Merken en landen

De verkiezing van "Leverancier van het jaar" van inkoopcombinatie Zevij-Necomij werd in 2022 op 2 juni georganiseerd. Het thema van dit jaar was circulariteit. Bostik is door een onafhankelijke jury beoordeeld en als winnaar uit de bus gekomen. Naast Bostik waren ook Berdal en Tricorp genomineerd voor deze prijs.

Duurzaamheid zit bij Bostik (als onderdeel van Arkema) diepgeworteld in de bedrijfsvoering. De uitvoering is niet altijd even eenvoudig voor een chemisch bedrijf, maar dat weerhoudt ons niet om ambitieuze doelen te stellen en te behalen. Met de boodschap ‘We are sustainability enablers’ geven we richting aan ons duurzaamheidsbeleid, waarbij we ons - net als Arkema – houden aan de UN Sustainable Development Goals (SDG’s). Circulariteit is daarvan een belangrijk onderdeel.

Vier duurzame pijlers

Alle facetten van de bedrijfsvoering van Bostik werden tijdens de verkiezing tegen het licht gehouden, verdeeld over vier pijlers:

 

  1. Compliance -  Een voortrekkersrol spelen bij de naleving van de regelgeving door gevaarlijke onderdelen voortdurend te vervangen door veiliger alternatieven.
  2. Verpakkingen - Verbetering van de duurzaamheid van het verpakkingsaanbod door de volumes te verminderen, de gerecycleerde inhoud te verhogen en de verpakking aan het einde van de levensduur beter recyclebaar te maken.
  3. Site Management - Voortdurend verbeteren van het afval- en energiebeheer in alle vestigingen en verminderen van de CO2-impact van het vervoer van goederen.
  4. Duurzame innovatie - Innovatie op basis van sustainability assessments en tijdens alle nieuwe productontwikkeleingsprojecten houden we rekening met de duurzaamheidsoverwegingen (SDG's)

Duurzame ontwikkeling

Daarnaast is circulariteit een belangrijke ontwikkeling die we meenemen in alle facetten van onze bedrijfsvoering. Enkele voorbeelden van de duurzame ontwikkeling van Bostik zijn:

  • Een duurzamere range van lijmen en kitten genaamd Premium Aware. Deze range heeft de hoogste duurzaamheidscertificeringen, zijn geschikt voor BREEAM en LEED projecten en veiliger voor de verwerker.
  • Al het shuttletransport op biodiesel.
  • 80% van het binnenlands transport gaat over water, in plaats van over de weg.
  • Pro-actief statiegeldsysteem voor het terughalen van lege PUR-blikken.
  • Assortiment dat specifiek is ontwikkeld voor Duurzaam Luchtdicht Bouwen.

Maar dit is natuurlijk niet het eindpunt! We hebben de lat hoog gelegd en de komende jaren gaan we nog vele nieuwe en ambitieuze doelstellingen bedenken én behalen.

Door het winnen van de “Leverancier van het jaar” verkiezing tonen Bostik en Arkema hopelijk aan dat we niet alleen onze ambities verkondigen, maar hier ook actie op ondernemen. Iets dat zonder de medewerkers, partners, leveranciers en klanten nooit mogelijk zou zijn geweest. Bedankt!

Top