Merken en landen

Geventileerde voorzetgevels

Gevelpanelen worden steeds populairder. Niet alleen vanwege hun duurzaamheid en energievoordelen, maar ook omdat zij gemakkelijk, snel en schoon te installeren zijn. Bovendien kan met gevelpanelen een esthetisch hoogwaardige en naadloze gebouwgevel gerealiseerd worden. De Bostik Paneltack paneelverlijmingsystemen zijn ontwikkeld om 10 keer het gewicht van het paneel te kunnen dragen. Bovendien vangen zij cyclische uitzetting en inkrimping op, die ontstaat door omgevingsinvloeden (zoals wind, temperatuur en luchtvochtigheid). Hierdoor wordt een duurzame hechting van onder meer hogedruklaminaat (HPL), aluminiumcomposietmaterialen (ACM), geperste minerale wol (PMW), vezelcementplaat (FCB), keramiek en andere materialen onder alle omstandigheden geborgd.

Waarom kiezen voor gevelplaatverlijming?

Bostik biedt een uniek assortiment producten voor het verlijmen van gevelpanelen, met producten die zijn getest en gecertificeerd volgens European Technical Assessment (ETA) 004:2000. Dit betekent dat de Bostik lijmen zonder extra mechanische bevestigingen, gebruikt kunnen worden. Dit bespaart tijd én kosten.

Gevelplaatverlijmingsconcept PanelTack

Bostik is al meer dan 30 jaar toonaangevend op het gebied van gevelbekleding en paneelverlijming met het Paneltack systeem, dat een zorgeloze verlijming van wandpanelen, gevelbekledingssystemen en isolerende gevelplaatsystemen aan de buitenzijde van gebouwen garandeert. Het Paneltack systeem omvat een select aanbod cleaners, primers, lijmen en een foamtape. Naast gevel- en wandbekleding kunnen met Paneltack™ panelen verlijmd worden ten behoeve van boeiboorden en dakrandafwerkingen, luifels en borstweringen, kozijnvullingen, plafonds en manchetten.

De ideale lijm per paneelsoort

Gevelpanelen van bijvoorbeeld steenwolplaat, HPL en vezelcementplaat hebben elk hun eigen, specifieke eigenschappen. Zo verschilt de thermische en hygrische beweging (krimpen en uitzetten door temperatuurschommelingen en luchtvochtigheid). Daarom zijn voor de verlijming van deze panelen specifieke lijmen nodig, met een specifieke elasticiteit en met de juiste bijbehorende primer. Bijvoorbeeld om vervorming van de gevelpanelen op te vangen. Zo verzeker je jezelf en je klant van jarenlange betrouwbare gevelplaatverlijming!

Je ontdekt alles over Paneltack op de thema-pagina's Gevelplaatplaatverlijming

Ontdek meer over Gevelplaatlijmsystemen

Gevelplaatverlijming

Ontdek nu
bostik-benelux-facade-paneltack-logo-640x480.jpg

Steenstriplijmsystemen

Ontdek nu
Bostik-Header-Stone-Strip-Glue-Systems-640x480.jpg

Kennis delen in de BOSTIK ACADEMY

Ons kenniscentrum door en voor professionals!

Bij de BOSTIK ACADEMY kun je terecht voor een trainingsprogramma dat perfect is afgestemd op jouw behoeften. Ons bekwame technische team geeft je op een praktische manier informatie over ons productportfolio, de beste toepassingsmethoden en de belangrijkste aanbevelingen voor de branche. Daarnaast kunnen we ook op maat gemaakte trainingen aanbieden voor teams. Laat het ons weten!

ONTDEK DE BOSTIK ACADEMY

Top