Minden weboldal

Bostik termékek és alkalmazásuk vízszigetelésre 

Az igényes építési projektek elvárásainak kielégítésére, valamint az otthoni barkácsolók támogatására olyan speciális termékeket fejlesztettünk ki, amelyekkel a vízszigetelés egyszerűvé válik. 

Ha vízszigetelésre van szüksége az alapozáshoz, teraszhoz vagy erkélyhez, miért ne használná a Bostik modern technológiáit. Vízszigetelési megoldásaink választékát beltéri és kültéri alkalmazásokra, ivóvíztartályokra, pincékre és csempék alá, gőzfürdőkre, tetőfedési munkákra, földmunkákra és alagutakra terveztük. A szigetelési megoldásokat az egyszerű használat és a biztonságos alkalmazás jellemzi. 

Intelligens innovációk 

A Bostik termékek vezető vízszigetelési megoldásokat jelentenek az építőipar számára. Hibrid vízszigetelő termékek széles választékával büszkélkedhetünk a belső terek, az épületek külső vízszigetelésére szolgáló bitumen- és cementalapú termékek, valamint a tető vízszigetelésére tervezett termékek széles választékával. 

Szigetelési technológiák 

  • Cementkötésű vízszigetelés. A cementkötésű vízszigetelés tökéletesen alkalmas külső és belső alkalmazásokhoz, pl. úszómedencékhez, pincékhez, csempézett felületekhez egyaránt. Emellett megoldásainkat kifejezetten úgy fejlesztettük ki, hogy megakadályozzák a víz kapilláris emelkedését. 
  • Hibrid termékek. A hibrid termékek kiválóan alkalmasak vízszigetelésre, mivel ugyanolyan típusú aljzatokhoz tapadnak, mint a szilikon tömítőanyagok, azonban lényegesen nagyobb a tapadásuk és nehezebben szakadnak el az aljzattól. 
  • Bitumenes termékek. Kiválóan ellenállnak a sóoldatoknak, víznek, alkoholnak, hígított savaknak és bázisoknak. Ez teszi őket jó vízszigetelővé, különösen, ha külsőleg alkalmazzák őket, úgy, ahogy a tetőfedő anyagokat használják.

Vízálló beltér: védelem a víz kapilláris emelkedésével szemben 

A beltéri alkalmazások számos formája igényel teljesen vízálló anyagot. Függetlenül attól, hogy ipari méretű alkalmazásról van szó egy nagyobb építési projekt részeként vagy egyszerűen csak egy otthoni munkáról, számos technológiát kínálunk a vízszigetelési megoldásokhoz. 

Vízálló beltéri tömítőanyag: alkalmazások 

A Bostiknál megértjük, hogy a megbízható és biztonságos technológia nemcsak az olyan nagy fejlesztéseknél fontos, mint az úszómedencék vagy a vegyszertároló tartályok, hanem a háztartási és szerelési munkáknál is, például egy átnedvesedett pince vízszigetelésénél is. 

Az épületek belterébe használható vízálló termékeinket úgy terveztük és gyártjuk, hogy megállítsák a víz nyomását és kapilláris emelkedését, és megakadályozzák bármilyen szivárgás kialakulását. Az általunk kínált vízszigetelést arra is használják, hogy azok megakadályozzák a nedvesség behatolását a porózus aljzaton keresztül (a leggyakoribbak: beton, tégla és kő). 

A legtöbb medencetelepítéssel kapcsolatos problémák akkor merülnek fel, amikor nagy mennyiségű víz próbál átjutni a falon az épületszerkezeten kívülre. Cementkötésű megoldásainkat és tömítőanyagainkat kifejezetten úgy terveztük, hogy megállítsák a víznyomást a "pozitív" oldalon, és megvédjék a létesítményt a károsodástól. 

Ha azonban földalatti létesítményről van szó, például pincéről, akkor a "negatív" oldalról érkező víznyomás elleni védelemre van szükség. Ez az a folyamat, amikor víz vagy nedvesség kerül a ház belső terébe.  

Fontos, hogy a vízszigetelést a jelenség intenzitását is szem előtt tartva válasszuk ki. A Bostik vízszigetelő termékek használatával kapcsolatos tanácsadásért kérjük, forduljon műszaki osztályunkhoz

Külső vízszigetelés: védelem a nedvesség okozta károk ellen 

Függetlenül az építési projekt méretétől vagy céljától, a létesítmény vízszigetelése döntő fontosságú az építmény tartóssága és hosszú élettartama szempontjából. A nagy hídszerkezetektől kezdve a földalatti alagutakon át az épületek tetőszerkezetéig a megfelelő vízszigetelés kiválasztása, amely megfelel a külső szerkezet követelményeinek, fontos döntést jelent. 

A Bostiknál számos olyan vízszigetelő terméket fejlesztünk és szállítunk, amelyek megakadályozzák a nedvesség behatolását és a károsodásokat, amelyek idővel gyakran előfordulnak az időjárásnak kitett létesítményekben. 

A külső vízszigeteléssel kapcsolatos optimális megoldás kiválasztásához szükséges műszaki segítségért forduljon műszaki osztályunkhoz

Kültéri létesítmények vízszigetelése: alkalmazások 

A Bostik intelligensen megtervezett tömítőanyag-kínálatát számos alkalmazási területre fejlesztettük ki. Akár egy szivárgás javításáról, akár egy új épület külső szigeteléséről van szó, személyre szabott termékeket biztosítunk. 

Ha a munkát alapozáson vagy a föld alatt végzik, például alagutakban és gyalogos hidakon, a berendezés védelme a víz behatolása ellen alapvető fontosságú. A megfelelő Bostik vízszigetelő termék kiválasztása megakadályozhatja az épület vagy szerkezeti elem a nedvességbuborékok fagyása, felolvadása és szétpattanása okozta szerkezeti károsodását. 

A téglákhoz, dilatációs hézagokhoz és építési hézagokhoz való legjobb tapadás elérése érdekében vízszigetelési technológiáinkat kifejezetten úgy terveztük, hogy a legkülönbözőbb aljzatokkal működjenek együtt. Beton, homok, cement, fa, fém és cementlapok csak néhány olyan anyag, amelyet a Bostik termékek használatával meg lehet erősíteni az időjárási viszontagságok és a víz ellen. 

A kültéri alkalmazásokhoz használt anyagaink többsége alacsony modulusú megoldás, amely jó hajlékonyságot és rugalmasságot biztosít. Olyan termékeket is kínálunk, amelyeket még nedves felületekre lehet felvinni, valamint olyan tömítőanyagokat, amelyek a levegőben lévő nedvesség hatására keményednek ki - ezek különösen jól működnek a felületi membránok esetében.. 

Egyes tetőkhöz, ereszcsatornákhoz és hasonló felhasználási célokra használt termékek kiválóan ellenállnak a deformációnak, és akár 10 évig is megőrizhetik a hibátlan állagukat. Ezenkívül minden tömítőanyagunk rendkívül tartós, minimális zsugorodással és szagtalan, és lehetővé teszi a problémamentes festést. 

Ajánljuk még: csemperagasztó 

Fedezzen fel Vízszigetelés

Egyéb vízszigetelés

TÖBB
Substructure image
substructre.jpg

Fedezzen fel Építkezés és Felújítás

Padlórendszerek

TÖBB
Wall and floor image
Wall & Floor.jpg

Tömítő és ragasztó termékek

TÖBB
Sealing and bonding
sealing & bonding.jpg

Univerzális megoldások különböző munkaviszonyok esetén

TÖBB
Other building chemicals
Other building chemicals.jpg
Top