Merken en landen

Webinar brandwerendheid in de praktijk (Nederlands)

In dit webinar helpen wij je de vertaling van wet- en regelgeving zoals de NEN6075 naar de praktijk te maken.

In dit webinar helpen wij je de vertaling van wet- en regelgeving zoals de NEN6075 (rookdoorgang tussen ruimten) naar de praktijk te maken. Wanneer doe je het juist? En in welke fase moet je al bezig zijn met brandwerendheid, zodat je ook daadwerkelijk voldoet aan de normen en eisen? Dit bespreken we in dit webinar.

Harm Leenders (Hoofd Laboratorium voor Brandveiligheid bij Peutz) en Nick Haring (Business Developer Bostik Fire Protect) praten je bij.

Nick Haring is Business Developer Fire Protect bij Bostik.

Hij ondersteunt en adviseert de handel, aannemers en applicateurs rondom passieve brandwerendheid bij projecten.

Bostik-fire-protect-nick-haring-640x480.jpg

Harm Leenders is Hoofd Laboratorium voor Brandveiligheid bij Peutz.

Hij is iedere dag bezig met het testen van producten, toepassingen en oplossingen die aan de eisen voor brandveiligheid moeten voldoen.

Bostik-NL-FireProtect-Harm-640x480.jpg

Lees hier alles over onze oplossingen voor
passief brandwerende afdichting

van lineaire voegen en doorvoeringen in brandcompartimenten 

ONTDEK BOSTIK FIRE PROTECT

Bekijk het internationale Webinar "Discover Simple Steps on: How to Repair Subfloor Cracks".

Dit korte en interactieve Webinar wordt gepresenteerd door Pedro Paredes, Global Technical Training Manager voor Wand & Vloer,  en Frédéric Boullier, Global Technical Expert voor Wand & Vloer.

Tijdens dit Webinar komen de volgende zaken aan bod:

  • Bespreken van de wereldwijde oplossingen voor scheurherstel in ondervloeren
  • Voostellen van de aanbevelingen uit de sector
  • Geven van stapsgewijze live demonstraties met oplossingen van Bostik om u een volledig overzicht van onze oplossingen te geven.
  • Overlopen welke opties u hebt om het juiste product voor uw taak te kiezen

Tijdens dit live Webinar “Hoe herstel je scheuren in de ondergrond?” worden oplossingen binnen het globale Bostik portfolio voorgesteld. Niet alle producten die getoond worden tijdens de presentatie worden toegepast binnen de Benelux. Toch vinden we het interessant dit event met u te delen, omdat de vele voordelen van het gamma u kunnen helpen in uw dagelijks werk. Aarzel niet contact op te nemen met uw lokale Bostik vertegenwoordiger om alle lokale oplossingen te ontdekken.

Welk type scheuren bestaan er?

Er bestaan verschillende types of oorzaken van scheuren en barsten.
Als eerste zijn er spanningsscheuren: deze ontstaan als we geen ruimte hebben voor de ondervloer om uit te zetten/te bewegen.
Een tweede soort scheuren zijn krimpscheuren. Een krimpscheur is een dunne scheur die door het krimpen van het materiaal ontstaat.
Gietscheuren kunnen ontstaan tijdens het gieten van de plaat/vloer. Deze kunnen ontstaan vanwege de complexe vorm en ongelijke dikte van het gietstuk, doordat de afkoelsnelheid van elk onderdeel verschilt tijdens het stollen.
En tenslotte zetscheuren. Een zetscheur is een scheur of barst in de constructie die ontstaat als gevolg van zetting. Meestal is zetting een éénmalig verschijnsel nadat de fundering volledig belast is.

Welke scheuren kan ik herstellen met welk product?

Het is van het grootste belang steeds de aard van de scheuren in de ondervloer te kennen en te begrijpen. Als barsten of scheuren te groot zijn of als de ondervloer niet geëgaliseerd is, kunnen ze namelijk een structureel probleem vormen. De oorzaak kan ook liggen bij een onjuiste realisatie van de dekvloer (verkeerde verhouding zand, niet gecontroleerde droogomstandigheden, enz.). Veelvoorkomend zijn microscheurtjes. Microscheurtjes die niet het gevolg zijn van een structureel probleem en waarbij vastgesteld is dat de ondervloer gezond en veilig is, kunnen het gevolg zijn van spanning. Deze spanningsscheuren, maar ook krimpscheuren en gietscheuren kunnen worden hersteld met RENO P520 EASY. Voor grotere oppervlakken kunt u RENO E742 STRUCTURE gebruiken.

Er zijn echter ook scheuren of voegen die niet met het RENO-assortiment kunnen of mogen gevuld worden. Het gaat dan met name om dilatatie. Ook wanneer verschillende ruimten op elkaar aansluiten, maar een andere temperatuur gevoerd wordt dient er een voeg gerespecteerd te worden.

Stapsgewijze demonstratie van de RENO P520 EASY

In het tweede gedeelte van dit Webinar wordt de toepassing van de producten stap voor stap getoond. De ondergrond wordt eerst voorbereid: de scheuren worden uitgebeiteld zodat de mortel beter kan hechten op de ruwe ondergrond. Nadien wordt de scheur grondig gestofzuigd om alle onzuiverheden die de hechting negatief kunnen beïnvloeden te verwijderen. Nu de ondergrond klaar is kan het herstellen van de scheuren gebeuren.
Het eerste product dat wordt gepresenteerd is de RENO P520 EASY. Deze 2-componenten product is eenvoudig te mengen, sneldrogend, snel en eenvoudig verwerkbaar en beloopbaar na 15 tot 60 minuten.
Het tweede product dat wordt toegepast is de RENO E742 STRUCTURE. Deze 2-componenten epoxyhars is perfect om de samenhang van het oppervlak op de ondervloer te verbeteren en wordt vooral gebruikt voor het herstellen van grotere oppervlakken. Deze hars is zeer vloeibaar, eenvoudig verwerkbaar en droogt zeer hard uit. Beloopbaar na ongeveer 24 uur.

Bij vragen, neem gerust contact met ons op.

Top