Brands and countries

Anyavállalatunk, az Arkema hosszú távú, 2023. január 1-jén kezdődő megállapodást kötött az ENGIE vállalattal 300 GWh/év megújuló biometán szállításáról Franciaországban. Ez az eddigi egyik legnagyobb magáncélú biometán-megállapodás Európában.

Anyavállalatunk, az Arkema már most is úttörő szerepet játszik a ricinusbabból származó, bioalapú, nagy teljesítőképességű megújuló anyagok felhasználása terén, amelyek lényegesen alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást biztosítanak a fosszilis alapú anyagokhoz képest.

Az ENGIE-vel kötött, 300 GWh/év megújuló biometánra vonatkozó szállítási megállapodás és a folyamatban lévő energiahatékonysági projektek lehetővé teszik, hogy csoportunk tovább csökkentse a bioalapú, nagy teljesítményű Rilsan® poliamid 11 és Pebax® Rnew® elasztomerek ökológiai lábnyomát.
 

Nagy örömmel jelentjük be ezt a mérföldkőnek számító szerződést az ENGIE-vel, amely lehetővé teszi számunkra, hogy bioalapú, nagy teljesítményű anyagaink szén-dioxid-kibocsátását még tovább csökkentsük, összhangban ügyfeleink elvárásaival. A fenntartható anyagokra való áttérés egyre gyorsul, és az Arkema a bioalapú és újrahasznosított anyagok széles választékának köszönhetően minden eddiginél fontosabb partnerünk.

A biometán a földgáz megújuló alternatívája, amely alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással rendelkezik, és szerves anyagok erjesztésével állítják elő. Franciaországban a biometán alapanyaga különösen környezetbarát, mivel több mint 95%-a mezőgazdasági melléktermékek és szerves hulladékok erjesztéséből származik, és nem jelent semmiféle piaci versenyt az élelmiszerekkel.
 

Az Arkema az ENGIE-vel és más ipari szereplőkkel való együttműködés lehetőségeit is vizsgálja, hogy támogassa a megújuló biometán termelés folyamatos fejlesztését Franciaországban.
 

Nagy örömünkre szolgál, hogy az Arkema-t – az ENGIE egyik régi ügyfelét – egy ilyen nagyszabású zöld energiaellátási megállapodással kísérhetjük a fenntarthatósági átállás útján. Az ENGIE-nél hiszünk abban, hogy a biometán alapvető szerepet fog játszani az európai energiamixben, és kulcsfontosságú szerepet fog játszani ügyfeleink energiafelhasználásának szén-dioxid-mentesítésében.  Ez a mérföldkőnek számító megállapodás mindenképpen jelentős lökést ad az energiaigényes vegyiparnak, és tovább erősíti az ENGIE-t, mint a biometán meghatározó szereplőjét Európában.

Top