Brands και χώρες

Εφαρμογές

Ειδικευόμαστε στην ανάπτυξη εξειδικευμένων χημικών συνθέσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, είτε πρόκειται για μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, εμπόρους ή τους φανατικούς των εργασιών στο σπίτι.

Τα προϊόντα μας καλύπτουν ολόκληρη τη σειρά των εφαρμογών στεγάνωσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, από τη στεγανοποίηση υπογείων δεξαμενών και κάτω από πλακίδια σε σάουνες, κατασκευή στεγών, την θεμελίωση και τις σήραγγες. Απλά στην εφαρμογή και πάντα ασφαλή στη χρήση, τα στεγανωτικά μας χρησιμοποιούνται σε όλα τα πορώδη υπόβαθρα, συμπεριλαμβανομένης της ξυλείας, του σκυροδέματος, των τούβλων, της πέτρας, του μετάλλου και των τσιμεντοσανίδων.

Έξυπνες καινοτομίες

Τα δοκιμασμένα στεγανωτικάμας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας στεγάνωσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Αναγνωρισμένα προϊόντα, όπως η σειρά Dampfix για την εσωτερική στεγάνωση στο σπίτι, το ασφαλτικό προϊόν Black Paint και το ακρυλικό προϊόν Flexacryl για επισκευές στεγάνωσης στεγών και η πολυουρεθάνη Ultraseal που εφαρμόζεται με ρολό, βρίσκονται όλα στην πρώτη γραμμή των λύσεων στεγάνωσης της κατασκευαστικής βιομηχανίας και των εργασιών επισκευής το σπίτι.

Τεχνολογίες στεγανωτικών

Τσιμεντοειδή στεγανωτικά

Τα τσιμεντοειδή στεγανωτικά μας είναι ιδανικά για εργασία σε πισίνες, υπόγεια και άλλες κατασκευές εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου που αποτελούνται από πλακίδια ή άλλα υποστρώματα που βασίζονται σε πλακίδια. Επίσης, παράγουμε τσιμεντοειδή προϊόντα ειδικής σύνθεσης για την αντιμετώπιση της θετικής πίεσης του νερού.

Πολυμερές τροποποιημένου σιλανίου (SMP)

Τα SMP που προσφέρουμε είναι απαλλαγμένα από οξέα και ιδανικά για διάφορες ανάγκες στεγάνωσης. Τα πολυμερή τροποποιημένου σιλανίου που προσφέρουμε μπορούν να συγκολληθούν με την ίδια ποικιλία υποστρωμάτων όπως τα τυπικά στεγανωτικά σιλικόνης, αλλά προσφέρουν πολύ πιο ισχυρή συγκόλληση και αντοχή σε αποκόλληση.

Ασφαλτικό στεγανωτικό

Οι λύσεις ασφαλτικών στεγανωτικών διαθέτουν άριστη αντοχή στα περισσότερα διαλύματα αλάτων, το νερό, τις αλκοόλες και τα αραιωμένα οξέα και βάσεις. Αυτό τις καθιστά ιδανικές για στεγάνωση, ειδικά για υλικά που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές εξωτερικών χώρων, όπως τα υλικά των στεγών.

Εποξειδικό στεγανωτικό

Η τεχνολογία εποξειδικών στεγανωτικών της Bostik είναι ιδανική για τη στεγανοποίηση υπογείων και δεξαμενών αποθήκευσης νερού

Εσωτερική στεγανοποίηση· για προστασία από υδροστατικές πιέσεις και τη διείσδυση της υγρασίας

Υπάρχουν πολλές μορφές εσωτερικών εφαρμογών που απαιτούν τη χρήση στεγανωτικού πλήρους στεγάνωσης. Είτε πρόκειται για κατασκευή βιομηχανικού μεγέθους στο πλαίσιο ενός μεγάλου οικοδομικού έργου ή απλώς για κάτι που αφορά εργασία επιδιόρθωσης που κάνετε μόνος σας στο σπίτι, προσφέρουμε μια σειρά τεχνολογιών που καλύπτουν όλο το εύρος των αναγκών στεγανοποίησης.

Εσωτερική στεγανωποίηση: εφαρμογές στεγανωτικού

Στην Bostik, κατανοούμε ότι η τεχνολογία ισχυρής και ασφαλούς στεγάνωσης δεν είναι σημαντική μόνο για τις μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπως τις πισίνες ή τις δεξαμενές αποθήκευσης χημικών, αλλά και για οικιακές εργασίες και διεργασίες, όπως η στεγανοποίηση του υπογείου. 

Τα προϊόντα στεγάνωσης που προσφέρουμε έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση το ύψιστο επίπεδο χημικής εξειδίκευσης ώστε να συγκρατείται η πίεση του νερού και να αποτρέπεται ο σχηματισμός κηλίδων ή διαρροών. Τα στεγανωτικά μας επίσης εμποδίζουν την ανόδο της υγρασίας διαμέσου πορωδών υποστρωμάτων, τα πιο συνηθισμένα από τα οποία, για τον συγκεκριμένο τύπο έργων, είναι το σκυρόδεμα, το τούβλο και η πέτρα.

