Značky a země

S plánovanou akvizicí Polytec PT Arkema posílí nabídku produktů Bostik, aby mohla sloužit rychle rostoucím trhům s bateriemi a elektronikou. Tato akvizice je součástí strategie skupiny stát se poskytovatelem ucelenýchsystémů a podporovat své zákazníky při vývoji udržitelných řešení pro trhy s bateriemi a elektronikou.

Polytec PT, společnost se sídlem v Německu, vyvíjí materiály tepelných rozhraní pro baterie a technická lepidla pro trh s elektronikou. S jedním hlavním výrobním závodem v německém Karlsbadu dosahuje obratu přibližně  15 milionů EUR.

Polytec PT rozvinula rozsáhlé odborné znalosti v oblasti materiálů tepelných rozhraní, které jsou klíčové pro rychlé nabíjení baterie a efektivní odvod tepla. Polytec PT si již na tomto trhu vybudoval pevnou pozici. Tato akvizice rovněž doplní produktovou řadu společnosti Bostik v oblasti technických lepidel.

Projekt umožní společnosti Bostik dosáhnout během pěti let v těchto vysoce hodnotných aplikacích obratu přibližně 50 milionů eur, a to díky využití globální přítomnosti společnosti Arkema ve všech světových regionech.

Tato akvizice je jedinečnou příležitostí pro týmy společností Bostik a Polytec PT, které již spolupracují na nových řešeních. Umožní jim to urychlit tento vývoj a stát se významným hráčem na trzích materiálů pro tepelné rozhraní a elektroniku.

Očekává se, že tento projekt bude završen ve druhém čtvrtletí roku 2023.

Těšíme se, že přivítáme týmy Polytec PT a podpoříme je v jejich ambiciózním plánu. Jsme přesvědčeni, že kombinace odborných znalostí společnosti Arkema v oblasti baterií, jejího globálního působení v oblasti lepidel, a technologií společnosti Polytec PT nám umožní stát se uznávaným partnerem pro naše zákazníky v oblasti baterií a elektroniky.

Top