Merken en landen

Het project

 

Coen Hagedoorn Bouwgroep is al sinds de jaren ’70 actief in het realiseren van renovatie- en nieuwbouwprojecten. Kenmerkend is hun integrale aanpak, waarbij ze van A tot Z zorgen voor goede, gezonde en betaalbare woningen. Op de Zuidwijklaan in Wassenaar werden recent 86 sociale huurwoningen opgeleverd, die voldoen aan de hoogste standaard van energiezuinige nieuwbouw.

Energiezuinige nieuwbouw

Het sociale woningbouwproject bestaat uit 86 energiezuinige twee- en driekamerappartementen voor senioren, starters en kleine gezinnen. De appartementen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Daardoor zijn de woningen zeer duurzaam. Voor maximale energie-efficiëntie werd het principe van Luchtdicht Bouwen toegepast.

Ontdek de toepassing van Luchtdicht Bouwen producten in de projectvideo

Er zijn twee bijzondere producten gebruikt om luchtdicht bouwen toe te passen. De eerste is het zeer flexibele schuim Zwaluw Elast-O-Foam. Het schuim is snel te verwerken en maakt het huis behalve luchtdicht ook stiller.

Het tweede Luchtdicht Bouwen product is de Hybriseal 306 coating om de uiteindelijke afdichting te realiseren. Die coating is bijzonder, omdat deze ook op vochtige ondergronden kan worden toegepast zonder primer in slechts één laag. Zo konden de werkzaamheden altijd doorgaan, ongeacht de weersomstandigheden.

Daarnaast werd in dit project ook de Bostik Fire Protect FP310 toegepast, een afdichtingsmiddel om doorvoeringen in de meterkast passief brandwerend af te dichten.

Advies & begeleiding

Bostik’s Business Developer Nick Haring heeft in dit project het advies uitgebracht én ondersteuning op de bouwplaats geboden in de vorm van praktische training voor de verwerkers.

 

Meer weten over luchtdicht bouwen?

Wil je uitgebreidere informatie lezen over luchtdicht bouwen? Lees dan dit kennisartikel, waar we het concept luchtdicht bouwen uitleggen en de vier pijlers (luchtdichtheid, thermische isolatie, slagregenkering, geluidsisolatie) toelichten.

WAT IS LUCHTDICHT BOUWEN?

Ontdek onze referentieprojecten

Bekijk hier een selectie projecten van onze klanten en partners.

bostik-benelux-casestudy-hallebad-pool-2-640x480.jpg
Zwembad Nederhem-Halle, België

Zwembad sportoase Hallebad

bostik-benelux-casestudy-renovated-floor-640x480.jpg
Utrecht, Nederland

Vloerrenovatie van een winkelcentrum in Utrecht

bostik-global-project-porto-germeno-solutions-640x480.jpg
Porto Germeno, Griekenland

Waterdicht maken en betegelen van een zeewaterzwembad

bostik-benelux-project-particuliere-woning-bukarest2-640x480.jpg
Particuliere woningbouw in Boekarest

Exclusief wonen met stijlvolle materialen

Top