Στις περισσότερες πισίνες, τα προβλήματα ανακύπτουν όταν μεγάλοι όγκοι νερού επιχειρούν να διαπεράσουν τον τοίχο του δομημένου χώρου σας. Τα τσιμεντοειδή στεγανωτικά υλικά σε συνδυασμό με τα ακρυλικά γαλακτώματα που προσφέρουμε, έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να μην επιτρέπουν στη «θετική υδροστατική πίεση» να προκαλέσει ζημιά στα έργα σας. 

Ωστόσο, αν εργάζεστε σε μια εγκατάσταση κάτω από τη στάθμη του εδάφους, όπως σε ένα υπόγειο, θα χρειαστείτε μια λύση προσανατολισμένη στην παρεμπόδιση της «αρνητικής πίεσης του νερού» - της διαδικασίας εισχώρησης νερού ή υγρασίας στον χώρο κατοικίας. 

Είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε το στεγανωτικό με βάση την ανάγκη προστασίας έναντι αρνητικής ή θετικής πίεσης του νερού, αλλά και με βάση την ένταση της εν λόγω πίεσης του νερού ή διείσδυσης υγρασίας. Αν χρειάζεστε συμβουλές για τα προϊόντα της Bostik πριν από την εφαρμογή του στεγανωτικού, επικοινωνήστε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας μας.

Εξωτερική στεγάνωση· για προστασία από εισχώρηση υγρασίας και γενική υποβάθμισης του δομικού στοιχείου

Ανεξάρτητα από την κλίμακα ή τον σκοπό του κτιρίου σας, η στεγάνωση της κατασκευής είναι κρίσιμη για τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα της κατασκευής σας. Από την κατασκευή μεγάλων γεφυρών και υπόγειων σηράγγων μέχρι την κατασκευή της στέγης ενός κτιρίου, η επιλογή του σωστού στεγανωτικού που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εξωτερικής κατασκευής σας αποτελεί σημαντική απόφαση. 

Στην Bostik, σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε ποικιλία έξυπνων προϊόντων για να σας βοηθήσουμε στην κατασκευή του έργου, συμβάλλοντας στην παρεμπόδιση της διείσδυσης της υγρασίας και της υποβάθμισης που συνήθως επέρχεται με τον χρόνο σε εγκαταστάσεις που είναι εκτεθειμένες στα στοιχεία της φύσης.

Αν θέλετε τεχνική υποστήριξη σχετικά με τη βέλτιστη λύση για τις εξωτερικές σας ανάγκες στεγανοποίησης, επικοινωνήστε με την έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα τεχνικής υποστήριξης για επαγγελματικές συμβουλές.

Εξωτερική στεγάνωση: εφαρμογές στεγανωτικού

Στην Bostik, η σειρά στεγανωτικών έξυπνης σχεδίασης που προσφέρουμε, διαθέτει κατάλληλη σύνθεση για ποικιλία εφαρμογών. Κατά συνέπεια, είτε επισκευάζετε μια διαρροή είτε κάνετε στεγάνωση ενός νέου κτιρίου, θα βρείτε ένα κατάλληλο προϊόν για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Αν εργάζεστε σε θεμέλια ή σε κατασκευές κάτω από τη στάθμη του εδάφους, όπως τα πέδιλα σηράγγων και γεφυρών, η προστασία της εγκατάστασής σας από τη διείσδυση του νερού είναι ζωτικής σημασίας. Η επιλογή του κατάλληλου στεγανωτικού της Bostik μπορεί να αποτρέψει τις δομικές καταπονήσεις που προκαλούνται από τον παγετό, το ξεπάγωμα και τη ρηγμάτωση των θυλάκων υγρασίας.

Για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα με κατασκευές τοιχοποιίας από τούβλα ή τσιμεντόλιθους, αρμούς διαστολής και κατασκευαστικούς αρμούς, οι τεχνολογίες στεγάνωσης που προσφέρουμε είναι ειδικά σχεδιασμένες για συνεργασία με μεγάλη ποικιλία υποστρωμάτων. Το σκυρόδεμα, η άμμος, το τσιμέντο, η ξυλεία, το μέταλλο και η τσιμεντοσανίδα είναι μερικά μόνο από τα υλικά που μπορείτε να ενισχύσετε έναντι των καιρικών συνθηκών και του νερού, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Bostik.

Τα περισσότερα από τα στεγανωτικά μας που έχουν σχεδιαστεί για εξωτερική εφαρμογή έχουν χαμηλό μέτρο ελαστικότητας, προσφέροντας καλά επίπεδα ευκαμψίας και ελαστικότητας. Κατασκευάζουμε επίσης έξυπνες λύσεις που μπορούν να συγκολληθούν σε επιφάνειες που είναι ήδη υγρές ή στεγανωτικά που σκληραίνονται με την υγρασία του αέρα – αυτά αποδίδουν ιδιαίτερα σε συνδυασμό με επιφανειακές μεμβράνες.

Ορισμένα προϊόντα ειδικά για φύλλα οροφής, στεγανωτικά υδρορροών και παρόμοιες εφαρμογές διαθέτουν εξαιρετική αντοχή στην κάμψη και διαθέτουν ελάχιστη διάρκεια ζωής έως και 10 χρόνια. Επιπρόσθετα, όλα τα στεγανωτικά μας είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, ελαχιστοποιούν τις συστολές και τις οσμές και επιτρέπουν τη βαφή χωρίς προβλήματα.

Ανακαλύψτε περισσότερα Κτίριο & Κατασκευή

Top