Belangrijkste merken

Bostik Wereldwijd

Bostik around the world

top

De Boston Blacking Company: Een Sterke Start

De Boston Blacking Company was een producent van kleurstoffen en verfstoffen voor de schoenindustrie en werd in 1889 opgericht in Chelsea (Massachusetts). Door fusies, overnames en interne groei breidde het bedrijf zich naar verschillende landen uit. Tegen het einde van de jaren ‘20 van de vorige eeuw was de Boston Blacking Company gevestigd in 12 landen op drie continenten, met meer dan 1.000 chemici en technici in dienst. Een aantal producten werd al in de jaren ‘40 onder het merk Bostik op de markt gebracht en kreeg in de jaren ‘60 de bedrijfsnaam Bostik.

Groei door Overnames

In 1980 werd Bostik overgenomen door de Connecticut Group Emhart Corporation, dat negen jaar later vervolgens werd opgekocht door Black & Decker. Black & Decker splitste de mechanische en chemische activiteiten van de groep op waardoor Bostik een zelfstandig bedrijf werd. 

Total (de Franse olie- en gasgroep ) nam in 1990, Bostik over en fuseerde het bedrijf met haar eigen lijmproducties. Totalfina en Elf Aquitaine fuseerden tot TotalFinaElf, later omgedoopt tot Total. Hun respectievelijke lijmafdelingen, Bostik en Atofindley, werden samengevoegd en vormden zo Bostik Findley SA. De naam werd vervolgens in 2004 gewijzigd in Bostik SA. 

In 2013 besloot Bostik tot een frisse rebranding, met de nieuwe signatuur ‘slimme lijmen’ en een gekko als beeldmerk. De gekko symboliseert de wetenschappelijke connectie met de lijmactiviteiten van Bostik, geïnspireerd op de natuur.  In 2015 werd Bostik overgenomen door Arkema, een wereldspeler op het gebied van specialistische chemicaliën, die innovatieve en duurzame oplossingen biedt.  

Onze geschiedenis staat bol van slimme innovaties, van de eerste baanbrekende waterdichte laarzen tot de uitvinding van elastische lijmtoepassingen voor babyluiers.

Sinds 1889 hebben we meer dan 9.000 technologieën gepatenteerd, van lucht- en ruimtevaartlijmen tot Blu-Tack plakgum. Al met al hebben we een enorme ontwikkeling doorgemaakt, van lokale verffabrikant tot wereldwijd marktleider. 

Net als onze voorgangers blijven we ons op innovatie richten, en we kijken met vertrouwen uit naar de volgende 130 jaar van onze geschiedenis.