Brands και χώρες

ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το πιστόλι του αφρού είναι το εργαλείο εκείνο το οποίο θα δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην εφαρμογή μας, γι'αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζεται σωστά έτσι ώστε να έχει συνεχή και ανεμπόδιστη από τα προηγούμενα υπολείμματα εξαγωγής υλικού και φυσικά να έχει μεγαλύτερο χρόνο ζωής!

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη γκάμα στα πιστόλια εφαρμογής αφρού. Αυτό που δεν γνωρίζει ο εφαρμοστής είναι ότι τα πιστόλια της Den Braven είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε ο αντάπτορας του πιστολιού να ανοίγει 100% την βαλβίδα του αφρού και να εγγυάται την πλήρη εξαγωγή του περιεχομένου. Πολύ σημαντικό ρόλο για τη μεγάλη διάρκεια ζωής του πιστολιού παίζει το πόσο αεροστεγές είναι (περιέχει o-ring στεγανοποίησης; Η μπίλια του αντάπτορα είναι από τεφλόν ή μέταλλο; Είναι τα εξαρτήματα του πιστολιού αεροστεγώς δομημένα;) Σε περίπτωση που το πιστόλι δεν είναι της Den Braven δε μπορούμε να εγγυηθούμε για το 100% της απόδοσης του αφρού!

 

Διαδικασία συντήρησης με 6 απλά βήματα:

 1. Αμέσως μετά την εφαρμογή ξεβιδώστε τη φιάλη του αφρού κρατώντας το πιστόλι ανάποδα.
 2. Την στιγμή που ξεβιδώνετε τον αφρό από το πιστόλι κρατείστε πατημένη την σκανδάλη για να εκτονώθεί ο αφρός από την κάνη και να μην λερώθεί περισσότερο αντάπτορας.
 3. Ψεκάστε με DB NBS PU Cleaner το ακροφύσιο της κάνης & τον αντάπτορα τηςφιάλης.
 4. Βιδώστε το DB NBS Cleaner και κρατώντας το πιστόλι ανάποδα πατήστε την σκανδάλη μέχρι να καθαρίσει το πιστόλι τελείως. Προσοχή αφού ξεβιδώσετε το καθαριστικό DB NBS Cleaner ξαναπατήστε την σκανδάλη για να αδειάσει τελείως το πιστόλι από το καθαριστικό το οποίο θα κάνει ζημιά στα o-ring στεγανοποίησης! (θα τα ξεράνει και το πιστόλι θα χάσει την στεγανότητα του στις επόμενες εφαρμογές).
 5. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ νερό για τον καθαρισμό του πιστολιού, διότι δεν καθαρίζει, αντίθετα επισπέυδει την ωρίμανση του αφρού.
 6. Σε τακτικά χρονικά διαστήματα λιπαίνετε με βαζελίνη το σπείρωμα του αντάπτορα του πιστολιού, προκειμένου να παραμείνει σε καλή λειτουργική κατάσταση.

Μερικές φορές όταν ανοίγει ένα φυσίγγιο είναι ορατός ένας μικρός ελαιώδης διαχωρισμός. Αυτό το αποκαλούμε διύλιση.

Η διύλιση είναι μια κλασική διαδικασία διαχωρισμού μεταξύ υγρών και στερεών, ένα γνωστό φυσικό φαινόμενο. Ανακαλύψαμε ότι η υγρή φάση περιέχει όλα τα στοιχεία του σφραγιστικού εκτός από το υλικό πληρώσεως: πολυμερές + πλαστικοποιητής + συνδετικό υλικό + καταλύτης + πρόσθετες ουσίες.

Το ελαιώδες υγρό που απομονώνεται από το σφραγιστικό ωριμάζει με την παρουσία υγρασίας. Πιστεύουμε ότι το δίκτυο υλικών πληρώσεωςσυμπεριφέρεται ως κόσκινο και το διυλισμένο υγρό μετακινείται μέσω αυτού. Αυτά τα φαινόμενα μπορεί να οφείλονται σε μιααλλαγή πίεσης στο φυσίγγιο. Η αλλαγή θερμοκρασίας νύχτας/ημέρας βοηθά να δημιουργηθεί συμπίεση.

Στο φυσίγγιο παρατηρούμε πάντα τη διύλιση στην κορυφή. Παρατηρήσαμε επίσης την παρουσία μιας μικρής ποσότητας αέρα ακριβώς επάνω από το διυλισμένο υγρό. Η διαφορά πίεσης εκείνου του αέρα θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μικρή υποπίεση στην κορυφή του φυσιγγίου που θα μπορούσε να τραβήξει το διυλισμένο υγρό μέσω της μάζας του υλικού.
Η διύλιση παρατηρήθηκε τις περισσότερες φορές σε σφραγιστικό εμπλουτισμένο με πλαστικοποιητές, αλλά το έχουμε δει να συμβαίνει και σε σφραγιστικό 100% καθαρό.

Η σύστασή μας στον πελάτη
Η διύλιση είναι έμφυτη στο προϊόν. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε εάν ένα φυσίγγιο θα έχει κάποια διύλιση ή όχι. Η διύλιση μπορεί να αφαιρεθεί από τον πελάτη πριν από τη χρήση του σφραγιστικού. Δεν ασκεί καμία επίδραση στις ιδιότητες του σφραγιστικού. Ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το σφραγιστικό χωρίς κανένα κίνδυνο μετά από την αφαίρεση του διυλισμένου υγρού.

Ανατροφοδότηση από τους πελάτες μας
Η διύλιση έγινε αποδεκτή από τους πελάτες μας ως μέρος του προϊόντος μας. Οι πελάτες μας ενημερώνουν τους πελάτες τους όποτε εισπράττουν στοιχεία σχετικά με τη διύλιση

Κατεβάστε

Στις τοποθετήσεις κουφωμάτων αλουμινίου και uPVC σε νέα ή ανακαινισμένα κτίρια η Den Braven προσφέρει την κατάλληλη λύση ώστε να επιτευχθεί η συμβατότητα με τους εν ισχύει αλλά και τους μελλοντικούς δομικούς κανονισμούς. Η σφράγιση των αρμών θα πρέπει να γίνεται με κατάλληλα ποιοτικά προϊόντα ώστε να υπερκαλύπτονται οι κανονισμοί του παθητικού σπι

Διαρροή Αέρα
Για μείωση της διαρροής αέρα η DenBraven προσφέρει μια πλήρη λύση Βιώσιμης Αεροστεγούς Δόμησης με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων. Ο κανονισμός σχετικά με την αεροστεγανότητα είναι μια υπάρχουσα απαίτηση στα προαπαιτούμενα του Ευρωπαϊκού κανονισμού δόμησης.Ένα αεροστεγές κτίριο μειώνει την μη επιθυμητή διαρροή αέρα (exfiltration) και την εισαγωγή κρύου αέρα (infiltration). Τα κτίρια αυτά εξαερίζονται με την βοήθεια κατάλληλων μεθόδων όπως συστήματα επανάκτησης θερμότητας, με μηχανικό εξαερισμό και φυσικά, με φυσικό εξαερισμό.

