Tuotemerkit ja maat

Boston Blacking Company: Loistava alku

Kenkäteollisuudelle nahkavärejä ja värjäysaineita valmistava Boston Blacking Company perustettiin vuonna 1889 Massachusettsin osavaltiossa Chelseassa. Yhtiö kasvoi ja laajeni useaan maahan fuusioiden, yrityskauppojen ja luonnollisen kasvun myötä. Boston Blacking Company toimi 1920-luvun lopussa 12 maassa kolmessa maanosassa, ja sen työntekijöinä oli yli 1 000 kemistiä ja teknikkoa. Bostik-tuotemerkin alla lanseerattiin jo 1940-luvulla useampia tuotteita, ja yhtiö siirtyi käyttämään Bostik-nimeä 1960-luvulla.

Kasvua yrityskaupoilla

Vuonna 1980 Bostikin osti Emhart Corporation –konserni Connecticutista, jonka puolestaan Black & Decker osti yhdeksän vuotta myöhemmin. Black & Decker jakoi konsernin mekaaniset ja kemialliset toiminnot ja jätti Bostikin erilliseksi konsernikseen.

Vuonna 1990 Bostikin osti ranskalainen öljy- ja kaasukonserni Total, joka yhdisti omat liima-alan tytäryhtiönsä Bostikiin. 

Totalfina ja Elf Aquitaine yhdistyivät ja muodostivat TotalFinaElfin, joka nimettiin sittemmin uudelleen Totaliksi. Konsernin liima-segmentit Bostik ja Atofindley yhdistettiin, ja ne muodostivat Bostik Findley SA:n. Nimi muutettiin sittemmin vuonna 2004 Bostik SA:ksi. 

Vuonna 2013 Bostik uudisti tuotemerkkinsä identiteettiä sloganilla ”älykkäät liimat” sekä gekkoliskon kuvalla, joka viittaa Bostikin liimaliiketoiminnan luonnon ja tieteen yhteyteen.

Vuonna 2015 Bostikin osti Arkema, erikoismateriaaleihin perehtynyt yhtiö, joka tarjoaa innovatiivisia ja kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. 

Vesitiiviiden saappaiden edelläkävijänä ja ensimmäisen vauvojen vaipoissa käytettävän joustavan kiinnitysliiman lanseeraajana historiamme on täynnä älykkäitä innovaatioita.

Vuodesta 1889 olemme patentoineet yli 9 000 teknologiaa kattaen kaikenlaista avaruusalusten sisätiloissa käytettävistä liimoista Blu-Tack-sinitarraan. Olemme kehittyneet matkan varrella valtavasti paikallisesta väriaineiden valmistajasta maailmanlaajuiseksi toimialamme johtajaksi.

Top