Minden weboldal

Alkalmazások 

Az ebbe a kategóriába tartozó Bostik termékek közé tartoznak a szerkezeti tömítőanyagok, az ablakok és ajtók tömítőanyagai, valamint a dilatációs hézagok tömítőanyagai. Innovatív ragasztási technológiákat használunk a szakemberek igényeinek kielégítésére.

Szerkezeti tömítőanyagok 

A Bostik építőipari tapasztalata számos területre és a hozzá kapcsolódó folyamatokra terjed ki. Az iparág ismerete, vegyipari szakértelmünkkel és felelős vállalati erkölcsi magatartásunkkal párosulva lehetővé teszi számunkra, hogy innovatív megoldásokat dolgozzunk ki ügyfeleink minden igényének kielégítésére a fejlett építőipari munkákhoz. 

Az építési projekt jellegétől függetlenül ugyanolyan fontos, mint maga a szerelés, hogy a szerkezeti fugákat megfelelően tervezzék meg és megfelelő és tartós termékkel szigeteljék le. Termékeinket kifejezetten úgy terveztük, hogy minimalizálják az alkatrészekre ható szerkezeti feszültségeket, hatékonyan szabályozzák a zsugorodást és megakadályozzák a nedvesség, por vagy más potenciális szennyeződések bejutását. 

Szerkezeti tömítőanyagok alkalmazásának lehetőségei 

Az szerkezeti hézagok tömítésére szolgáló termékeink széles választéka számos alkalmazási területet érint. Az autószalonok üvegfalaitól kezdve a belső és külső épületcsatlakozások és előregyártott panelek tömítéséig. A Bostik tömítőanyagai (beleértve a poliuretán tömítőanyagot is) proaktívan működnek, hogy hatékony időjárásállóságot biztosítsanak a külső fugáknak, és megakadályozzák a csatlakozó födémszélek deformálódását a belső szereléseknél. Rendkívül hatékony és fejlett tűzálló tömítőanyagokat is kínálunk, amelyek alkalmasak szerkezeti hézagok vagy dilatációs hézagok kialakítására, ahol tűzállóságra van szükség. 
A Bostik speciális szerkezeti hézagtömítő anyagai alkalmazhatók az építőiparban leggyakrabban használt aljzatok esetében. A homogén konzisztenciájú termékek mellett strukturált, szemcsés anyagokat is gyártunk. Ennek eredményeként a tömítőanyag nemcsak rendkívül tartós tömítést biztosít a szerkezeti hézagoknak, hanem esztétikailag kellemes textúrával is rendelkezik, amely egységes és professzionális felületet biztosít, függetlenül a tömítendő felületektől.  

Szerkezeti tömítőanyag technológiája 

  • Poliuretán tömítőanyag (PU): A Bostik poliuretán alapú termékei az egyik legerősebb tömítési technológiánknak számítanak. A poliuretán tömítőanyag nagyfokú rugalmassággal rendelkezik, ezért ideális a szerkezeti és a deformációra hajlamos hézagok tömítéséhez. Poliuretán tömítőanyagokat, poliuretán ragasztókat, valamint 2 az 1-ben, ragasztó- és tömítőanyag termékeket kínálunk. 
  • Hibrid termékek: hibridjeink nem agresszívek és kémiailag semlegesek, így ideálisak a hőszigetelő üveggel ellátott ablakmegoldásokhoz. A Bostik hibrid termékeit úgy fejlesztették ki, hogy ugyanolyan típusú aljzatokat ragasszanak, mint a hagyományos szilikon tömítőanyagok, de jelentősen nagyobb ragasztóerővel és öregedésállósággal rendelkeznek. 
  • Szilikon tömítőanyag: a semleges kikeményedési változata mentes a jellegzetes savas szagtól, és nagyfokú kompatibilitást mutat olyan nehezen kezelhető aljzatokkal, mint a beton és a kő. Szilikon tömítőanyag-kínálatunk alacsony és közepes rugalmassági modulusú termékeket is tartalmaz, így mindenki kiválaszthatja az egyéni igényeinek legmegfelelőbb megoldást.  
  • Tömítő gittek: "olaj alapú" tömítő gittünk egyszerű, mégis rendkívül hatékony funkcionalitással rendelkezik, ami ideális a fához és a szimpla ablakok üvegezéséhez. A tömítő gitteket elsősorban külső szerelésekhez használják, pl. a tetőfedés, beton és téglafalazat hézagjainak tömítésére. Tudjon meg többet a technológiáról. 