Η Den Braven μπορεί να παρέχει τεχνική υποστήριξη στον υπολογισμό του ρυθμού εξαέρωσης του σπιτιού ή του κτιρίου σας. O ρυθμός εξαέρωσης είναι μια τιμή που υποδεικνύει το πόσο αέρα χάνει ένα κτίριο ανά ώρα, σε σχέση με τον περιεχόμενο όγκο αέρα. Επιπλέον η Den Braven προτείνει τις κατάλληλες επιλογές προϊόντων για αεροστεγανότητα, θερμική μόνωση, ηχομόνωση και αδιαβροχοποίηση. Ένα προϊόν θερμικής μόνωσης θα αποστρέψει την ύπαρξη υγρασίας στην κατασκευή και ως αποτέλεσμα θα αυξήσει την αντοχή της.

Εάν τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε περιοχές με μεγάλη υγρασία όπως κουζίνες, μπάνια, πισίνες, σφαγεία, χώρους ψύξης και χώρους επεξεργασίας ή αποθήκευσης τροφίμων μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη μούχλας.

Ως αποτέλεσμα της θερμοκρασίας, της υγρασίας, υπολειμμάτων σαπουνιού και ίχνη μύκητα στον αέρα, μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται μούχλα στις υγρές επιφάνειες, η οποία θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί μετά από λίγο. Αυτό θα συμβεί και στους αρμούς. Η μούχλα εμφανίζεται με υγρασία 60% και αναπτύσσεται ακόμη γρηγορότερα σε υψηλότερα ποσοστά υγρασίας.

Πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας
Ένα καλό σύστημα εξαερισμού / κλιματισμού και η αποφυγή υπολειμμάτων σαπουνιού μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την ανάπτυξη μούχλας. Αυτό όμως δεν είναι πάντα δυνατό και έτσι η χρήση σφραγιστικών υλικών ανθεκτικών στην μούχλα κρίνεται απαραίτητη σε ορισμένες εφαρμογές.

Η λειτουργία των αντί-μυκητιακών σφραγιστικών
Τα αντι-μυκητιακά σφραγιστικά περιέχουν μυκητοκτόνο πρόσθετο. Αυτό διαλύεται σταδιακά όταν το σφραγιστικό έρχεται σε επαφή με το νερό και απλώνεται πάνω στην επιφάνεια του. Η ανάπτυξη της μούχλας η οποία θα εμφανιστεί στην επιφάνεια του σφραγιστικού θα περιοριστεί και δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Λόγω όμως της διαλυτότητας του μυκητοκτόνου στο νερό, το μυκητοκτόνο σε βάθος χρόνου θα φύγει από το σφραγιστικό και οι αντι-μυκητιακές του ιδιότητες να χαθούν. Αυτό θα επιταχυνθεί εάν οι περιοχές καθαρίζονται με ζεστό νερό ή με νερό σε υψηλή πίεση. Χρησιμοποιώντας χημικά καθαριστικά ή υλικά που διαλύουν τα λίπη θα επιταχύνουν την διαδικασία ακόμα περισσότερο!!!

Εάν χρησιμοποιηθούν επιθετικά καθαριστικά (ειδικά χλωρίνες) το μυκητοκτόνο θα αχρηστευθεί άμεσα.

Προδιαγραφές
Η αντι-μυκητιακές ιδιότητες των σφραγιστικών δοκιμάζονται βάση του ISO 846 A+B. Σε αυτήν την δοκιμή χρησιμοποιείται μια σειρά από τους πιο κοινούς μύκητες. Στην πράξη παρόλα αυτά υπάρχουν πολύ περισσότεροι τύποι μύκητα που μπορεί να δράσουν στο σφραγιστικό και να οδηγήσουν σε ανάπτυξη μούχλας.

Περίληψη
Η χρήση αντι-μυκητιακών σφραγιστικών σημαίνει πρακτικά ότι η ανάπτυξη μούχλας περιορίζεται ή εμποδίζεται.

Παρόλα αυτά ανάλογα με τις συνθήκες, ανάλογα με τον τρόπο καθαρισμού και την παρουσία διαφορετικών τύπων μύκητα στην περιοχή δεν αποκλείεται η ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Για αυτόν τον λόγο δεν είναι δυνατό να εγγυηθεί κανείς ή να δώσει χρονική εκτίμηση σχετικά με την αντι-μυκητιακή απόδοση του σφραγιστικού.

Εγγύηση
Η Den Braven εγγυάται ότι τα προϊόντα συμμορφώνονται, μέσα στο χρονικό όριο διάρκειας ζωής, με τις τεχνικές προδιαγραφές τους. Η ευθύνη δεν θα ξεπεράσει σε καμία περίπτωση το ποσό που καθορίζεται στους όρους πώλησής μας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υπεύθυνη η Den Braven για οποιουδήποτε είδους τυχαίες ή επακόλουθες ζημιές.

Ευθύνη
Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι αποτέλεσμα των δοκιμών και της εμπειρίας μας και είναι γενικής φύσεως. Ως εκ τούτου δεν επιφέρουν ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης. Είναι ευθύνη του χρήστη να ελέγξει βάση δικών του δοκιμών εάν το προϊόν είναι κατάλληλο για την εφαρμογή.

Κατεβάστε

Η αντοχή των σφραγιστικών κάτω από φυσιολογικές καιρικές συνθήκες κυμαίνεται από 5 μέχρι και πάνω από 30 χρόνια, ανάλογα με τον τύπο.

Αυτό σημαίνει ότι με σωστή τοποθέτηση η αντικατάσταση του σφραγιστικού είναι απαραίτητη μόνο μετά από αρκετά χρόνια. Σε αυτήν την χρονική περίοδο είναι πιθανό να χρειαστούν επισκευές ή «πρώιμες» ολικές αντικαταστάσεις.

Αυτό που μπορεί να προκληθεί:
Αποκόλληση του σφραγιστικού από την επιφάνεια
Εμφάνιση μύκητα στους αρμούς στεγανοποίησης
Ζημιά από κατασκευαστικά λάθη ή υπερβολική πίεση
Υποβάθμιση από χημικά
Ζημιά από ζώα όπως ποντίκια ή πουλιά

Μιας και το σφραγιστικό έχει κυρίως την λειτουργία να κρατά την υγρασία έξω από την δομική κατασκευή, είναι ζωτικής σημασίας να εντοπίζονται και να επισκευάζονται ζημιές στους αρμούς νωρίς ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά. Παρότι αυτές οι διαρροές είναι εμφανείς στις βροχερές περιόδους, συστήνεται να γίνονται τακτικοί έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τυχόν ζημιές.

Κατεβάστε

Οι αρμοί χρησιμοποιούνται εσωτερικά αλλά και εξωτερικά στην δόμηση.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται:

 • Αρμοί μεταξύ δοκαριών και τοιχοποιίας.
 • Αρμοί διαστολής, όπως για παράδειγμα, μεταξύ τσιμεντένιων τμημάτων. Αυτοί οι αρμοί υπάρχουν ως γνωστόν στην κατασκευή για να απορροφούν διαστολές και συστολές και άλλες αιτίες. Έχουν κοινό χαρακτηριστικό το ότι μεταβάλλονται οι διαστάσεις τους ανάλογα με την λειτουργία της κατασκευής στην οποία βρίσκονται.

