Bostik around the world

 Our main brands

Wat is PCR?

PCR staat voor “Post-Consumer Recycled”. Dit betekent dat PCR-verpakkingen worden gemaakt van post-consumer kunststofafval, de grootste afvalstroom ter wereld! Dit afval recycleren om er een nieuwe grondstof van te maken, is een zeer milieuvriendelijke oplossing.

Om PCR-kunststoffen te maken, wordt het afval gesorteerd, schoongemaakt en vervolgens tot PCR-korrels versnipperd. Deze granulaten zullen vervolgens worden verwerkt tot nieuwe producten uit deze circulaire economie.

Voordelen van PCR:

Het recycleren van gebruikte kunststoffen is niet alleen kosteneffectief, maar ook milieuvriendelijk.

Het heeft vele voordelen:

  • Vermindert de CO2-uitstoot
  • Vermindert water- en energieverbruik
  • Gemaakt van gerecycled kunststofafval
  • Maakt circulariteit en afvalvermindering mogelijk
  • Beperkt het gebruik van fossiele brandstoffen
  • Is robuust en duurzaam

Al heel wat emmers binnen het Wand & Vloer assortiment zijn vervaardigd uit PCR. Ons uiteindelijke doel is 100% van onze producten in PCR geproduceerde verpakkingen te hebben.

De ecologische voetafdruk

Een ecologische voetafdruk is een maat voor de impact die uw activiteiten hebben op de hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) die wordt geproduceerd door de verbranding van fossiele brandstoffen en wordt uitgedrukt als het gewicht van de geproduceerde CO2-uitstoot in ton (bron: WHO – Wereld Gezondheidsorganisatie). Productie speelt een grote rol in de grootte van die voetafdruk. Door PCR in onze verpakkingen te introduceren, zijn we erin geslaagd om de ecologische voetafdruk van onze emmers met 15% te verminderen, en ons doel is om dat aantal tegen 2023 nog verder terug te dringen.

Onze grijze emmers zijn gemaakt van gerecycleerd plastic, maar dat heeft geen invloed op de inhoud. Nieuwe emmers, nieuwe identiteit, maar hetzelfde product.

Top