Our main brands

Bostik Wereldwijd

Bostik around the world

nl
top

Toepassingen

Bostik biedt een uitgebreid systeem van tegel- en steenlijmen voor professionele tegelzetters, installateurs, architecten en ontwerpers. Ons assortiment tegellijmen omvat lijmen voor vrijwel alle tegel- en steensoorten waaronder; keramiek, porselein, natuursteen en glas. Daarnaast hebben we de benodigde producten voor de juiste voorbereiding en het waterdicht maken van uw tegelproject.

Tegelvoegmortel

Ons assortiment omvat oplossingen voor vrijwel alle soorten tegelvoegen, zoals voor patio's, zwembaden, fonteinen, bubbelbaden, stoombaden, sauna's, badkamers, keukens en algemene intensief belopen ruimtes. De hoogwaardige voegmortels van Bostik, die gemakkelijk te installeren, eenvoudig te onderhouden en extreem duurzaam zijn, bieden innovatie waar u op kunt bouwen. 

De technologieën die we ontwikkelen zijn net zo gevarieerd als de verscheidenheid aan tegels en stenen die gelegd kunnen worden. Maar terwijl de tegeltrends blijven veranderen, blijft Bostik altijd de slimme keuze voor uw volgende tegelproject. 

De oplossing van ondergrond tot oppervlak

Alle Bostik producten voor het hele tegelproject worden onderworpen aan strenge tests om te garanderen dat ze de hoogste kwaliteit hebben, waarop professionals kunnen vertrouwen. Het Bostik assortiment voor tegelzetters bevat producten voor het voorbehandelen, afdichten, verlijmen en afwerken.

Voorbehandelen

Een lijn van oppervlakteprimers om verschillende soorten ondergrond voor te behandelen voor een optimale hechting van membranen of tegellijm.

 • PrimeGrip Non-Porous: een vloerprimer kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, en bij tegel-op-tegel toepassingen.  Deze primeGrip is een tevens ook een oplosmiddelvrij waterdichtingsmembraan. 
 • Multiprime: PL vloerprimer kan binnen & buiten worden gebruikt en verbetert de zowel de hechtkracht als de werktijd van de tegellijm. 
 • Specialist Primer: deze hoogwaardige watergedragen primer kan bovenop uitgeharde Dampfix PU (Waterproofing polyurethaan) en andere specialistische toepassingen worden gebruikt. Deze primer voor binnen en buiten maakt deel uit van het Dampfix PU & Asaflex systeem. 

Afdichten

Dicht installaties in natte ruimtes waterdicht af met een van onze Dampfix oplossingen. Het assortiment van Bostik omvat: 

 • Dampfix Gold: een één-component, hoogelastisch klasse 3 polyurethaan waterdichtingsmembraan dat geen bitumen bevat. Deze eenvoudig te gebruiken afdichtingskit bestaat uit een urethaan-acrylaatmembraan en is verkrijgbaar in een 4-liter en een 15-liter maatvoering. 
 • Dampfix Immersed A en Dampix Immersed B: een twee-componenten cementmembraan dat geschikt is voor gebruik in toepassingen die onder water staan (zoals in zwembaden en sauna's), en voor onderwatertoepassingen onder tegels. 
 • Dampfix Rapid: is een sneldrogend watergedragen polyurethaan klasse 3 waterdichtingsmembraan. Dit tweelaags watergedragen polyurethaanmembraan kan worden aangebracht op geprimerde poreuze & niet-poreuze ondergronden, waaronder beton, baksteen, vezelcement, waterbestendige gipsplaat en constructie multiplex. Breng binnen 1 tot 2 uur een nieuwe laag aan. 
 • Dampfix PU: een één-component hoogelastisch klasse 3 polyurethaan waterdichtingsmembraansysteem dat geen bitumen bevat en voldoet aan AS/NZ 4858. 
 • Megalastic: een cementgebonden verbeteringsadditief dat de sterkte en flexibiliteit van de hechting verbetert. Dit multifunctionele additief kan worden gebruikt om de prestaties van tegellijm op cementbasis, epoxymortel, zandcementvloer en andere soortgelijke systemen te verbeteren. Deze hoogwaardige afdichtingskit biedt een "rekbaarheid" van meer dan 700%, heeft een uitstekende flexibiliteit en hechting op de meeste oppervlakken en is volledig onderdompelbaar na uitharding. 

