Merken en landen

Het begin

Sinds de oprichting in 1974 ontwikkelt Den Braven zich tot een toonaangevende producent van hoogwaardige afdichtingsmiddelen, lijmen, expanderende schuimen en spuitbussen voor zowel de bouwsector als diverse industriële branches. Met een focus op investeringen in onderzoek en ontwikkeling, een breed productaanbod en uitmuntende dienstverlening boekt het bedrijf bijna veertig jaar lang succes, zowel voor zichzelf als voor zijn klanten.

Den Braven groeit wereldwijd snel en bereikt marktleiderschap in veel landen. Onder merknamen zoals Zwaluw, Hercuseal en Tectane, biedt Den Braven een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten die perfectie nastreven voor professionals in verschillende sectoren.

Zwaluw®: een sterk merk geboren onder de hoede van Den Braven

In 1984 wordt het merk Zwaluw geboren onder de vleugels van Den Braven. Wat begint als een ambitieus project groeit uit tot een gevestigd merk met meer dan 200 producten op het gebied van afdichting, beglazing, bevestiging en afwerking, waardoor Zwaluw een compleet assortiment biedt voor professionals die streven naar perfectie.

'Let's Combine Chemistry' - Overname door Arkema

Op 2 december 2016 wordt Den Braven overgenomen door de Franse multinational Arkema, moederbedrijf van Bostik, een bekend merk van lijmen en kitten binnen de Benelux. Deze overname brengt waarde en groeimogelijkheden voor beide bedrijven, waardoor Arkema zijn divisie High Performance Materials verder kan ontwikkelen en een wereldwijde leider kan worden in hoogwaardige afdichtingsmiddelen.

Na de overname wordt Den Braven Benelux B.V. op 4 februari 2019 omgedoopt tot Bostik Benelux B.V. als onderdeel van de integratie met Bostik. Deze stap versterkt de positie van Bostik als wereldwijde speler op het gebied van lijmen en kitten, terwijl het ook de mogelijkheid biedt om innovatieve oplossingen en hoogwaardige service te blijven leveren aan klanten.

In februari 2020 worden de twee Bostik-locaties in Nederland samengevoegd tot één, waarmee een nieuwe mijlpaal wordt bereikt in het project 'Let's Combine Chemistry'. Door deze fusie kunnen klanten nu bij één commerciële organisatie terecht voor al hun behoeften op het gebied van lijmen en afdichtingsmiddelen, waardoor een nog klantgerichtere aanpak mogelijk is.

Top