Merken en landen

GIESSEN - Binnen de gezamenlijke ambities om verder te verduurzamen is de stap genomen om de ‘shuttle’ diensten vanaf de productie- en warehouselocatie in Giessen, tussen Van der Stelt en Bostik, op duurzame brandstof te laten rijden. De shuttles verzorgen ook deels het interne verkeer van en naar de locaties in Oosterhout. Met deze stap is direct een CO2-reductie van 89% behaald op deze vervoersbewegingen.

Gezamenlijke duurzaamheidsambities

Binnen de gezamenlijke ambities om de CO2-uitstoot te reduceren is de overstap naar HVO100*, 100% ‘Hydrotreated Vegetable Oil’, een goed alternatief voor, op termijn, elektrisch rijden. Inmiddels wordt de biobrandstof getankt in de vrachtwagens die pendeldiensten verzorgen tussen de Bostik locaties en het warehouse van Van der Stelt Logistics.
 
*HVO100 wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval. Er komt geen druppel fossiele aardolie meer aan te pas. Hierdoor is HVO een fossiel vrije en hernieuwbare brandstof met grote voordelen op het gebied van duurzaamheid.
 

Investeren in een schonere toekomst

Het reduceren van uitstoot vraagt om investeringen in een schonere toekomst. Met het recent gebouwde transformatorhuis op het eigen terrein in Giessen is het mogelijk geworden om alle interne transportmiddelen en gerobotiseerde stellingen in het warehouse volledig te elektrificeren. Daarnaast beschikken we zo in de toekomst over voldoende laadcapaciteit voor de eerste elektrische vrachtwagens.
 
Het tanken van HVO100 biedt een directe reductie van 89% (well-to-wheel) van de CO2-uitstoot op de uitgevoerde transporten. Daarnaast reduceren we hiermee gezamenlijk de uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, stikstof en zwavel. Ook is de brandstof nagenoeg geurloos en goed biologisch afbreekbaar.
Top