Merkevarer og land

Overgangen til PCR-emballasje er en viktig del av Bostiks bærekraftsreise.

Det produseres 58 millioner tonn plast i Europa hvert år – og emballasjen står for ca. 40 %. Bruk av PCR-plast i emballasjen fører til mindre nyprodusert plast, lavere energiforbruk og mindre avfall, uten at produktenes ytelse endres. Bostik jobber med å øke antallet produkter med PCR-emballasje og har ambisjoner om at 100 % av alle patroner og bøtter skal inneholde PCR-plast innen 2030. 

PCR står for Post-Consumer Recycled og er plast som er resirkulert etter kundens bruk. PCR-plast kommer fra resirkulering av eksisterende plasttyper som PET-flasker, PP-yoghurtemballasje eller HDPE-sjampoflasker; dvs. vanlig plastavfall fra husholdningen.

PCR-emballasjen fra Bostik er produsert med minimum 30 % PCR for våre patroner og 35 % for bøttene. PCR-plasten som brukes, er polypropylen (PP) til bøtter og polyetylen med høy tetthet (HDPE) til patroner. 

Det meste av Bostiks PCR-emballasje er grå, og alle er merket med et PCR-symbol. Nedenfor finnes eksempler på produkter som har emballasje med PCR-innhold:

Bruk av resirkulert plast endrer ikke kvaliteten eller ytelsen. Faktisk er den strukturelle integriteten til resirkulert plast ofte den samme som finnes i nyprodusert plast. Resirkulert plast gir med andre ord samme grad av beskyttelse, barriereegenskaper, styrkeegenskaper og holdbarhet som nyprodusert plast.

Bærekraftig emballasje - Spørsmål og svar

OPPDAG MER
bostik-nordic-en-sustainability-pcr.jpg

Grått har aldri vært så grønt

OPPDAG MER
Proxima_Banner_640x480_ofr-recycled.jpg

Certificeringer, etiketter og documentation

OPPDAG MER
bostik-nordic-banner-sustainability.jpg

Vi gjør holdbarhet mulig

OPPDAG MER
bostik-global-sustainability-image-640x480.png
Top