Ablakok és ajtók tömítőanyagai 

Termékeink, például az ablak- és ajtótömítő anyagaink fejlesztése során nemcsak arra törekszünk, hogy megfeleljenek a hatályos építési szabályzatoknak és környezetvédelmi előírásoknak, hanem olyan megoldásokat is szeretnénk nyújtani, amelyek megfelelnek az építőipar változó követelményeinek. Akár poliuretán tömítőanyagot, dilatációs hézagtömítő anyagot, alapozó vagy dekorációs tömítőanyagot keres, intelligens szerelési tömítőanyag-kínálatunkat úgy terveztük, hogy megvédje a szerkezeteket a természeti elemektől. 

Ablak- és ajtótömítő anyagok alkalmazása 

A kiváló tapadás mellett ajtó- és ablaktömítő anyagaink könnyen kezelhetők, és sok közülük rendkívül alacsony páraáteresztő képességgel és az elszíneződéssel szembeni ellenállással rendelkezik. 

Ablakokhoz és üvegekhez használható ragasztóinkat és tömítőanyagainkat úgy terveztük, hogy maximális UV- és időjárásállóságot biztosítsanak, miközben csökkentik a munkaköltségeket és az anyaghulladék mennyiségét. Ezen túlmenően, tömítőanyag-kínálatunk nagyfokú rugalmasságot biztosít az alkalmazási hőmérséklet, a feldolgozási idő, a kikeményedési sebesség széles skálájának köszönhetően, függetlenül a körülményektől, a felület típusától és a hézagok keresztmetszetétől.  

Összességében a hibrid ragasztó és tömítőanyag nemcsak a lakó-, kereskedelmi vagy ipari épületeket védi az időjárástól, hanem jelentősen növelheti a termelés hatékonyságát és csökkentheti az üzemeltetési költségeket. 

Ezeket a tömítőanyagokat kifejezetten ablakokhoz és ajtókhoz fejlesztették ki, a kiváló tulajdonságoknak, például az időjárásállóságnak köszönhetően pedig az építőipari vegyi anyagok között a technológia élvonalába tartoznak. Szilikon és hibrid megoldásaink kémiailag semlegesek, ezáltal ideálisak háztartási, kereskedelmi vagy ipari felhasználásra. Termékeink többoldalúsága lehetővé teszi a kritikus felületek, például a beton és a természetes kő, valamint a kültéri alkalmazásokban gyakran előforduló felületek, például a fa, az üveg és a bevonatos fémlemezek megmunkálását is. A Bostik kínálatában található egy speciális faragasztó is. 

Varrat tömítőanyag 

Az szerkezeti tömítőanyagok valamennyi felhasználói igényeinek kompromisszumok nélküli figyelembevétele azt jelenti, hogy mindig naprakészek vagyunk a gyorsan fejlődő építőipart követve. Olyan innovatív termékeket kínálunk, amelyek fenntarthatóbbá és hatékonyabbá teszik a lakásépítést.  

Ennélfogva a hangsúlyt termékeink és rendszereink életciklusuk során kifejtett hatására és befolyására helyezzük.   

Varrat tömítőanyag: a tömítőanyag alkalmazása  

Innovatív tömítő termékeinket világszerte használják építési projektekben, védelmet biztosítva a vízbehatolás ellen és az időjárással szembeni ellenállást a legkülönbözőbb aljzatokon, beleértve az épületkerámiát, zománcfelületeket, üveget, vakolatot és PVC-t. 

A ragasztókat és tömítőanyagokat is magában foglaló termékek széles skálájára jellemző, hogy készítményeinket kiváló kezdeti kötés és tapadás, valamint vízállóság jellemzi. 

Szerkezeti tömítőanyagaink erős és rugalmas kötések kialakítására használhatók (a vízálló bitumenes membrántól kezdve a betonon, fán, műanyagon és természetes kövön át a legkülönbözőbb felületekig). 

Fedezzen fel Tömítő és ragasztó termékek

Panel és szigetelés

TÖBB
Panel insulation
Fasady wentylowane.jpg
Top