Márkák és országok

Nanošenje Predpremaza

Većina podnih podloga najprije se obrađuje nanošenjem predpremaza. Ovisno o vrsti predpremaza, on ima sljedeće funkcije:

  • smanjuje upojnost mineralnih podloga
  • veže zaostalu prašinu na površini
  • štiti mase za pripremu podloge i podne obloge od zaostale građevinske vlage i/ili kapilarne vlage iz podloge
  • štiti od vode iz masa za izravnavanje i ljepila podloge osjetljive na vlagu i bubrenje(npr. Kalcijum sulfatni podni estrih, iverica, drvo)
  • poboljšava adheziju kod vrlo gustih i vrlo glatkih površina
  • učvršćuje površinu podloge/glazure
  • predstavlja parnu branu za vlage iz podloge

Prednosti Proizvoda

Primjena predpremaza znatno poboljšava adheziju mase za niveliranje na podlogu te time postiže siguran i trajan rezultat. Budući da se gotovo cjelokupna količina vode sadržana u masama za niveliranje potroši u procesu stvrdnjavanja, temeljni premazi imaju važnu funkciju zadržavanja te vode kako bi se masa na ispravan način ravnomjerno stvrdnula. Bez predpremaza voda može isteći iz smjese, prodrijeti u pore podloge te tako dovesti do oštećenja masa za niveliranje uslijed nedovoljnog stvrdnjavanja. Osim toga, predpremaz omogućuje da masa za niveliranje ispuni svoju predviđenu svrhu, a to je niveliranje i prionjivost da bi se dobila idealna površina.

Predpremazi na bazi polimerne disperzije sadrže vodu i specijalne polimere. Prvenstveno služe smanjenju upojnosti podloge, vezivanju preostale prašine i poboljšanju prionjivosti. U pravilu su spremni za uporabu ili se trebaju razrijediti s vodom u omjeru 1:1 do 1:4.

Predpremazi na bazi reakcijske smole mogu biti dvokomponentni na bazi epoksidne smole ili jednokomponentni premazi na bazi poliuretana. Osim za vezanje zaostale prašine, poboljšane adhezije i smanjenje sposobnosti upijanja podloge, ovi temeljni premazi služe i za učvršćivanje podloge, budući da površinski prodiru u istu.

Nadalje, predpremazi na bazi reakcijske smole mogu se primjenjivati i kao barijera za preostalu vlagu iz mineralnih podloga, pri čemu treba poštivati odgovarajuće navedene granične vrijednosti preostale vlage.

Pronađi više Priprema podloge

Samonivelirajuće mase

Pronađi
floor-preparation-finnish2_640x480.jpg
Top