Bostik around the world

 Our main brands

Wat zijn Brandcompartimenten?

Een brandcompartiment bestaat uit brandwerende wanden en vloeren en is bedoeld om de verspreiding van rook en vuur tegen te houden. De brand zou zich moeten beperken tot enkel het compartiment waar de brand ook is ontstaan.

Zo’n compartiment wordt gebouwd met een goede brandwerende afdichting van de voegen tussen de wanden en vloeren. Daarnaast moeten de voegen tussen de constructie en de (brand)deuren en (raam)kozijnen brandwerend zijn.

Linaire Voegen Afdichten volgens EN 1366-4

Om brandcompartimenten volledig af te dichten op plaatsen waar wanden, kozijnen en vloeren samenkomen, gebruik je producten en systemen die zijn getest volgens EN 1366-4.

De brandwerendheid van de Bostik Fire Protect oplossingen voor het afdichten van lineaire voegen is in overeenstemming met de Europese norm 1366-4. Dit is getest door een gecertificeerd laboratorium (geregistreerd keuringsbureau) op verschillende oppervlakken en voegbreedtes. De resultaten van deze tests staan in classificatierapporten.

Certificeringen Bostik Fire Protect

Producten in het Bostik Fire Protect assortiment zijn afzonderlijk te gebruiken, maar er zijn ook combinaties getest. Wij willen jou voor elke situatie een efficiënte oplossing bieden! Tevens zijn de meeste van deze producten en systemen zijn ook ontworpen om bewegingen in de bouwcomponenten op te vangen.

Certificeringen en keurmerken vind je terug op de pagina Certificeringen.

Top