Merken en landen

Hoogwaardig resultaat verzekerd met goede voorbereiding van de (onder)vloer 

Ons assortiment voor de voorbereiding van de ondergrond is een compleet systeem dat bestaat uit primers, dekvloeren, egalines, vochtweringssystemen en cementgebonden vulmiddelen. Deze oplossingen worden waar nodig gecombineerd om ervoor te zorgen dat uw ondergrond veilig, snel en efficiënt bewerkt kan worden tot een topresultaat.

Of het nu gaat om het egaliseren van de ondergrond voor een vloerafwerking die de neiging heeft de kleinste oneffenheden in het oppervlak te tonen, voor het overbruggen of herstellen van scheuren, of voor het aanbrengen van een vochtwerend membraan, Bostik biedt voor elke uitdaging het juiste product.

Bekijk het kennisartikel over vloeren egaliseren
 

Voorbehandelingsproducten 

Primers

Door de juiste primer aan te brengen wordt de hechting van egalisatiemiddelen op de vloer aanzienlijk verbeterd, wat resulteert in een veiligere installatie. Dankzij de primer kunnen ook de zelfnivellerende egalines op de juiste wijze worden gebruikt, waardoor de uitvloeiing wordt geoptimaliseerd en een uitstekende hechting wordt verkregen.
Het aanbrengen van een geschikte primer zal de absorptie en de droogsnelheid van uw vloerbedekkingslijm beïnvloeden en de hechtsterkte verhogen.

Vochtschermen 

Professionele installateurs van vloeren staan vaak onder tijdsdruk en willen het vocht in de ondergrond zo snel mogelijk beperken, voordat ze een vloerafwerking aanbrengen. Dit is met name het geval in ziekenhuizen, winkelcentra of scholen waar de instelling zo snel mogelijk (terug) open dient te gaan en de installatietijden dus korter zijn. Vochtschermen bieden dan een uitkomst: ze voorkomen dat er vocht van de ondergrond in de vloer terecht komt.

Egalines 

Onze zelfnivellerende egalines bieden vele voordelen om u te helpen de uitdagingen op de bouwplaats aan te gaan. De juiste egaline is erg belangrijk voor het eindresultaat. Kijk goed naar de ondergrondsituatie en kies de juiste. Denk hierbij aan:

  • Gebruiksgemak: de uitstekende verwerkingseigenschappen maken Bostik egalines gemakkelijk in gebruik; de meeste kunnen worden verpompt.
  • Flexibiliteit: Bostik egalines zijn perfect geschikt voor een breed scala aan ondergronden, van zandcement en betonnen dekvloeren tot steen, hard metaal en hout.
  • Vezelversterkt: veel van onze egalines zijn vezelversterkt ter voorkoming van scheuren en bieden meer flexibiliteit, vooral op houten ondergronden.

Zelfnivellerende dekvloeren: de voordelen

Onze vloeibare, zelfnivellerende dekvloeren bieden veel voordelen en zijn een uitkomst in lastige situaties: 

  • Gebruiksvriendelijk: door de uitstekende vloeibaarheid zijn de Bostik zelfnivellerende dekvloeren eenvoudig toe te passen. De meeste producten zijn zelfs te verwerken met een pomp.
  • Snelhardend: onze dekvloeren hebben een snelle uitharding die de voorbehandeling van vloeren versnelt. 
  • Flexibiliteit: de Bostik-producten voor ondervloeren zijn ideaal voor gebruik op talloze onderlagen, van beton en zand/cementlagen tot steen, metaal en hout. 
  • Vezelversterkt: veel van onze producten zijn versterkt met vezels voor het overbruggen van scheuren en voor nog meer flexibiliteit. 
  • Gemodificeerde polymeren: onze cementgebonden producten hebben een hoog polymeergehalte voor uitstekende hechting. 
  • Eiwitvrij: veel van onze producten zijn geschikt voor ruimtes die in gebruik zijn en in hygiënisch-gevoelige ruimtes waar geur tot een minimum moet worden beperkt.  

Oplossingen

Primers 

Gebruik bijvoorbeeld GRIP A500 MULTI voor renovatiewerkzaamheden.

Bostik heeft het eerste vochtscherm op de markt gebracht, HYTEC E336 XTREM, gecombineerd met GRIP A936 XPRESS, om een perfecte voorbereiding van de ondergrond te garanderen voordat soepele of harde vloerbedekkingen worden gelegd.
 

Egalines

Voor een zelfnivellerende P3 vezelversterkte egaline kiest u SL C730 FIBRE.
Voor een combinatie van vezel, snelheid en overschilderbaarheid kiest u SL C750 POLYRAG. Voor een uiterst sterke P4 egaline kiest u SL C510 PRO of de vezelversterkte variant, SL C780 FLEX.
 

Ontdek meer over Voorbereiden van de ondergrond

Vochtwerende Afdichtingssystemen

Ontdek nu
CC-application-ACADEMY-STIX Bostik.jpg

Zelfnivellerende Dekvloeren

Ontdek nu
subfloor-preparation-underlayments_1400x550-crop640x480.jpg

Ontdek meer over Wand & Vloer

Bostik Pumping Truck

Ontdek nu
Bostik-Header-Image-Bostik-Pumping-Truck-640x480.jpg

Kunstgraslijmen

Ontdek nu
Bostik-Header-Image-Artificial-Grass-Adhesives-640x480.jpg

Hovenierstechniek

Ontdek nu
Other building chemicals.jpg

Plaatsen van Hardhouten Vloeren

Ontdek nu
Wood floor.jpg

Plaatsen van Soepele Vloerbekledingen

Ontdek nu
Soft Flooring.jpg

Tegellijm & Voegmortel

Ontdek nu
tile adhesives & grout.jpg

Kennis delen in de BOSTIK ACADEMY

Ons kenniscentrum door en voor professionals!

Bij de BOSTIK ACADEMY kun je terecht voor een trainingsprogramma dat perfect is afgestemd op jouw behoeften. Ons bekwame technische team geeft je op een praktische manier informatie over ons productportfolio, de beste toepassingsmethoden en de belangrijkste aanbevelingen voor de branche. Daarnaast kunnen we ook op maat gemaakte trainingen aanbieden voor teams. Laat het ons weten!

ONTDEK DE BOSTIK ACADEMY

Top