Merken en landen

Brandwerend afgedichte
compartimenten

Passief brandwerende producten gebruik je voor het brandwerend afdichten van bewegingsvoegen, aansluitvoegen, openingen en doorvoeren tussen brandcompartimenten. Tijdens een brand wordt zo de verspreiding van vlammen, hitte en rook beperkt en de brandveiligheid substantieel verhoogd.

Bij de juiste toepassing voldoen deze producten aan de wettelijke basisvereisten voor compartimentering. Ze dragen bij aan de structurele stabiliteit van een gebouw en geven mensen de tijd om veilig uit een gebouw te komen of het gebouw te ontruimen.

Passieve brandwerendheid:

 

  • Redt levens
  • Beperkt verliezen door materiële schade
  • Beschermt het gebouw, waardoor het na de brand toegankelijk is


0% zorgen om claims bij brand en schade
 

100% zekerheid dankzij juist gebruik

Fire Protect range

Gemakkelijk te verwerken producten en accessoires

Fire Protect CLT certified

Volledige certificering
o.a. BREEAM en CLT-bouw 
 

Nick Haring Bostik Fire Protect expert

Duidelijk en volledig advies met Bostik support

0% zorgen om claims bij brand

Volledig gecertificeerd portfolio brandwerende afdichtingsmiddelen

Het Fire Protect-assortiment biedt oplossingen voor lineaire voegen (EN 1366-4) en voor openingen en doorvoeringen (EN 1366-3). Efficiënte oplossingen, waarbij je kunt rekenen op de nieuwste technologieën, volledig getest in verschillende toepassingen en gecertificeerd volgens de geldende Europese normen en voorzien van CE-markering en ETA. Wat dit inhoudt en waarom dit belangrijk is, lees je op de productpagina.

DE CERTIFICERINGEN VAN BOSTIK FIRE PROTECT

Over lineaire voegen (EN 1366-4)

Producten en systemen die zijn getest volgens EN 1366-4 worden gebruikt om brandcompartimenten volledig af te dichten op plaatsen waar wanden, kozijnen en vloeren samenkomen. De meeste van deze producten en systemen zijn ontworpen om bewegingen in de bouwcomponenten op te vangen. 

Bekijk ons assortiment voor het brandwerend afdichten van lineaire voegen.

Over doorvoeringen (EN 1366-3)

In een brandcompartiment bevinden zich openingen waarlangs leidingen en elektriciteitskabels worden geleid. Deze openingen kun je veilig afdichten met producten en systemen die zijn getest volgens EN 1366-3. 
De brandwerende eigenschappen van de Bostik-oplossingen zijn door erkende organisaties getest en internationaal gecertificeerd. Al onze producten en hun uitgebreide toepassingsgebied hebben een CE-markering en een ETA (European Technical Assessment). De producten kunnen afzonderlijk of in geteste en gecertificeerde combinaties worden toegepast.

Bekijk onze oplossingen voor brandwerend afgedichte doorvoeringen.

Verzeker jezelf van 0% zorgen en 100% zekerheid met Bostik Fire Protect.

Meer weten? Download de brochure voor uitgebreide informatie en handige productkeuzetabellen

> BROCHURE BOSTIK FIRE PROTECT

Top