Merken en landen

Bostik heeft onlangs, op verzoek van de eigenaar en hun architect, een uitgebreid advies en begeleiding mogen geven voor een duurzame waterdichting van een kelder in Leiden. Door de hoge grondwaterdruk stroomde het water letterlijk vanuit de muren de kelder in en perste het zich zelfs door de betonvloer omhoog.

Bostik heeft onlangs, op verzoek van de eigenaar en hun architect, een uitgebreid advies en begeleiding mogen geven voor een duurzame waterdichting van een kelder in Leiden. Door de hoge grondwaterdruk stroomde het water letterlijk vanuit de muren de kelder in en perste het zich zelfs door de betonvloer omhoog. De aannemer en architect schakelden eerst een vochtweringsbedrijf in dat met een aantal PU injecties in de slechte stukken wand en vloer de lekkage probeerde te verhelpen. Dit gaf nauwelijks resultaat. De lekkages verplaatsten zich naar andere delen in de kelder en na enkele weken kwam er weer net zoveel water de kelder binnen dan voorheen. Gevolg was dat de inmiddels in de kelder gebouwde en gestucte gipswanden tot wel 20 cm in het water stonden en de kelder onbruikbaar bleef…Collage vochtproblemen afbeeldingNa inspectie door een vochtweringspecialist van Bostik werd gekozen voor een simpele maar doeltreffende aanpak. Eerst werd een horizontale vochtbarrière aangebracht met behulp van de Bostik Kiesey Inject Crème aan de bovenzijde van de wanden om het optrekken van het vocht naar de houten balkkoppen van de woning te voorkomen. De lekkages met stromend water werden gedicht met Bostik Puder Ex en de slechte plekken in de wand werden gerepareerd met Bostik Rapid 8.Vervolgens werden de wanden vanaf de binnenzijde voorzien van een waterdichte laag met behulp van het Bostik Aquastop systeem. Dit systeem kan handmatig met een grote kwast worden aangebracht en bestaat uit slechts een drietal producten: Bostik Spezialschlämme, Bostik Puder-ex en Bostik Isolier-flüssig.
Collage Vochtproblemen 2De oude vloercoating en loszittende delen werden zorgvuldig verwijderd. Daarna werd de vloer voorzien van een laag HYTEC E336 XTREM. Een uniek product dat zelfs vloeren zoals deze met drukkend vocht met slechts één laag droog krijgt. Om een verdere afwerking met egaline mogelijk te maken is de HYTEC E336 XTREM ingezand met het speciale kwartszand S409.
Collage Vochtproblemen 2De kelder is met deze aanpak volledig droog geworden en veranderd van een onbruikbare ruimte in een waardevolle toevoeging aan de woning. Bostik voor al uw vochtwering oplossingen.
Top