Merken en landen

Toepassingen

Lijmen uit het Bostik assortiment kunnen worden gebruikt voor het verlijmen van allerlei soorten soepele vloerbedekkingen, waaronder LVT, PVC, vinyl, tapijt, rubber of linoleum, op de meest voorkomende ondergronden. Ons assortiment wordt voortdurend uitgebreid door het brede aanbod aan soorten vloerbedekkingen die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Om aan deze vraag te voldoen, leveren wij lijmen die ideaal zijn voor moderne vloerinstallateurs en die geschikt zijn voor het verlijmen op allerlei verschillende ondergronden. 

LVT en PVC vloerlijmen

Ons assortiment lijmen voor vinyl vloeren groeit voortdurend door het grote aanbod aan soorten PVC-vloeren die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. 

Om aan deze vraag te voldoen, leveren wij een brede selectie van vloerlijmen speciaal voor Luxe Vinyltegels (LVT) en PVC, die perfect zijn voor de moderne vloerinstallateur en die geschikt zijn voor het verlijmen op allerlei verschillende ondergronden.

Voor gebruik in de meest veeleisende ruimtes, waar sprake is van intensief verkeer, hoge rolbelasting of extreme temperaturen, hebben we ons oplosmiddelvrije assortiment LVT en PVC vloerlijmen ontworpen. Onze slimme lijmen zijn ideaal voor het verlijmen van vinyltegels en -stroken.

Door de natuurlijke variaties in dit soort vloeren, en door variaties in de luchttemperatuur en luchtvochtigheid, is het noodzakelijk om de vloerbedekking volledig aan de ondergrond vast te lijmen. Door deze manier van leggen wordt eventueel verschuiven van de vinyltegels of -stroken geminimaliseerd, wat bijdraagt aan de optimale prestaties en een verlengde levensduur van de vloer.

Alle producten in ons assortiment vinyllijmen hebben een sterke aanvangshechting, een hoge weerstand tegen weekmakersmigratie, en zijn gemakkelijk te verwerken. 

Tapijtlijmen voor vloerbekledingsprojecten in commerciële ruimtes

Voor het leggen van tapijt biedt Bostik een lijn speciale vloerlijmoplossingen, tapijttegels en ondertapijt die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in commerciële ruimtes.

Ons assortiment van producten, waaronder tapijttegellijm, tapijtlijmspray en contactlijmsprays, biedt eenvoud, hoge prestaties en vertrouwen. 

Bovendien zijn onze tapijtlijmsystemen de perfecte oplossing als er een lange levensduur nodig is. Ze zijn namelijk speciaal ontworpen om een langdurige hechting te creëren tussen tapijt en ondergrond. 

Een ander voordeel van het verlijmen van tapijt: het vermindert het stof tussen het tapijt en de vloer. Omdat de oppervlakken verlijmd zijn ontstaat er minder wrijving, waardoor ook de productie van stof tot een minimum wordt beperkt. 

Bovendien wordt door het tapijt te verlijmen ook de ontwikkeling van huisstofmijt drastisch verminderd, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. 

Lijmen voor rubberen vloeren en sportvloeren

Of u nu een rubberen vloer wilt leggen in een intensief gebruikte ruimte of op zoek bent naar een lijm voor gebruik in een sporthal, gymzaal, kantoor, winkelcentrum, expositiecentrum, lift of voor kunstgras, wij hebben de perfecte hoogwaardige lijmoplossing voor u. 

Ons assortiment lijmen voor rubber- en sportvloeren omvat producten die bekend staan om hun gebruiksgemak, gemakkelijke verwerkbaarheid, flexibiliteit en snelheid van aanbrengen. 

Onze lijmoplossingen en -systemen zijn ideaal voor het verlijmen op poreuze en niet-poreuze ondergronden en omvatten ook een breed spectrum aan uithardingstijden en materiaalspecialiteiten.

Ontdek meer over Plaatsen van Soepele Vloerbekledingen

Homogene PVC op Magnesiumdekvloer

Ontdek nu
soft-flooring_640x480.jpg

Linoleum op Cementdekvloer met Restvocht

Ontdek nu
Soft Flooring.jpg

LVT op Anhydrietdekvloer

Ontdek nu
resilient-flooring-installation_640x480.jpg

Textiel & PVC op Cementdekvloer

Ontdek nu
blue_teaser_640x480.jpg

Textiel op Cementdekvloer

Ontdek nu
darkblue_teaser_640x480.jpg

Textiel op Houtvezelplaat

Ontdek nu
purple_teaser_640x480.jpg

Vloeropbouw met Armierungsmatte

Ontdek nu
red_teaser_640x480.jpg

Vloeropbouw met Nibolay Armierungsgelege

Ontdek nu
white_teaser_640x480.jpg

Plaatsen van Soepele Vloerbekledingen

Ontdek nu
soft-flooring-finnish2_640x480.jpg

Luxury Vinyl Tiles (LVT)

Ontdek nu
soft-flooring-finnish_640x480.jpg

Rubber- & Sportvloeren

Ontdek nu
rubber-flooring-outdoors_640x480.jpg

Vloerbekleding Verwijderbaar Plaatsen

Ontdek nu
carpet adhesive.jpg

Ontdek meer over Wand & Vloer

Bostik Pumping Truck

Ontdek nu
Bostik-Header-Image-Bostik-Pumping-Truck-640x480.jpg

Kunstgraslijmen

Ontdek nu
Bostik-Header-Image-Artificial-Grass-Adhesives-640x480.jpg

Hovenierstechniek

Ontdek nu
Other building chemicals.jpg

Plaatsen van Hardhouten Vloeren

Ontdek nu
Wood floor.jpg

Plaatsen van Soepele Vloerbekledingen

Ontdek nu
Soft Flooring.jpg

Ondergrondvoorbereiding

Ontdek nu
Floor preparation.jpg

Tegellijm & Voegmortel

Ontdek nu
tile adhesives & grout.jpg

Kennis delen in de BOSTIK ACADEMY

Ons kenniscentrum door en voor professionals!

Bij de BOSTIK ACADEMY kun je terecht voor een trainingsprogramma dat perfect is afgestemd op jouw behoeften. Ons bekwame technische team geeft je op een praktische manier informatie over ons productportfolio, de beste toepassingsmethoden en de belangrijkste aanbevelingen voor de branche. Daarnaast kunnen we ook op maat gemaakte trainingen aanbieden voor teams. Laat het ons weten!

ONTDEK DE BOSTIK ACADEMY

Top