Kaikki verkkosivustot

Siirtyminen PCR-pakkauksiin on tärkeä osa Bostikin kestävän kehityksen matkaa

Euroopassa valmistetaan vuosittain 58 miljoonaa tonnia muovia – mistä pakkausten osuus on noin 40 %. PCR-muovin käyttö pakkauksissa vähentää vastikään valmistettua muovia, alentaa energiankulutusta ja vähentää jätteen määrää tuotteiden suorituskykyä muuttamatta. Bostik pyrkii lisäämään PCR-pakkauksilla varustettujen tuotteiden määrää ja tavoitteenamme on, että vuoteen 2030 mennessä 100 % kaikista patruunoista ja ämpäreistä sisältää PCR-muovia. 

PCR on lyhenne sanoista Post-Consumer Recycled, eli se on muovia, joka on kierrätetty asiakkaan käytön jälkeen. PCR on muovia, jota saadaan kierrättämällä olemassa olevia muoveja, kuten PET-pulloja, PP-jogurttipakkauksia tai HDPE-shampoopulloja, eli kotitalouksien tavallista muovijätettä.

PCR-muovia on Bostikin patruunoissa vähintään 30 % ja ämpäreissä 35 %. Ämpäreissä käytetty PCR on polypropeenimuovia (PP) ja patruunoissa käytetty on korkeatiheyspolyeteeniä (HDPE). 
Suurin osa PCR-pakkauksistamme on harmaita, ja kaikkiin on merkitty PCR-symboli Alla on esimerkkejä tuotteista, joiden pakkaukset sisältävät PCR:tä:

Kierrätysmuovin käyttö ei muuta tuotteen laatua tai suorituskykyä. Itse asiassa kierrätysmuovin rakenteellinen eheys on usein sama kuin uudessa muovissa. Toisin sanoen kierrätysmuovi tarjoaa saman tasoisen suojan, esteominaisuudet, lujuusominaisuudet ja kestävyyden kuin uusi muovi.

Me mahdollistamme kestävän kehityksen

LUE LISÄÄ
bostik-nordic-en-sustainability-pcr.jpg

Me mahdollistamme kestävän kehityksen

LUE LISÄÄ
bostik-global-sustainability-image-640x480.png
Top