Αυτό προκαλείται από:

Δονήσεις που προκαλούνται από κινούμενα φορτία ή μηχανικές τάσεις.
Μετατόπιση της δομικής κατασκευής λόγω ανεμοπιέσεων.
Διαστολή και συστολή οικοδομικών υλικών λόγω λήψης ή αποβολής υγρασίας.
Διαστολή και συστολή οικοδομικών υλικών λόγω αλλαγής της θερμοκρασίας (θερμική διαστολή και συστολή).

Κατά τον σχεδιασμό του κτιρίου, τα παραπάνω πρέπει να ληφθούν υπόψη έτσι ώστε τα δομικά τμήματα καθώς και το μήκος και πλάτος των αρμών να επιλεχθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει υπερφόρτωση του σφραγιστικού υλικού. Παρότι οι αιτίες που αναφέρονται στα 1, 2 και 3 μπορούν, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να ασκήσουν σημαντική επίδραση στους αρμούς, στις περισσότερες περιπτώσεις οι μεγαλύτερες επιρροές προκαλούνται λόγω θερμικής διαστολής και συστολής των υλικών.

Κατεβάστε

Για την σωστή εφαρμογή τα παρακάτω σημεία είναι σημαντικά: 1. Ο εξοπλισμός για την εφαρμογή 2. Ο τρόπος εφαρμογής του υλικού 3. Ο τρόπος φινιρίσματος του υλικού

1. Εξοπλισμός για την εφαρμογή.
Ο εξοπλισμός αφορά την συσκευασία στην οποία παρέχεται το σφραγιστικό.Οι πιο κοινές συσκευασίες είναι: Φυσίγγια πλαστικά ή αλουμινένια. Το περιεχόμενο είναι συνήθως 310ml, 280ml.Σαλάμια από φύλλο αλουμινίου. Το περιεχόμενο είναι συνήθως 400 ml, 550 ml και 600 ml. Και για τις δύο συσκευασίες είναι απαραίτητα πιστόλια εφαρμογής που λειτουργούν με το χέρι ή με πεπιεσμένο αέρα. Διαθέσιμα είναι πλέον και ηλεκτρικά πιστόλια εφαρμογής (μπαταρίας). Η γκάμα των πιστολιών που προσφέρει η Den Braven είναι μεγάλη όσον αφορά την ποιότητα και τις τιμές και η επιλογή εξαρτάται κυρίως από την χρήση.

Κατεβάστε

Στην τεχνική τεκμηρίωση όλων των προϊόντων της Den Braven δίνεται η ελάχιστη διάρκεια ζωής του προϊόντος υπό θερμοκρασία μεταξύ +5°C και + 25°C. Όταν τα προϊόντα αποθηκεύονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες λιγοστεύει η διάρκεια ζωής τους.

A) Σφραγιστικό που εφαρμόζεται σε στρώση βαφής

Για ένα καλό αποτέλεσμα είναι σημαντικό:
Η βαφή να έχει στεγνώσει καλά.
Η βαφή να έχει καλή προσκόλληση στην επιφάνεια.
Η βαμμένη επιφάνεια να είναι στεγνή και καθαρή.
Το σφραγιστικό να έχει καλή προσκόλληση στην βαφή.
Το σφραγιστικό και το στρώμα βαφής να είναι συμβατά μεταξύ τους.

Σχόλια:
Α1. Ανεπαρκώς στεγνά χρώματα μπορούν να αποδυναμωθούν από την εφαρμογή σφραγιστικών υλικών (π.χ. σφραγιστικό PU).
A2. Η προσκόλληση του χρώματος στην επιφάνεια πρέπει να είναι ισχυρότερη από το «τράβηγμα» της δύναμης του σφραγιστικού.
A3. Η επιφάνεια του χρώματος πρέπει να είναι στεγνή. Οι βρωμιές πρέπει να αφαιρούνται. Κατά την χρήση καθαριστικών αφαίρεσης λιπαρών ουσιών από την επιφάνεια της βαφής, δεν πρέπει να παρατηρηθούν αλλοιώσεις στο χρώμα. Η βαφή μπορεί να λειανθεί με λεπτό σμυριδόχαρτο εάν αυτό απαιτείται για να έχουμε μια καθαρή επιφάνεια.
A4. Οι βαφές και τα επιχρίσματα μπορούν να αντιμετωπισθούν ως πλαστικά με ποικίλες συνθέσεις και ιδιότητες. Αυτό μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στην προσκόλληση του σφραγιστικού στο χρώμα. Αν και η συμπεριφορά του σφραγιστικού στο χρώμα όσον αφορά την προσκόλληση είναι γνωστή, συνιστάται δοκιμή πριν την εφαρμογή.
A5. Ορισμένα σφραγιστικά και χρώματα είναι ευαίσθητα λόγω της σύνθεσής τους στη ανταλλαγή πλαστικοποιητών με συνέπεια να δημιουργείται ένα κολλώδες στρώμα μεταξύ των δύο υλικών, που καθιστά αδύνατη μία καλή συγκόλληση.

Αυτό το βλέπει κανείς κυρίως με συνδυασμούς χρωμάτων ακρυλικής-διασποράς και σφραγιστικά Thiokol/πολυσουλφιδίου. Αυτοί οι συνδυασμοί καλύτερα να μην εφαρμόζονται.

Β) Χρώμα που εφαρμόζεται σε σφραγιστικά
Σε αυτήν την περίπτωση ο ελαστικός στεγανωτικός αρμός βάφεται με βαφή που είναι πολύ λιγότερο ελαστική. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πίεση στο στρώμα του χρώματος όταν ο αρμός παραμορφώνεται, δημιουργώντας ρωγμές στην επιφάνεια. Από τεχνικής πλευράς δεν συστήνεται να βάφονται οι στεγανωτικοί αρμοί.

Κατά πρώτο λόγο, αναφερόμαστε στους αρμούς διαστολής όπου η κίνηση είναι τόσο μεγάλη που πιθανώς κάθε χρώμα θα σπάσει. Επίσης και οι αρμοί υαλοπινάκων παρουσιάζουν σημάδια ραγισμένου χρώματος λόγω αυτού του φαινομένου.

Στην δόμηση και τις κατασκευές υπάρχουν δύο τύποι αρμών που βάφονται κανονικά λόγω αισθητικής.
Εσωτερικοί αρμοί σύνδεσης
Αρμοί τοποθέτησης υαλοπινάκων

Μπορείτε να κατεβάσετε την πλήρη περιγραφή παρακάτω:

Κατεβάστε

Ολοκληρωμένο σύστημα τοποθέτησης και σφράγισης κουφωμάτων από την Den Braven.

