Belangrijkste merken

Bostik Wereldwijd

Bostik around the world

top

Aangezien de populariteit van hout nog altijd blijft groeien, blijven we geavanceerde technologieën introduceren om aan de eisen van uw vloerprojecten te voldoen. Van parketpanelen tot massief houten planken, de technologieën van Bostik zijn ontworpen om de duurzaamheid, de akoestische eigenschappen en het comfort van een vloer te verbeteren voor een nog aangenamere leefruimte.

Toepassingen

Bostik's oplossingen voor hardhouten vloeren zijn geschikt voor alle installaties waarbij de houten vloer verlijmd kan worden. Of u nu met massief of samengesteld hout werkt, onze lijmen bieden talloze voordelen om risico's te verminderen en de prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld:   

 • Techniek: de mechanische eigenschappen zijn ontworpen voor een superieure hechting, zelfs op hele brede houten planken.  
 • Flexibiliteit: onze lijmsystemen zorgen voor een stevige, flexibele hechting op allerlei soorten ondergrond, waaronder beton, multiplex en vezelcementplaten 
 • Elastomeer: door de elastische eigenschappen kunnen onze lijmen tijdens de hele levensduur van de vloer met de natuurlijke uitzetting en krimp van het hout meebewegen.  
 • Geluiddempende eigenschappen: Onze lijmen voor houten vloeren zorgen voor een geluiddempende coating op de onderlaag, wat een uitstekende geluidsreductie oplevert.  
 • Vochtbestendigheid: Een vocht- en dampwerende coating voorkomt dat de hardhouten planken kromtrekken of uitzetten.  
 • Lijm met lage VOS-waarde: wij leggen een sterke nadruk op het formuleren van lijmen met een lage VOS (vluchtige organische stoffen) emissie en geur, zonder in te leveren op lijmkracht of duurzaamheid op de lange termijn. 
 • Vloerverwarming: Alle hybride parketlijmen van Bostik zijn geschikt voor vloerverwarming. Belangrijk hierbij is dat het verwarmingssysteem goed is afgesteld met een temperatuurbegrenzer. Deze zorgt ervoor dat de maximaal toegelaten oppervlaktetemperatuur van de dekvloer niet overschreden wordt.

Bostik Lijmen & Vochtwering voor hardhouten vloeren omvatten:

 • Vapor-Lock: een hoogwaardige lijm, vochtwerende coating en geluiddempend membraan in één. 
 • Bostik's BEST: een hoogwaardige lijm met een vochtwerende coating die een sterke, flexibele en langdurige hechting biedt op talloze oppervlakken.  
 • EFA+ : een gemakkelijk aan te brengen urethaanlijm met vochtwerende coating. Deze lijm voor houten vloeren zorgt voor een sterke, flexibele en langdurige hechting op diverse ondergronden.  
 • BST: een urethaanlijm met een vochtwerende coating. De superieure kleefkracht van deze lijm zorgt voor een stevige, flexibele en langdurige hechting op talloze ondergronden.  
 • Ultimate Adhesive Remover: voor het verwijderen van natte en uitgeharde urethaanlijm van het oppervlak van voorbewerkte houten vloeren (zonder waxlaag).  

Ontdek meer over Plaatsen van Hardhouten Vloeren

Plaatsen van Hardhouten Vloeren 

Ontdek nu
hardwood-adhesives_640x480.jpg
hardwood-adhesives_640x480.jpg

Directe Verlijming van Parket op Cementdekvloer

Ontdek nu
Wood floor.jpg
Wood floor.jpg

Parket met Ontkoppelingsvlies

Ontdek nu
wall & floor people.jpg
wall & floor people.jpg