Our main brands

Bostik Wereldwijd

Bostik around the world

nl
top

Bereid u voor op snellere, slimmere vloersystemen

Het Bostik-assortiment biedt een compleet systeem dat bestaat uit damp- en vochtbestendige coatings, primers, zandcementvloeren en cementgebonden reparatie- en egalisatiemortels. Want ook de mooiste designvloer komt pas echt tot zijn recht als de voorbehandeling goed is uitgevoerd. 

Een effectieve voorbehandeling van de ondervloer zorgt voor een eindresultaat van de hoogste kwaliteit.   Zelfs met de beste design- en vloermaterialen kan het eindresultaat teleurstellend zijn als de ondervloer niet goed is voorbehandeld. De gemakkelijk te gebruiken oplossingen die u hier vindt zorgen voor een snellere voorbehandeling van de vloer en het sneller, slimmer en veiliger leggen van de vloer. 

Toepassingen

Bostik-producten zijn zo geformuleerd dat ze geschikt zijn voor de meest veeleisende projecten, zoals het egaliseren van een vloer om alle oneffenheden weg te werken voordat de vloerbedekking wordt gelegd, het overbruggen en isoleren van scheuren voor meer duurzaamheid en een langere levensduur, of het vochtwerend maken van de ondergrond. U vindt de technologieën van Bostik dan ook onder de vloeren van een aantal van de meest bijzondere gebouwen ter wereld. 

Toepassingen voorbehandeling van ondervloeren

  • Vloerprimers Het aanbrengen van de juiste vloerprimer kan de hechting van egalisatiemortels op ondervloeren aanzienlijk verbeteren en zorgt voor een veiliger installatie. Met een vloerprimer werken zelfnivellerende dekvloeren precies zoals ze zijn ontworpen, waardoor de doorstroming wordt gemaximaliseerd en een optimale sterkteontwikkeling wordt verkregen. Middels de juiste toepassing van een geschikte vloerprimer kunt u de absorptie en droogtijd van uw vloerlijm beter bepalen en wordt de hechtingskracht versterkt. Bovendien vermindert een primer krimp tijdens het drogen en verbetert het de water-, schok-, vorst- en chemische bestendigheid. Lees hier meer. (link naar de productpagina ‘andere voorbehandelingsproducten voor vloeren’)
  • Vloeroppervlakmembranen Wij weten als geen ander dat vloerinstallateurs vocht zo snel mogelijk kwijt moeten raken voordat de primer, de egalisatiemortel en de vloerbekledingen kunnen worden aangebracht. Dit geldt vooral voor werkzaamheden in ziekenhuizen en scholen waar installatie-deadlines steeds krapper worden. Onze dampbarrièresystemen hebben daarom snelle uithardingstijden, waardoor het bouwproces wordt versneld en een voorbehandeling van de vloer snelller dan ooit kan worden uitgevoerd.
  • Egalisatiemortel Voor een gladde basis voor uw vloerbedekking heeft u een elastische, snel uithardende oplossing nodig die geschikt is voor uiteenlopende onderlagen. 

Voor het beste resultaat – een vlakke en perfect afgewerkte veerkrachtige vloer – is het gebruik van een zelfnivellerende dekvloer absoluut noodzakelijk. Onze innovatieve zelfnivellerende dekvloeren zijn ontwikkeld om vloerbedrijven kostbare tijd en geld uit te laten sparen. Met weinig stof, een geringe geur en een wachttijd van slechts twee uur voor ingebruikname zijn de producten van Bostik een slimme keuze voor de voorbereiding van uw ondervloer. 

Zelfnivellerende dekvloeren: slimme voordelen

Onze vloeibare, zelfnivellerende dekvloeren bieden veel voordelen en helpen u in de lastigste situaties: 

  • Gebruiksvriendelijk: door de uitstekende vloeibaarheid zijn de Bostik zelfnivellerende dekvloeren eenvoudig toe te passen, de meeste zelfs met een pomp.  
  • Snelhardend: onze dekvloeren hebben een snelle uitharding die de voorbehandeling van vloeren versnelt. 
  • Flexibiliteit: de Bostik-producten voor ondervloeren zijn ideaal voor gebruik op talloze onderlagen, van beton en zand/cementlagen tot steen, metaal en hout 
  • Vezelversterkt: veel van onze producten zijn versterkt met vezels voor het overbruggen van scheuren en voor nog meer flexibiliteit  
  • Gemodificeerde polymeren: onze cementgebonden producten hebben een hoog polymeergehalte voor uitstekende hechting 
  • Eiwitvrij: veel van onze producten zijn geschikt voor ruimtes die in gebruik zijn en in hygiënisch-gevoelige ruimtes waar geur tot een minimum moet worden beperkt.  

Ontdek de Bostik ACADEMY

Bostik ACADEMY is een kenniscentrum met zorg opgericht voor professionals in de bouwmarkt.

Bij Bostik ACADEMY ervaar je een op maat gemaakt trainingsprogramma dat perfect is afgestemd op jouw behoeften.

Ons zeer bekwame technische team presenteert ons productportfolio, de beste toepassingsmethoden en de belangrijkste aanbevelingen voor de industrie. Daarnaast kunnen we u en uw team ook op maat gemaakte trainingen aanbieden.

Laat het ons gewoon weten!

ONTDEK DE BOSTIK ACADEMY

Ontdek meer over Ondergrondvoorbereiding

Vochtwerende Afdichtingssystemen

Ontdek nu
CC-application-ACADEMY-STIX Bostik.jpg
CC-application-ACADEMY-STIX Bostik.jpg

Zelfnivellerende Dekvloeren

Ontdek nu
subfloor-preparation-underlayments_1400x550-crop640x480.jpg
subfloor-preparation-underlayments_1400x550-crop640x480.jpg