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν:

 • Πιστόλι σιλικόνης - DB Gun Silicone MK5-Skelet
 • Πιστόλι Αφρού - DB Gun Foam NBS 355 Green
 • Κόφτης Φυσιγγίων - DB Cartridge Cutter

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν:

 • Καθαριστικό - Ενεργοποιητής Επιφάνειας - DB Cleaner 1000
 • Προσυμπιεσμένη ταινία αρμού - DB Compress Band
 • Σιλικόνη Ουδέτερη Αντιμουχλική - DB Silicone NO
 • Ξύλινες Σφήνες - Κατασκευή
 • Τσιμεντόβιδες Κουφωμάτων - DB Cement Screws
 • Ταινία Μασκαρίσματος - PPM Masking Blue UV Tape
 • Αφρός Πολυουρεθάνης Πιστολιού - DB PU GunFoam
 • Καθαριστικό Φρέσκου Αφρού - DB NBS PU Cleaner
 • Υβριδικό Σφραγιστικό Προσόψεων - DB Hybriseal Facade
 • Ακρυλικό Σφραγιστικό κατά των ρωγμών της βαφής - DB Anticrack
 • Υγρό Διαμόρφωσης Σφραγιστικών Υλικών - DB Finisher

Δες το βίντεο

Η Den Braven παρουσιάζει μία νέα σειρά προϊόντων την Den Braven FireProtect που έχει ελεγχθεί πλήρως, είναι εγκεκριμένη και πιστοποιημένη σύμφωνα με τις τελευταίες ευρωπαϊκές ρυθμίσεις. Η Den Braven δημιούργησε δύο σειρές σε αυτή τη γκάμα για τη παθητική πυροπροστασία. Μια σειρά προϊόντων για σφραγιστικά ευθύγραμμων αρμών (σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΝ 1366 μέρος 4) και μια σειρά προϊόντων για τις σφραγιστικά διείσδυσης (σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΝ 1366 μέρος 3).

Υπάρχουν ουσιαστικά δύο τύποι πυροπροστασίας, η ενεργητική και η παθητική. Η ενεργητική πυροπροστασία αναφέρεται σε συστήματα που ενεργοποιούνται είτε μηχανικά είτε ηλεκτρονικά σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ η παθητική πυροπροστασία σχετίζεται με την προστασία της δομής του κτιρίου για την αποφυγή κατάρρευσης και για την πρόληψη της εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε άλλα μέρη του κτιρίου μακρυά από την προέλευση της φωτιάς.

Ενεργητική Πυροπροστασία(AFP)
Η Ενεργητική Πυροπροστασία (AFP) είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα κάθε στρατηγικής για την πυρασφάλεια, η οποία χαρακτηρίζεται από στοιχεία ή / και συστήματα που απαιτούν έναν ορισμένο βαθμό κίνησης και παρέμβασης προκειμένου να λειτουργήσουν, σε αντίθεση με την Παθητική Πυροπροστασία (PFP), όπως:

 • Πυρανίχνευση
 • Συστήματα εξαγωγής καπνού και θερμότητας
 • Συστήματα καταστολής της πυρκαγιάς
 • Συστήματα πυρόσβεσης

Παθητική Πυροπροστασία (PFP)
Η Παθητική Πυροπροστασία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κατασκευαστικής πυροπροστασίας και πυρασφάλειας των κτιρίων. Η Παθητική πυροπροστασία επιδιώκει να περιορίσει τις πυρκαγιές ή να επιβραδύνει της εξάπλωσής τους μέσω πυράντοχων τοιχωμάτων, πατωμάτων και πορτών, καθώς και την προστασία των κρίσιμων δομών όπως είναι οι κολώνες και τα δοκάρια από την πρόωρη κατάρρευση κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.

Έχοντας μικρότερα τμήματα φωτιάς, τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα δωμάτια ή ορόφους, εμποδίζεται ή επιβραδύνεται η εξάπλωση της φωτιάς από το σημείο εκκίνησής της σε άλλους χώρους του κτιρίου. Αυτό περιορίζει τις ζημιές του κτιρίου και δίνει περισσότερο χρόνο σε όσους απειλούνται με εγκλωβισμό να εκκενώσουν το χώρο ή να κατευθυνθούν σε ασφαλές σημείο.

Ο στόχος των συστημάτων Παθητικής Πυροπροστασίας είναι να εξασφαλιστεί ότι μια πυρκαγιά θα περιριστεί σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του κτιρίου, καθώς και τη διασφάλιση ότι η φέρουσα ικανότητα φορτίου της κατασκευής που είναι εκτεθειμένη στη φωτιά δεν θα φθάσει σε κρίσιμο επίπεδο. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιούνται μια σειρά από υλικά στην σχεδίαση και κατασκευή συστημάτων.

Η σειρά DenBraven FireProtect® αυξάνει την πυρασφάλεια των κτιρίων

Η σειρά DenBraven FireProtect® είναι μία ολοκληρωμένή, πλήρως πιστοποιημένη και εγκεκριμένη γκάμα προϊόντων Παθητικής Πυροπροστασίας που χρησιμοποιούνται σε αρμούς διαστολής και σύνδεσης, ανοιγμάτων και οπών μεταξύ διαφορετικών χώρων.

Τα προϊόντα για Παθητική Πυροπροστασία, τα οποία περιλαμβάνονται στην κατασκευή ενός κτιρίου, έχουν πρωταρχική λειτουργία να μειωθεί η εξάπλωση της φωτιάς, της θερμότητας και του καπνού και επομένως να βελτιωθεί η πυρασφάλεια:
• Η Παθητική Πυροπροστασία σώζει ζωές
• Η Παθητική Πυροπροστασία μειώνει τις υλικές ζημιές
• Η Παθητική Πυροπροστασία ελαχιστοποίεί τις απώλειες των επιχειρήσεων
• Η Παθητική Πυροπροστασία προστατεύει την δομή των κτιρίων
Σύμφωνα με το καταχωρισμένο εμπορικό σήμα Den Braven FireProtect® η Den Braven έχει αναπτύξει μια πλήρη σειρά προϊόντων Παθητικής Πυροπροστασίας. Όλα τα προϊόντα και οι εφαρμογές είναι πλήρως ελεγμένες και πιστοποιημένες με τα τελευταία Ευρωπαϊκά Πρότυπα EN 1366-3 ΝΕΝ (σφραγιστικά διείσδυσηςβάση πρότυπου) και NEN 1366-4 (σφραγιστικά ευθύγραμμων αρμών).

Κατεβάστε

Σε απάντηση των ερωτήσεων σχετικά με την επίδραση των διαλυτικών και βιομηχανικών χημικών στην σιλικόνη, έχουν συγκεντρωθεί τα παρακάτω δεδομένα:

Οι σιλικόνες είναι γενικά χημικά αδρανείς και μόνο πολύ λίγα κοινά υλικά τους επιτίθενται. Ανάμεσα σε αυτά είναι το συμπυκνωμένο σουλφουρικό οξύ, το υδροχλωρικό οξύ και μετά από μακρόχρονη έκθεση, ο ατμός υψηλής πίεσης.

Όπως κάθε ελαστομερές η σιλικόνη έχει την τάση να απορροφά τα υλικά που έχουν διαλύτη παρόμοιο με το δικό της. Αυτή η απορρόφηση μπορεί να προκαλέσει την διόγκωση του υλικού και να το μαλακώσει ελαφρώς.

