdichtmiddel
  Onze bitumineuze afdichtingsoplossingen zijn uitstekend bestand tegen de meeste zoutoplossingen, water, alcohol en verdunde zuren en alkaliën. Dit maakt ze ideaal voor waterdichting, met name voor materialen die worden gebruikt voor buitentoepassingen zoals dakbedekking.
 • Epoxy-afdichtmiddel
  Epoxy-acrylaatkittechnologie is ideaal voor het afdichten van kelders en watertanks. 

Vochtwering voor binnen

Er zijn allerlei soorten binnentoepassingen, waarvoor een volledig waterdicht afdichtmiddel nodig is. Of het nu gaat om een industriële montage als onderdeel van een groot bouwproject of een huishoudelijke toepassing, zoals vochtwering in kelders.  

Onze waterdichte afdichtingsproducten voor binnen zijn ontworpen en vervaardigd met de allerbeste chemische expertise om waterdruk tegen te houden en te voorkomen dat er plassen of lekken ontstaan. De Seal & Block waterdichte afdichtingsmiddelen houden ook het opstijgen van vocht via poreuze ondergronden tegen. Beton, baksteen en steen zijn de meest voorkomende ondergronden voor dit soort projecten. 

In zwembaden ontstaan de meeste problemen, wanneer grote hoeveelheden water door de wand van de bouwruimte proberen te dringen. Onze cementgebaseerde oplossingen en acrylaatkitformules zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat deze 'positieve waterdruk' schade veroorzaakt aan je projecten.  

Als je daarentegen aan een ondergronds project werkt, zoals een kelder, dan heb je juist een oplossing nodig die gericht is op het tegenhouden van 'negatieve waterdruk' - het proces waarbij water of vocht in je woonruimte terechtkomt.  

Het is belangrijk om het juiste waterdichtingsmiddel niet alleen te kiezen op basis van de vraag of het om bescherming tegen negatieve of positieve waterdruk gaat, maar ook op basis van de intensiteit van deze waterdruk of vochtmigratie. Als je advies nodig hebt over het gebruik van Bostik-producten voordat je je afdichtmiddel aanbrengt, neem dan contact op met ons technische ondersteuningsteam.

Vochtwering buiten

Ongeacht de omvang van je project is het waterdicht maken van je installatie cruciaal voor de levensduur en duurzaamheid van de constructie.  Van grote brugconstructies en ondergrondse tunnels tot dakbedekking in een gebouw; het kiezen van het juiste waterdichte afdichtmiddel dat voldoet aan de eisen van je buitenconstructie is een belangrijke beslissing.  

Bij Bostik ontwerpen en fabriceren we allerlei slimme producten om je te helpen bij je bouwproject. Deze producten voorkomen het binnendringen van vocht, wat vaak leidt tot degradatie van je constructie na verloop van tijd bij blootstelling aan de elementen. 

Als je technische ondersteuning kunt gebruiken bij het kiezen van de optimale oplossing voor jouw waterdichting in de buitenruimte, neem dan contact op met ons ervaren en deskundige technisch ondersteuningsteam voor professioneel advies. 

Waterdichte afdichtingstoepassingen

Bij Bostik is ons intelligent ontworpen assortiment afdichtingsproducten samengesteld voor verschillende toepassingen, dus of je nu een lekkage wilt verhelpen of de buitenkant van een nieuw gebouw waterdicht wilt maken, bij ons vind je altijd het product dat past bij je individuele behoeften. 

Als je project onder het maaiveld ligt, als je bijvoorbeeld aan funderingen, tunnels of brugvoeten werkt, is het cruciaal om je constructie te beschermen tegen binnendringend water en vocht. Het kiezen van het juiste waterdichte Bostik-afdichtmiddel kan structurele schade door bevriezen, ontdooien en het ontstaan van barstjes door vochtpockets voorkomen. 

Om de hoogste compatibiliteit met metselwerk, betonblokken, dilatatie- en bouwvoegen te bereiken, zijn onze waterdichtingstechnologieën speciaal ontworpen om met een groot aantal verschillende ondergronden te werken. Beton, zand, cement, hout, metaal en cementplaat zijn slechts enkele van de materialen die je met Bostik producten kunt versterken tegen weer en water. 

De meeste van onze afdichtmiddelen voor buitentoepassingen hebben een lage modulus en bieden een goede flexibiliteit en elasticiteit. We produceren ook slimme oplossingen die zich kunnen hechten aan oppervlakken die al nat of vochtig zijn, en afdichtmiddelen die uitharden onder invloed van het vocht in de lucht – deze werken vooral goed met oppervlaktemembranen.  

Sommige producten die specifiek zijn voor dakplaten, dakgootafdichtingen en soortgelijke toepassingen hebben een fantastische weerstand tegen ineenzakken en gaan minimaal 10 jaar mee. Bovendien zijn al onze afdichtmiddelen zeer duurzaam, krimp- en geurarm en kunnen ze zonder problemen overschilderd worden. 


Neem contact op met ons technische team voor goed geïnformeerd, professioneel advies. 

Onze innovatieve lijmoplossingen zijn wereldwijd bekend en worden overal gebruikt in nieuwbouw- en renovatieprojecten.
Er zijn Bostik-oplossingen voor egaliseren, tegelen, waterdicht maken, afdichten, voegen, en voor decoratie, montage en isolatie.
Meer weten of een training volgen? Neem een kijkje in de Bostik Academy.

Bostik Academy

Top