Brands and countries

A Polytec PT tervezett felvásárlásával az Arkema megerősíti a Bostik termékkínálatát, hogy kiszolgálja a gyorsan növekvő akkumulátor- és elektronikai piacot. Ez a kiegészítő akvizíció része a csoport stratégiájának, amelynek célja, hogy teljes körűen ellássa és támogassa ügyfeleit, hogy fenntartható megoldásokat fejleszthessenek ki az akkumulátorok és az elektronikai cikkek piacára.

A németországi székhelyű Polytec PT hővezető illesztőanyagokat fejleszt az elektronikai piacra szánt akkumulátorokhoz és műszaki ragasztókhoz. Körülbelül 15 millió eurós forgalmat bonyolít, egyetlen fő gyártási telephellyel a németországi Karlsbadban.

A Polytec PT komoly szakértelmet fejlesztett ki a hővezető interfészanyagok területén, amelyek kulcsfontosságúak az akkumulátorok gyors töltésének és a hő hatékony elvezetésének lehetővé tételéhez. A Polytec PT már stabil pozícióval rendelkezik ezen a piacon. Ez a felvásárlás egyben kiegészíti a Bostik termékpalettáját a műszaki ragasztók terén is.

 A projekt lehetővé teszi a Bostik számára, hogy az Arkema globális jelenlétét kihasználva 5 év múlva már 50 millió euró körüli forgalmat bonyolítson le ezeken a nagy értékű alkalmazási területeken.
 Ez a felvásárlás egyedülálló lehetőséget jelent a Bostik és a Polytec PT csapatai számára, akik már most új megoldásokon dolgoznak együtt. Ez lehetővé teszi számukra, hogy felgyorsítsák ezeket a fejlesztéseket, és jelentős szereplővé váljanak a hővezető anyagok és az elektronikai termékek piacán.

Alig várjuk, hogy üdvözölhessük a Polytec PT csapatait, és támogassuk őket ambiciózus útitervük megvalósításában. Meggyőződésünk, hogy az Arkema akkumulátorok és ragasztóanyagok terén szerzett szakértelmével, globális jelenlétével és a Polytec PT technológiáival együtt ügyfeleink elismert partnerévé válhatunk az akkumulátorok és az elektronika területén is.

Top