Σε κάποιες εφαρμογές αυτή η αύξηση όγκου είναι ωφέλιμη. Για παράδειγμα, μια τσιμούχα σιλικόνης η οποία εκτίθεται σε συγκεκριμένους διαλύτες θα διογκωθεί και θα έχει καλύτερη σφράγιση. Η αλλαγή αυτή που συμβαίνει στην σιλικόνη όταν έρχεται σε επαφή με έναν διαλύτη είναι κατά βάση φυσική. Αφού ο διαλύτης εξατμιστεί εντελώς, τότε η σιλικόνη θα επιστρέψει στις αρχικές φυσικές της ιδιότητες.

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ

Τα σφραγιστικά χρησιμοποιούνται σε δομικές και βιομηχανικές εφαρμογές κάτω από διαφορετικές συνθήκες και υποστρώματα. Μπορεί λοιπόν να εμφανιστεί αποχρωματισμός στους αρμούς μετά από λίγες μέρες ή εβδομάδες. Γενικά οι αρμοί θεωρούνται ως ένα σχετικά σταθερό, από απόψεως χρώματος, τμήμα. Η καλύτερη χρωματική σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί με ακετοξικά σφραγιστικά σιλικόνης και ακρυλικά σφραγιστικά. Τα ουδέτερα σφραγιστικά είναι πιο ευαίσθητα στο κιτρίνισμα, το οποίο πολλές φορές προκαλείται από επαφή με χημικές αναθυμιάσεις και υγρά.

Στην πράξη φαίνεται ότι εάν εμφανιστεί αποχρωματισμός σε ένα αρμό σφράγισης, αυτό οφείλεται συχνότερα σε τοπικές αιτίες, οι οποίες διευκρινίζονται παρακάτω:

Ο αποχρωματισμός προκαλείται:

 • Λόγω του υλικού υποστρώματος.
 • Λόγω επαφής με ορισμένα υγρά.
 • Λόγω επαφής με αναθυμιάσεις.

Αποχρωματισμός λόγω του υλικού υποστρώματος

Ατή η περίπτωση αφορά τις επιφάνειες του υποστρώματος που περιέχουν συστατικά που μπορούν να μεταφερθούν μέσα στο σφραγιστικό υλικό και να προκαλέσουν τον αποχρωματισμό στην επιφάνεια του αρμού.

Τα υποστρώματα που είναι γνωστά για τη δημιουργία αποχρωματισμού είναι: Πίσσα, νεοπρένιο, E.P.D.M., προϊόντα που περιέχουν κερί και συγκολλητικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της κόλλας που περιέχουν τα προστατευτικά φιλμ που χρησιμοποιούνται κατά την μεταφορά για προστασία των πλαισίων αλουμινίου. Η απευθείας επαφή με αυτά τα υλικά πρέπει να αποφεύγεται χρησιμοποιώντας αποστάτες ή κορδόνια διακοπής.

Μια άλλη μορφή κιτρινίσματος μπορεί να εμφανιστεί εάν οι αρμοί σφράγισης καλύπτονται με ταινία μασκαρίσματος πριν την βαφή ταβανιών ή τοίχων. Τα συστατικά από το στρώμα της κόλλας μπορεί να μεταφερθούν στην επιφάνεια του σφραγιστικού και αυτό να οδηγήσει σε κιτρίνισμα του αρμού αφού αφαιρεθεί η ταινία.

Κιτρίνισμα λόγω επαφής με ορισμένα υγρά

Ορισμένα υγρά μπορούν να προκαλέσουν τον αποχρωματισμό του αρμού,ειδικά ότανπεριέχουνόξινα ή αλκαλικά στοιχεία. Τέτοια υγρά μπορεί να είναι διάφορακαθαριστικά ή ακόμα και το σαπουνόνερο που χρησιμοποιείται για την λείανση του σφραγιστικού κατά την εφαρμογή. Για αποφυγή του παραπάνω προβλήματος χρησιμοποιείτε πάντα DBfinisher (υγρό διαμόρφωσης σφραγιστικών υλικών) ή εναλλακτικά σαπουνόνερο με ουδέτερο PH.

Αποχρωματισμός λόγω επαφής με χημικές αναθυμιάσεις

Οι όξινοι και αλκαλικοί ατμοί (για παράδειγμα αναθυμιάσεις από κάποια απορρυπαντικά) μπορούν να οδηγήσουν στο κιτρίνισμα του σφραγιστικού υλικού.

Η εφαρμογή ακετοξικής σιλικόνης στην ίδια περιοχή μαζί με κάποιο ουδέτερο σφραγιστικό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στον αποχρωματισμό του ουδέτερου σφραγιστικού.

Όταν το σφραγιστικό έρθει σε επαφή με καπνό τσιγάρου μπορεί επίσης να εμφανιστεί κιτρίνισμα.

Συνίσταται να λάβει κανείς υπόψη του τις προαναφερθείσες αιτίες, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της φάσης ωρίμανσης του σφραγιστικού να αποτραπεί η επαφή του με όξινες, αλκαλικές αναθυμιάσεις ή υγρά.

Εγγύηση

Η Den Braven εγγυάται ότι τα προϊόντα συμμορφώνονται, μέσα στο χρονικό όριο διάρκειας ζωής, με τις τεχνικές προδιαγραφές τους. Η ευθύνη δεν θα ξεπεράσει σε καμία περίπτωση το ποσό που καθορίζεται στους όρους πώλησής μας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υπεύθυνη η Den Braven για οποιουδήποτε είδους τυχαίες ή επακόλουθες ζημιές.

Ευθύνη

Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι αποτέλεσμα των δοκιμών και της εμπειρίας μας και είναι γενικής φύσεως. Ως εκ τούτου , δεν επιφέρουν ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης. Είναι ευθύνη του χρήστη να ελέγξει βάση δικών του δοκιμών εάν το προϊόν είναι κατάλληλο για την εφαρμογή.

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ

Για λόγους αισθητικής, οι καθρέφτες εφαρμόζονται ως επί το πλείστον σε τοίχους και πόρτες χωρίς μηχανική υποστήριξη. Χρησιμοποιούνται ειδικές κόλλες για να τους στηρίξουν μη ορατά πάνω στις επιφάνειες. Λόγω της ευαισθησίας τους δεν μπορεί κάθε καθρέφτης να κολληθεί με οποιαδήποτε κόλλα επάνω σε κάθε επιφάνεια. Είναι προφανές ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στο υλικό και κατά την εφαρμογή. Οι πληροφορίες που δίνονται παρακάτω είναι χρήσιμες για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο καθρέφτης

Ο καθρέφτης είναι κατασκευασμένος από γυαλί. Στο πίσω μέρος του καθρέφτη υπάρχει μία ασημένια στρώση και μία στρώση χαλκού η οποία προστατεύεται από ειδική βαφή. Η στρώσεις του ασημιού και του χαλκού είναι ευαίσθητες σε επαφή με το νερό, την υγρασία, τις χημικές αναθυμιάσεις ή διάφορα άλλα υγρά. Σε περίπτωση επαφής με αυτά, η στρώση του ασημιού/χαλκού θα επηρεαστεί και θα παρουσιάσει μαύρα ή θολά σημεία στον καθρέφτη. Για την αποφυγή αυτού του φαινομένου ο καθρέπτης προστατεύεται από την ειδική βαφήαλλά και πάλι δεν μπορεί να υπάρχει 100% προστασία, μιας και αυτή θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της κάθε εφαρμογής (δείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή του καθρέφτη).

