Merkevarer og land

The Boston Blacking Company: En fantastisk begynnelse

I 1889 ble Boston Blacking Company produsent av fargestoffer for lær til skomakerindustrien, grunnlagt i Chelsea, Massachusetts. Selskapet vokste i flere land gjennom fusjoner, oppkjøp og organisk vekst. På slutten av 1920-tallet var Boston Blacking Company etablert i 12 land på tre kontinenter, og ansatte over 1 000 kjemikere og teknikere. Et stort antall produkter ble lansert under Bostik-merkevaren så tidlig som på 1940-tallet, og selskapet tok navnet Bostik på 1960-tallet.

Vekst gjennom oppkjøp

I 1980 ble Bostik kjøpt opp av Connecticut-gruppen Emhart Corporation, som ni år senere ble kjøpt opp av Black & Decker. Black & Decker splittet gruppens mekaniske og kjemiske aktiviteter, og Bostik ble stående som et frittstående selskap.

I 1990 kjøpte den franske olje- og gassgruppen Total Bostik, og fusjonerte sine egne limselskaper inn i gruppen. 

Totalfina og Elf Aquitaine fusjonerte til TotalFinaElf, senere omdøpt til Total. Deres respektive limdivisjoner, Bostik og Atofindley, ble slått sammen for å danne Bostik Findley SA, og navnet ble deretter endret i 2004 til Bostik SA., senere omdøpt til Total.   

I 2013 fornyet Bostik igjen merkevareidentiteten, med det nye slagordet «smarte limløsninger» og en gekko inspirert av naturen, med en vitenskapsbasert tilknytning til Bostiks limvirksomhet.

I 2015 ervervet Arkema, en virksomhet innen spesialmaterialer med innovative og bærekraftige løsninger, Bostik. 

Vår historie er full av smarte innovasjoner, fra å være en pionér innen vanntette støvler til å lansere det første elastiske limproduktet for bleier. 

Siden 1889 har vi patentert over 9 000 teknologier som dekker alt fra lim til flyinteriør til Blu-Tack. Vi har dessuten utviklet oss enormt på veien, og vokst fra en lokal fargeprodusent til en global bransjeleder.  

Top