Merken en landen

OOSTERHOUT - We zetten een volgende stap vooruit in onze aanpak op het gebied van duurzaamheid. De acrylaatproducten van onze merken Bostik en Zwaluw zijn sinds september 2022 volledig ftalaatvrij. De weekmaker DINP hebben we weten te vervangen door een ftalaatvrij equivalent. Wij bieden nu een 100% ftalaatvrij assortiment acrylaat producten. De prestaties, verwerking en certificeringen van de ftalaatvrije acrylaatproducten blijven onveranderd.

100% ftalaatvrij

We zijn er trots op dat we de op ftalaat gebaseerde weekmaker DINP volledig hebben vervangen door een ftalaatvrije equivalent. Want deze innovatie maakt de Nederlandse productie van acrylaatkitten van Bostik en Zwaluw 100% ftalaatvrij. Alle milieucertificeringen inclusief de CE-markering met de prestatieverklaring, productspecificaties en alle technische kenmerken blijven gehandhaafd.
 

DINP

DINP staat voor diisononylftalaat, een weekmaker die kunststofproducten zacht en buigzaam maakt. Hij komt vrij uit het materiaal waar het in zit. Producten kunnen daardoor schadelijk voor de gezondheid zijn, bijvoorbeeld als je ze aanraakt. Wij gebruikten altijd al veilige weekmakers. Gelukkig zijn er inmiddels alternatieven voor ftalaten als weekmakers. Daarom hebben wij de weekmaker DINP vervangen door een equivalent, die ftalaatvrij is.

Ftalaatvrije productie in Nederland

Als ontwerpers van innovatieve lijmoplossingen waarmee je de meest complexe industriële uitdagingen kunt aangaan, is duurzaamheid ons op het lijf geschreven. Om onze Bostik- en Zwaluw-gebruikers met het oog op veiligheid en duurzaamheid de beste producten te leveren én voorop te blijven lopen in de markt, is de ftalaatvrije productie in Nederland een logisch uitvloeisel van onze aanpak.
 
Bostik maakt deel uit van de Arkema Groep dat tot de 10 duurzaamste chemie bedrijven ter wereld behoort. Arkema - en daarmee ook Bostik - heeft een ambitieus duurzaamheidsbeleid dat aansluit bij 11 van de 17 United Nations Sustainable Development Goals die van de wereld in 2030 een betere plek moeten maken.
 
De ftalaatvrije acrylaten zijn weer een stap in onze aanpak op het gebied van duurzaamheid. Hierbij richten wij ons op de SDG’s 03 Goede gezondheid en welzijn en 12 Verantwoorde consumptie en productie.
Top