Σε αυτό το τεχνικό δελτίο η εφαρμογή αφορά καθρέφτη που ακολουθεί το πρότυπο DIN 1238. (Για άλλους καθρέφτες ή καθρέφτες ασφάλειας ή πλαστικούς επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή).

Συγκολλητικά Υλικά καθρέπτη

Ως κόλλα για καθρέφτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ορισμένα προϊόντα, που δεν είναι επιθετικά προς το επίστρωμα ή την ειδική προστατευτική βαφή που υπάρχει πίσω από τον καθρέπτη. Παλαιάς τεχνολογίας συγκολλητικά προϊόνταπου περιέχουν διαλύτες είναι ακόμα σε χρήση όπως π.χ. το Zwaluw Mirrorfix-SBR και θεωρούνται κατάλληλα εάν η εφαρμογή γίνεται με τον σωστό τρόπο.

Στις μέρες μας το μεγαλύτερο μερίδιο έχουν οι κόλλες χωρίς διαλύτες. Τα προϊόντα αυτά συνδυάζουν μια καλή συγκόλληση με μια κάποια ελαστικότητα που θα επιτρέψει μια διαφορά στην κίνηση μεταξύ καθρέφτη και του υποστρώματος στο οποίο είναι κολλημένο.

Στη γκάμα της DenBraven αυτά τα προϊόντα είναι:

 • Zwaluw Mirrofix MS
 • Zwaluw Hybrifix
 • Zwaluw Mamut Glue
 • Επιφάνειες Εφαρμογής

Οι επιφάνειες στις οποίες ο καθρέφτης θα κολληθεί, πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις όπως:

Να είναι αρκετά ομοιόμορφες ώστε ο καθρέφτης να μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να κάμπτεται. (Εάν υπάρχουν μικρές ανωμαλίες αυτές μπορούν να απορροφηθούν από την κόλλα).

Να είναι αρκετά ισχυρές (ισχυρότερες από τη δύναμη που θα ασκείται από το βάρος του καθρέφτη).
Να είναι χωρίς σκόνη, λιπαρά υπολείμματα, ακαθαρσίες και σαθρά τμήματα.

Να μην έχουν υγρασία (Για παράδειγμα, ένα στρώμα στόκου σε έναν τοίχο πρέπει να είναι αρκετά στεγνό ώστε να είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει συσσώρευση νερού πίσω από τον καθρέφτη)

Αν και οι κόλλες έχουν πολύ ισχυρή πρόσφυση, μπορεί να υπάρχουν επιφάνειες όπου η προσκόλληση δεν μπορεί να επιτευχθεί. Ειδικά σε άγνωστες επιφάνειες, πλαστικές ύλες και επιστρώσεις. Δοκιμή πρόσφυσης κρίνεται απαραίτητη.

Εφαρμογή του συγκολλητικού

Zwaluw Mirrorfix-SBR:

Μόνο για καθρέφτες μέχρι 6 mm πάχος. Εφαρμόστε την κόλλα και στις δύο μεριές (στο πίσω μέρος του καθρέφτη και στην επιφάνεια) με μια οδοντωτή σπάτουλα. Αφήστε τις επιφάνειες για 15-20 λεπτά, επιτρέποντας μέρος του διαλύτη να εξατμιστεί. Μετά κολλήστε τον καθρέφτη επάνω στην επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι είναι στη σωστή θέση διότι μετά δεν μπορεί να μετακινηθεί. Ανάλογα με το πάχος (βάρος) του καθρέφτη μπορεί να είναι απαραίτητη η υποστήριξη του καθρέφτη για λίγες ώρες. Μην εφαρμόζετε το συγκολλητικό σε γραμμική ή σημειακή στήριξη γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει λέκιασμα. Εκτός αυτού η χρήση σημειακής στήριξης έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ανάπτυξης της ισχύς της κατασκευής.

Zwaluw Hybrifix ή Zwaluw Mirrorfix-MS

Αυτά τα συγκολλητικά χρησιμοποιούνται κατά προτίμηση σε συνδυασμό με αυτοκόλλητες ταινίες διπλής όψης Mirrortape (12 mm πλάτος και πάχους 3 mm). Χρησιμοποιώντας αυτήν την ταινία, ένα διάστημα 3 mm δημιουργείται μεταξύ του καθρέφτη και του υποστρώματος, που επιτρέπει κάποιο εξαερισμού πίσω από τον καθρέφτη. Αυτό είναι ακόμη πιο αναγκαίο σε υγρές περιοχές για την αποφυγή συλλογής νερού ή υγρασίας στο πίσω μέρος του καθρέφτη, κάτι που θα μπορούσε να καταστρέψει την ανακλαστική του επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας την ταινία, η επιφάνεια συγκόλλησης θα γίνει επίσης 3 mm, κάτι που θα επιτρέψει σε ακόμα καλύτερη ανοχή κίνησης μεταξύ καθρέπτη και υποστώματος. Επιπλέον η συγκολλητική ταίνια θα δώσει επιπλέον στήριξη στον καθρέφτη κατά την διάρκεια ωρίμανσης του συγκολλητικού. Σε περιπτώσεις ελαφρών καθρέφτων αυτή η στήριξη δεν είναι απαραίτητη. Αυτά τα συγκολλητικά εφαρμόζονται στην μια πλευρά σε λωρίδες (διαμέτρου περ. 10 mm). Η απόσταση μεταξύ των λωρίδων είναι 20 – 40 cm (ανάλογα με το βάρος του καθρέφτη). Εντός 5 λεπτών από την εφαρμογή του σφραγιστικού (πριν δημιουργηθεί επιδερμίδα) ο καθρέφτης πρέπει να τοποθετηθεί στην θέση του. Μετά από αυτό περαιτέρω πίεση ασκείται στον καθρέφτη ώστε να επιτευχθεί καλή επαφή με την ταινία.

Ανάλογα με το πάχος (βάρος) του καθρέφτη μπορεί να είναι απαραίτητο να στηριχθεί κατά την διάρκεια ωρίμανσης του συγκολλητικού (χρόνος ωρίμανσης περ. 1,5 mmανά 24 ώρες). Η ισχύς του σφραγιστικού αυξάνεται σταδιακά και η μέγιστη ισχύς επιτυχγάνεται σε 5 –7 μέρες.

