Tuotemerkit ja maat

Kysymyksiin vastataan Bostikin globaalista näkökulmasta:

Mikä on PCR?

PCR on lyhenne sanoista Post-Consumer Recycled. Se on muovia, joka on kierrätetty asiakkaan käytön jälkeen (post-consumer). PCR on kierrätysmuovia, jota saadaan kierrättämällä olemassa olevia muoveja, kuten PET-pulloja, PP-jogurttipakkauksia tai HDPE-shampoopulloja, eli tavallista kotitalouksien muovijätettä.

Milloin aloititte PCR:n käytön pakkauksissasi?

Bostik aloitti PCR:n käytön vuonna 2021. Ensin ämpäreissä ja sitten patruunoissa vuonna 2022.

Minkä tyyppistä PCR-muovia käytätte?

Käytämme ämpäreissämme polypropeenimuovia (PP) ja patruunoissamme suuritiheyksistä polyeteeniä (HDPE).

Mikä on pakkauksessanne käytetty PCR:n vähimmäisprosenttiosuus?

Käytämme PCR-muovia patruunoissa, joissa sitä on vähintään 30 % ja ämpäreissä 35 %.

Aiotteko lisätä tätä prosenttiosuutta?

Kyllä, PCR:n vähimmäismäärä on 35 % vuoteen 2030 mennessä.

Kuinka monta tonnia PCR:ää olette käyttäneet tähän mennessä?

Aloitimme PCR:n käytön ämpäreissämme vuonna 2021 ja patruunoissa ja pulloissa vuonna 2022. Tähän mennessä olemme käyttäneet 310 tonnia PCR-muovia, joten olemme välttäneet 310:n uuden muovitonnin käytön.

Miksi se on hyvä asia?

PCR on hyvä ratkaisu kestävän kehityksen mukaisiin pakkauksiin, koska se tuottaa vähemmän uutta muovia, vähentää energiankulutusta ja jätettä muuttamatta tuotteen suorituskykyä.

Miten se hyödyttää minua?

PCR-pakkaukset ovat paljon parempi vaihtoehto kuin uusiutumattomista luonnonvaroista, kuten öljystä tai maakaasusta valmistettu uusiomuovi. Tämä aloite auttaa sinua myös vaikuttamaan myönteisemmin ympäristöön.

Vaikuttaako se suorituskykyyn?

Kierrätysmuovin käyttö ei muuta sen laatua tai suorituskykyä. Itse asiassa kierrätysmuovin rakenteellinen eheys on usein sama kuin uudessa muovissa. Toisin sanoen kierrätysmuovi tarjoaa saman tasoisen suojan, esteominaisuudet, lujuusominaisuudet ja kestävyyden kuin uusi muovi.

Vaikuttaako se tuotteen hintaan?

Kyllä, mutta vain patruunoissa.

Käytättekö PCR-pakkauksia kaikissa tuotteissanne?

Pyrimme lisäämään PCR-pakkauksia sisältävien tuotteiden määrää, ja tavoitteemme on, että kaikissa* pakkauksissamme on PRC:tä vuoteen 2030 mennessä. Alla on esimerkkejä tuotteista, joiden pakkauksissa on PCR-sisältöä:

  • SMART PRO -sarjaan sisältyvät patruunat
  • One Flooring -sarjaan sisältyvät lattialiimojen ämpärit.
  • Hernia- tai Classic-sarjaan sisältyvät seinäliimojen ämpärit.
Ovatko pakkauksenne kierrätettäviä?

PCR-muovi on kierrätettävää, mutta pakkauksiamme ei voida vielä nykyisin kierrättää, koska ne ovat saastuneita. Siksi käytämme vaihtoehtoisia tapoja hävittää tuotteemme niiden käyttöiän lopussa, kuten jätekeskuksia. Tutkimme parhaillaan mahdollisia kierrätysratkaisuja.

Ovatko PCR-muovit biohajoavia?

Ei, PCR-muovit eivät ole biohajoavia. Biohajoavat pakkaukset hajoavat luonnollisesti myrkyttömiksi komponenteiksi, kun ne päätyvät kompostiin.

Oletteko ainoa valmistaja, joka käyttää pakkauksissaan PCR-sisältöä?

Emme ole. Myös muut valmistajat käyttävät PCR:ää ämpäreissään ja patruunoissaan.

Mitä muita muovia koskevia aloitteita voitte kertoa meille?

Olemme suunnitelleet erityisesti hybridituotteisiin tarkoitettuja patruunoita, joissa on 20 prosenttia vähemmän muovia. Vuonna 2021 käytimme niiden ansiosta 750 tonnia vähemmän uusiomuovia 48 miljoonassa patruunassa. Tämä vastaa lähes yhtä Eiffel-tornia (631,25 tonnia). Olemme myös siirtymässä korkittomiin kärkisuulakkeisiin, mikä vähentää muovin käyttöä entisestään. Kun muutos on valmis, olemme välttäneet 40 tonnia enemmän uusiomuovia.
 

Me mahdollistamme kestävän kehityksen

LUE LISÄÄ
bostik-global-sustainability-image-640x480.png
Top