Merken en landen

Ruim assortiment Bostik geschikt voor BREEAM-projecten!
Steeds meer bedrijven voelen de noodzaak om bij nieuwbouw of renovatie te kiezen voor een duurzaam project. En met een duurzaamheidscertificaat kunnen ze deze moeilijke thematiek toegankelijk maken. Eén van de bekendste systemen hiervoor is BREEAM. 
BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) geldt wereldwijd als de meest populaire gebouwcertificering (557.600 gecertificeerde en 2.260.500 geregistreerde gebouwen sinds de opstart in 1990).
Bostik biedt een ruim assortiment aan lijm- en afdichtingssystemen die ingezet kunnen worden in projecten voor BREEAM en draagt op deze manier bij aan een duurzamere en gezondere leefomgeving Steeds meer bedrijven voelen de noodzaak om bij nieuwbouw of renovatie te kiezen voor doorzaamheid. Hierbij wordt het woord 'emissie' regelmatig gebruikt. 
Het is een verzamelnaam voor het vrijkomen van schadelijke of verontreinigende stoffen. Binnen de bouwbranche wordt de emissie van producten meestal aangeduid met het EMICODE®-keurmerk. Er zijn drie klassen, te weten: EC2, EC1 en EC1 PLUS. Producten die aan de strengste emissie-eisen voldoen, worden ingedeeld in de hoogste klasse: EC1-Plus of EC1R-plus.
Naast het EMICODE®-keurmerk voor bouwproducten is er ook een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van een gebouw te bepalen: BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology). BREEAM hanteert hierbij een negental categorieën waarbij het erop neer komt dat met het gebruik van producten met een EC1 PLUS-keurmerk wordt voldaan aan de strenge voorwaarden voor BREEAM-conformiteit.
Een opdrachtgever die wil dat zijn gebouw aan de BREEAM-eisen voldoet, zal daarom eerder kiezen voor een product met EC1(R)-PLUS-classificatie. Het wordt niet alleen erkend door BREEAM, maar ook door LEED (buiten Noord-Amerika) en andere beoordelingsmethoden voor de duurzaamheidprestatie van gebouwen. Bostik biedt een ruim assortiment aan EC1 en EC1R-plus producten die ingezet kunnen worden in Breeam projecten. Deze zijn eenvoudig te herkennen aan het EC1(R)-plus logo op de verpakking en staat het ook duidelijk vermeld in de productcatalogus. Voor de handigheid vindt u hier een overzicht van alle verschillende Bostik producten die EC1-plus of EC1R-plus gecertificeerd zijn en dus ingezet kunnen worden in Breaam projecten.Indien u hierover graag meer info wenst of geïnteresseerd bent in de begeleiding van uw project, kunt u altijd terecht bij onze technische adviseurs.
Top