Εάν οι αρμοί μεταξύ καθρέφτων ή καθρέφτη και τοίχου πρέπει να σφραγιστούν για να αποφευχθεί η εισροή νερού από το πίσω μέρος, προτείνεται αυτό να γίνει αφού το σφραγιστικό έχει ωριμάσει πλήρως. (Εάν αυτό γίνει γρηγορότερα υπάρχει περίπτωση το σφραγιστικό να αποκλειστεί από την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται για να ωριμάσει). Σφραγίζοντας τους αρμούς γύρω από τον καθρέφτη εμποδίζεται η κυκλοφορία αέρα που σημαίνει ότι κανείς πρέπει να είναι σίγουρος ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συγκέντρωση υγρασίας πίσω από τον καθρέφτη διαμέσου του υποστρώματος. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ

Zwaluw Mamut Glue

Εφαρμόστε την κόλλα και στις δύο μεριές (στο πίσω μέρος του καθρέφτη και στην επιφάνεια) με μια οδοντωτή σπάτουλα. Αφήστε τις επιφάνειες για 15-20 λεπτά, επιτρέποντας μέρος του διαλύτη να εξατμιστεί. Μετά κολλήστε τον καθρέφτη επάνω στην επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι είναι στη σωστή θέση διότι μετά δεν μπορεί να μετακινηθεί. Ανάλογα με το πάχος (βάρος) του καθρέφτη μπορεί να είναι απαραίτητη η υποστήριξη του καθρέφτη για λίγες ώρες. Μην εφαρμόζετε το συγκολλητικό σε γραμμική ή σημειακή στήριξη γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει λέκιασμα. Εκτός αυτού η χρήση σημειακής στήριξης έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ανάπτυξης της ισχύς της κατασκευής. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ

Ευθύνη

Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι αποτέλεσμα των δοκιμών και της εμπειρίας μας και είναι γενικής φύσεως. Εντούτοις δεν επιφέρουν ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης. Είναι ευθύνη του χρήστη να ελέγξει βάση δικών του δοκιμών εάν το προϊόν είναι κατάλληλο για την εφαρμογή.

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ

Η χρήση πάνελ πρόσοψης HPL έχει αυξηθεί πολύ σε σχέση με τις κλασσικές προσόψεις από καπλαμά.

Η επιλογή αυτών των νέων δομικών υλικών βασίζεται συνήθως στο γεγονός ότι δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου συντήρηση και δίνουν ένα ωραίο αποτέλεσμα χωρίς βαφή.

Για την τοποθέτηση αυτών των πάνελ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μηχανική στήριξη. Αυτό όμως έχει 2 μειονεκτήματα:

Αισθητικό: το φινίρισμα με βίδες και καλύμματα δεν είναι τόσο όμορφο και ραφιναρισμένο. Λειτουργικό: Η τοποθέτηση των βιδών πρέπει να γίνεται με προσοχή μιας και τα πάνελ συστέλλονται και διαστέλλονται με την αλλαγή θερμοκρασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι βίδες δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτές και οι τρύπες πρέπει να είναι μεγαλύτερης διαμέτρου (lock hole) ώστε τα πάνελ να διαστέλλονται και να συστέλλονται ελεύθερα.

Γι αυτόν τον λόγο η συγκόλληση πάνελ είναι πρακτικότερη επιλογή. Η συγκόλληση χωρίς βίδες είναι αισθητικά πιο ελκυστική και η κίνηση των πάνελ μπορεί να απορροφηθεί από το στρώμα του συγκολλητικού. Αυτό προσφέρει επίσης την δυνατότητα επιλογής ενός λεπτότερου πάνελ.

Η Den Braven προσφέρει μια πλήρη γκάμα υλικών ειδικά σχεδιασμένων για την συγκόλληση αυτών των πάνελ.

Εφαρμόζοντας αυτά τα υλικά με τον σωστό τρόπο θα έχετε μια ισχυρή και ανθεκτική συγκόλληση. Όμως για να επιτευχθεί αυτό είναι σημαντικό να ακολουθηθούν οι παρακάτω οδηγίες.

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ

Παρότι γενικά τα ακρυλικά σφραγιστικά μπορούν να βαφτούν πολύ καλά με ριπολίνες αλλά και χρώματα νερού (για παράδειγμα, ακρυλικά ή πλαστικά χρώματα) είναι πιθανόν να ραγίσει η στρώση χρώματος στους ακρυλικούς αρμούς.

Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους:

Βαφή του αρμού πριν την πλήρη ωρίμανση του ακρυλικού σφραγιστικού:

Εάν οι ακρυλικοί αρμοί βαφτούν πολύ νωρίς, πριν το ακρυλικό σφραγιστικό ωριμάσει πλήρως, δηλαδή κατά την εξάτμιση του διαλύτη (νερό) από τον αρμό, θα έχουμε ως συνέπεια οι αρμοί να συρρικνωθούν και λόγω της συρρίκνωσης το στρώμα του χρώματος θα επιμηκυνθεί και θα αρχίσει να ραγίζει. Εάν η βαφή είναι λιγότερο ελαστική, τότε το πρόβλημα θα εμφανιστεί συντομότερα.

Παραμόρφωση του ακρυλικού σφραγιστικού:

Η χρήση των σφραγιστικών προήλθε από την σκέψη ότι τα σφραγιστικά είναι ελαστικά και για αυτόν τον λόγο μπορούν να ακολουθήσουν τις κινήσεις του αρμού. Μια σκληρή μη ελαστική μπογιά που θα εφαρμοστεί στο σφραγιστικό δεν έχει αυτήν την ιδιότητα και ίσως παρουσιάσει ρωγμές λόγω της παραμόρφωσης του αρμού. Γενικά αυτό το ρίσκο είναι μικρό σε εσωτερικούς αρμούς λόγω της πολύ μέτριας κίνησης τους.

Ευαισθησία του χρώματος στο ράγισμα:

Η σύνθεση του χρώματος μπορεί να είναι η αποφασιστική αιτία για το ράγισμα της βαφής στους ακρυλικούς αρμούς. Αφορά κυρίως χρώματα για εσωτερική χρήση. Εξωτερικά χρώματα και ημι-γυαλιστερά χρώματα δεν είναι γενικά ευαίσθητα σε ράγισμα.

Εφαρμογή σε υπόστρωμα με πολύ χαμηλή θερμοκρασία:

Ένας ακόμα λόγος για το ράγισμα των χρωμάτων νερού είναι ότι το χρώμα έχει εφαρμοστεί σε ένα υπόστρωμα υπό πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Χρώματα με βάση το νερό χρειάζονται μια ελάχιστη θερμοκρασία για να αναπτύξουν φιλμ χρώματος. Η θερμοκρασία αυτή είναι συνήθως περίπου +7°C. Εάν για παράδειγμα, ένας αρμός υαλοπίνακα βαφτεί εσωτερικά, χειμώνα, με μια βαφή νερού, η θερμοκρασία επιφάνειας του σφραγιστικού μπορεί να είναι πολύ χαμηλή λόγω της άμεσης επαφής με το παγωμένο εξωτερικό τζάμι. Έτσι ακόμα και αν η εσωτερική θερμοκρασία αέρα είναι αρκετά υψηλή (πάνω από +7°C) η θερμοκρασία επιφάνειας του σφραγιστικού θα μπορούσε να είναι πολύ χαμηλή και ως αποτέλεσμα να οδηγήσει στο ράγισμα του στρώματος της βαφής.

