Merken en landen

Sinds 2018 is Bostik Benelux B.V. actief betrokken bij het Lean & Green Nederland netwerk, een initiatief gericht op duurzame logistiek. Deze inspanningen hebben geleid tot het behalen van de eerste Lean & Green Star in 2019 en recentelijk de 2e Lean & Green Star. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en dit is terug te zien in de bedrijfsdoelstellingen, maar ook in de productie van alle Bostik producten.

Behalen van de 2e Lean & Green Star

Sinds 2018 hebben wij verschillende duurzaamheidsprojecten geïnitieerd binnen het netwerk van Lean & Green Nederland, wat resulteerde in de 1e Star in 2019. Het verkrijgen van de 2e Lean & Green Star was een belangrijke mijlpaal voor ons.

De afgelopen jaren zijn verschillende duurzaamheidsprojecten binnen de logistieke as geïnitieerd om dit doel te bereiken. Essentiële stappen waren onder andere het verzamelen van data, het vertalen van deze informatie naar klanten en ketenpartners én het minimaliseren van de kosten voor alternatieve oplossingen door slimmere distributie.

Toekomstplannen

Gert-Jan Rombouts, Logistiek- en Country Customs Manager bij Bostik Benelux B.V.: “Wij hebben ambitieuze plannen voor de toekomst, waaronder de verdere optimalisatie van de keten en het gebruik van alternatieve brandstoffen. Dit jaar wordt de eerste elektrische vrachtwagen in gebruik genomen en er wordt verder geïnvesteerd in de infrastructuur voor elektrische voertuigen. Bovendien is data transparantie een speerpunt, met als doel volledig digitaal opereren en gedeelde ketenregie.”

Wij erkennen de cruciale rol van bedrijven in het investeren in duurzame brandstoffen en energiebronnen. Het stimuleren van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en keten efficiëntie door samenwerking zijn sleutelfactoren in onze strategie.

Bostik, mens en maatschappij

Naast duurzaamheid, hechten wij veel waarde aan veiligheid en kwaliteit. Elk initiatief dat bijdraagt aan verbeterde veiligheid, superieure kwaliteit en verhoogde duurzaamheid, heeft een significante impact op de wereld. Bij Bostik is iedereen, van de organisatie als geheel tot de individuele medewerker, verantwoordelijk voor het bijdragen aan duurzaamheid. Rombouts: “Vanuit een logistiek perspectief geloven we dat uiteindelijk 0% uitstoot mogelijk is en hier ook naar gestreefd dient te worden”.

Bostik Benelux B.V. heeft de 2e Lean & Green Star behaald door hun inspanningen op het gebied van duurzame logistiek.

Binnen beheer van afval en energie, zijn ondermeer de volgende initiatieven gerealiseerd:

Lees meer over de duurzaamheidsinitiatieven van Bostik

Top