Merken en landen

Kerncijfers van Bostik

Met 54 productie-, distributie-, verkoop- en administratiecentra is Bostik actief in 45 landen.

Bostik, onderdeel van Arkema

Bostik is de bedrijfstak voor lijmoplossingen binnen de Arkema-Groep. Voortbouwend op haar unieke expertise in de materiaalwetenschap biedt Arkema een hele range eersteklas technologieën om te voldoen aan de continu groeiende vraag naar nieuwe en duurzame materialen. De Groep wil zich vanaf 2024 puur profileren als marktspeler op het gebied van specialistische hoogwaardige materialen, binnen drie complementaire, veerkrachtige en zeer innovatieve segmenten: Lijmen, Geavanceerde Materialen en Coatings. Samen zijn deze segmenten goed voor ongeveer 80% van de omzet van de Groep en een goed gepositioneerd en concurrerend tussensegment.

Arkema biedt geavanceerde technologische oplossingen die tegemoet komen aan de uitdagingen die onder andere de energietransitie, toegang tot water, recycling, verstedelijking en mobiliteit met zich meebrengen. Hierbij overleggen we altijd met alle belanghebbenden. De verkoopcijfers van de Groep bedroegen € 8,7 miljard in 2019. De Group is met 20.500 werknemers wereldwijd actief in circa 55 landen.

Een wereldleider op het gebied van lijmtechnologie

Bostik is een van de grootste lijm- en kitproducenten ter wereld. Wereldwijd hebben we zo'n 5.000 mensen in dienst, verspreid over 50 landen op vijf continenten. Onze klanten zijn werkzaam in diverse markten, met name in de industrie, de bouw en constructie en in de consumentensector.

Wij ontwikkelen slimme kit- & lijmoplossingen voor vandaag en morgen

We houden de markttrends nauwlettend in de gaten en werken continu aan baanbrekende en duurzame oplossingen binnen onze zes R&D-platformen.

Bostik draagt bij aan en profiteert van de kennis van Arkema op het gebied van specialistische materialen.

Slimme Innovatie

Bostik staat voor innovatie.

Bij het ontwikkelen van nieuwe 'smart adhesives’ gebruiken we dan ook de nieuwste technologische inzichten. Onze archieven zitten vol met voorbeelden van baanbrekende Bostik technologieën - van behanglijm op basis van aardappelzetmeel tot speciale elastische lijm voor luiers.

Onze fascinatie voor innovatie blijft onverminderd groot.  Samen met onze klanten denken we nieuwe ideeën uit via een wereldwijd R&D-netwerk, dat bestaat uit drie internationale Smart Technology Centres en elf regionale centra. Dankzij deze investeringen kunnen we ons van onze concurrenten onderscheiden. In 2014 werd 15% van de Bostik omzet bereikt met producten die in de drie voorgaande jaren op de markt waren gebracht.

Over Bostik

Als u meer wilt weten over Bostik, onze geschiedenis of onze waarden of strategie, vindt u hier een schat aan informatie over ons.

Top