Our main brands

Bostik Wereldwijd

Bostik around the world

nl
top

Isolatieplaten zijn één van de meest gekende en gebruikte vormen van isolatie. Het samengeperste materiaal kent een hoge isolatiecoëfficiënt waardoor de platen relatief dun kunnen blijven. Daarnaast zijn isolatieplaten erg geliefd omdat ze een goede drukvastheid kennen en daarmee geschikt voor vrijwel alle isolatievormen: vloer, gevel en hellend of platdak. Isolatieplaten kunnen gemaakt zijn van allerlei soorten grondstoffen, zoals PUR, PIR, EPS, XPS, glaswol, steenwol, etc. En de isolatieplaten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. Bijvoorbeeld gecacheerd met een aluminium of glasvlies toplaag.

Isolatieplaten kunnen snel en makkelijk worden geplaatst. Het verlijmen van isolatieplaten is aanzienlijk duurzamer en gebruiksvriendelijker dan het bevestigen met schroeven, spijkers en ankers. Bij verlijming van isolatieplaten ontstaat geen stof, geen lawaai en geen koudebruggen. Daarnaast ontstaan er ook geen roestplekken die door mechanische bevestiging wel kunnen ontstaan. Bostik heeft een aantal speciale Isolatielijmen ontwikkeld die een goede hechting hebben op de isolatieplaten en op de meest voorkomende ondergronden, zoals beton, spaanplaat, stucwerk, (gelakt) hout en multiplex.

Download de Isolatie Lijmadvieswijzer

en zie in één oogopslag welke primers en lijmen het beste gebruikt kunnen worden bij het bevestigen van de verschillende soorten isolatieplaten op verschillende soorten ondergronden.

Isolatie Lijmadvieswijzer

Download
blue_teaser_640x480.jpg
blue_teaser_640x480.jpg

Ontdek meer over Verlijmen & Afdichten

Bouwkitten

Ontdek Nu
GROUP IMAGE CONSTRUCTION  FACADE.jpg
GROUP IMAGE CONSTRUCTION FACADE.jpg

Lijm & Afdichtingsmiddelen Voor Bouwmaterialen

Ontdek Nu
grabs-and-adhesives_640x480.jpg
grabs-and-adhesives_640x480.jpg

Gevelplaatlijmsystemen

Ontdek Nu
GROUP IMAGE PANEL  INSULATION.jpg
GROUP IMAGE PANEL INSULATION.jpg