Υπολείμματα Σαπουνιού:

Τέλος, προτείνεται να αφαιρούνται πριν την βαφή τυχόν υπολείμματα σαπουνόνερου που έμειναν μετά την κατασκευή του αρμού. Τα υπολείμματα αυτά στον αρμό μπορεί να εμποδίσουν την πρόσφυση της βαφής κατά την διάρκεια του στεγνώματος του χρώματος.

Εγγύηση:

Η Den Braven εγγυάται ότι τα προϊόντα συμμορφώνονται, μέσα στο χρονικό όριο διάρκειας ζωής, με τις τεχνικές προδιαγραφές τους. Η ευθύνη δεν θα ξεπεράσει σε καμία περίπτωση το ποσό που καθορίζεται στους όρους πώλησής μας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υπεύθυνη η Den Braven για οποιουδήποτε είδους τυχαίες ή επακόλουθες ζημιές.

Ευθύνη:

Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι αποτέλεσμα των δοκιμών και της εμπειρίας μας και είναι γενικής φύσεως. Εντούτοις δεν επιφέρουν ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης. Είναι ευθύνη του χρήστη να ελέγξει βάση δικών του δοκιμών εάν το προϊόν είναι κατάλληλο για την εφαρμογή.

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ

Για την καλύτερη λειτουργία ενός σφραγιστικού υλικού σε αρμό είναι απαραίτητο το σφραγιστικό να έχει καλή προσκόλληση στην επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται. Πράγματι εάν ο δεσμός αποτύχει, τότε αποτυγχάνει η λειτουργία του σφραγιστικού.

Η δύναμη του δεσμού μεταξύ σφραγιστικού και επιφάνειας εξαρτάται από τους παρακάτω παράγοντες:

 • Αντοχή της επιφάνειας.
 • Καταλληλότητα της επιφάνειας.
 • Προετοιμασία της επιφάνειας.
 • Κατάσταση της επιφάνειας κατά την εφαρμογή.
 • Αντοχή της επιφάνειας με το σφραγιστικό εφαρμοσμένο.
 • Αστάρι πρόσφυσης

Πέρα από αυτά είναι σημαντικό να εφαρμόζεται το σφραγιστικό με τον σωστό τρόπο. (Δείτε το Τεχνικό Δελτίο TB122013-003).

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Η DEN BRAVEN ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Εάν η επιχείρησή σας δραστηριοποιείται στα σφραγιστικά, συγκολλητικά, αφρούς πολυουρεθάνης, στόκους, τεχνικά σπρέι ή άλλα μονωτικά και οικοδομικά υλικά, η Den Braven έχει τη δυνατότητα να παράγει και να σας προμηθεύει με τη δική σας ιδιωτική επωνυμία. Η Den Braven παράγει και αποστέλλει πολλά εκατομμύρια φυσίγγια, φιάλες και δοχεία: σιλικόνης, πολυουρεθάνης, υβριδίων, ακρυλικών σφραγιστικών & συγκολλητικών, αφρών πολυουρεθάνης και πολλών άλλων κατηγοριών τεχνολογίας αλλά και τύπων συσκευασίας.

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ

Για περισσότερα από 40 χρόνια η Den Braven είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σφραγιστικών, συγκολλητικών, πολυουρεθανικών, τεχνικών σπρέι και πολλών άλλων οικοδομικών και μονωτικών προϊόντων. Η φίρμα Den Braven είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως μία ισχυρή επωνυμία, παράλληλα όμως μπορεί να υποστηρίξει ολοκληρωμένα την επιχείρησή σας και το δικό σας ιδιωτικό εμπορικό σήμα. Οι πελάτες με ιδιωτική επωνυμία έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην αποδοτικότητα και την αξιοπιστία που τους προσφέρει η Den Braven με την δική τους φίρμα. Διαθέτουμε 8 μονάδες παραγωγής και είμαστε σε θέση να παράγουμε για εσάς παραγγελίες μεγάλου όγκου για διαφορετικά προϊόντα και να τα αποστείλουμε οπουδήποτε στον κόσμο.

ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ DEN BRAVEN

Με την εμπειρία που διαθέτει η Den Braven μπορούμε να μειώσουμε την χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των μακετών. Η Den Braven είναι σε θέση να προσφέρει μια ποικιλία από διαφορετικές συσκευασίες, χρώματα και περιεχόμενα, από τις κλασικές συσκευασίες όπως φυσίγγια, λουκάνικα και φιάλες μέχρι σωληνάρια, δοχεία και άλλες πρωτότυπες συσκευασίες. Μπορούν να γίνουν με βάση τις απαιτήσεις σας και τις ανάγκες της αγοράς όπου δραστηριοποιείστε έτσι ώστε να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό. Εκτός από αυτό μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα προϊόν ή μια ευρεία γκάμα χαρτοφυλακίου. Καθώς η Den Braven στοχεύει σε στρατηγικές συνεργασίες μπορεί να σας προσφέρει επίσης μία επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης. Εκεί, εσείς και η εμπορική σας ομάδα θα έχετε μία πλήρη τεχνική εκπαίδευση στο επιλεγμένο χαρτοφυλάκιό σας. Με αυτόν τον τρόπο, το δυναμικό των πωλήσεων και του μάρκετινγκ που διαθέτετε θα κερδίσουν τα μέγιστα αποτελέσματα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Α ΜΕΧΡΙ ΤΟ Ω

Διαθέτουμε μία ομάδα ανθρώπων που ασχολείται αποκλειστικά με τον πελάτη που επιθυμεί να ξεκινήσει μία ιδιωτική επωνυμία. Στόχος αυτής της ομάδας είναι να αναλύσει με τον πελάτη τις ανάγκες και τις απαιτήσεις όσον αφορά την ιδιωτική επωνυμία. Ένας εκπρόσωπος της Den Braven, θα αναλάβει να συντονίσει τις ανάγκες σας με τις υπηρεσίες μας από τα τμήματα «Ποιότητα και περιβάλλον» και «Σχεδίαση και Διαχείριση προϊόντων». Το τμήμα «Ποιότητα και Περιβάλλον» είναι το τμήμα που διερευνά την αναγκαιότητα σήμανσης CE καθώς και την αναγραφή CLP φράσεων στη μακέτα των προϊόντων της ιδιωτικής επωνυμίας. Αναφορικά με το σχεδιασμό της μακέτας των προϊόντων της ιδιωτικής επωνυμίας, είμαστε σε θέση με το τμήμα «Σχεδίαση & Διαχείριση προϊόντων» που διαθέτουμε να σας βοηθήσουμε έτσι ώστε να πετύχετε την εξειδικευμένη μακέτα που επιθυμείτε. Εάν είναι απαραίτητο το τμήμα «Διαχείριση Προϊόντων» είναι σε θέση να προσαρμόσει και να σας παραδώσει τα τεχνικά και εμπορικά περιεχόμενα των προϊόντων. Η Den Braven είναι σε θέση να προσφέρει μία μακέτα που συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς, τη νομοθεσία αλλά και την ταυτότητα του εμπορικού σας σήματος.

Ενημερώστε μας για τις ανάγκες και απαιτήσεις της ιδιωτικής σας επωνυμίας και θα σας καταπλήξουμε.

Top