Verlijmen

Het brede assortiment tegellijmen van Bostik heeft een bewezen verdraagzaamheid ten opzichte van vele ondergronden en tegelsoorten.

 • Conflex: een eersteklas rubbergemodificeerde tegellijm die speciaal ontworpen is voor veeleisende en intensief gebruikte toepassingen. Conflex is een flexibele (vloer)tegellijm voor zowel vloeren als wanden, die binnen & buiten gebruikt kan worden. Deze lijm is een allrounder met een hoog rendement voor veeleisende toepassingen. 
 • Superfixall: een flexibele (vloer)tegellijm voor zowel vloeren als wanden, die binnen & buiten gebruikt kan worden. De superfixall is een voordelige lijm die u kunt upgraden met het Megalastic-additief om de flexibiliteit en de hechtkracht te verbeteren zonder concessies te doen aan, maar met behoud van een lange open tijd. 
 • Ultra Mastik: een flexibele (vloer)tegellijm voor zowel vloeren als wanden, die binnen & buiten gebruikt kan worden. Ultra Mastik lijm kan 600x600 mm wandtegels verlijmen en heeft een superieure hechtkracht. 
 • Megafix: een briljante witte lijm die perfect geschikt is voor gebruik in badkamers, met mozaïeken of overal waar een zuiver witte lijm nodig is. Deze lijm kan alleen binnenshuis en voor wanden worden gebruikt. Door de gladde, ongeschuurde formulering hoeven de voegen voor het voegen niet uitgeschraapt te worden.  • Excelflex: een flexibele (vloer)tegellijm ontworpen voor zowel vloeren als wanden, die binnen & buiten gebruikt kan worden. Excelflex is een flexibele en veelzijdige lijm. 
 • Asaflex: een twee-componenten lijm met uitzonderlijke flexibiliteit en een uitstekende hechting, ontworpen voor alle klussen waarbij flexibiliteit van cruciaal belang is. Dit product voor vloeren en wanden kan binnen en buiten worden gebruikt. Asaflex is een product om tegels op een houten ondergrond of geluiddempende mat te verlijmen, en heeft een uitzonderlijke hechting. 
 • Evoflex: een superieure hoge polymeergemodificeerde tegellijm. Deze beste (vloer)tegellijm voor zowel vloeren als wanden kan binnen & buiten gebruikt worden. De Evoflex is perfect voor het leggen van zware grootformaat tegels en kan al na 6-8 uur gevoegd worden. 

Afwerken

Met een zeer uitgebreid aanbod aan voegmiddelen, zowel qua techniek als qua kleur, heeft Bostik de perfecte voegmortel voor elk tegelproject. 

 • Designer Coloured: gekleurde tegelvoegmortel van hoge kwaliteit voor zowel vloeren als wanden, die binnen en buiten gebruikt kan worden. Deze epoxymortel is heel makkelijk schoon te maken en heeft geweldige verwerkingseigenschappen, wat minder rommel, minder verspilling en een betere afwerking betekent. 
 • Design Epoxy: is een twee-componenten gekleurd epoxy voegmiddel voor situaties die hoge chemische en mechanische eisen stellen. Deze expoxy tegelvoegmortel voor zowel vloeren als wanden kan binnen & buiten gebruikt worden. De epoxymortel heeft een hoge chemische bestendigheid tegen vlekken en is ontworpen voor hygiënische en commerciële toepassingen. 
 • Designer Smooth: een gladde designermortel voor wanden die alleen binnen gebruikt kan worden. Designer Smooth is helder wit, glad en ongeschuurd. Deze epoxymortel kan gebruikt worden voor voegen van 1,5 - 3 mm. 
 • Designer Sanded: onze beste epoxy geschuurde tegelvoegmortel is speciaal voor vloeren en kan alleen buiten worden gebruikt. Designer Sanded voegmortel kan worden gebruikt voor voegen van 5-20 mm en is perfect voor hoveniers, tuinarchitecten en zwembadinstallateurs.

Ontdek de Bostik ACADEMY

Bostik ACADEMY is een kenniscentrum met zorg opgericht voor professionals in de bouwmarkt.

Bij Bostik ACADEMY ervaar je een op maat gemaakt trainingsprogramma dat perfect is afgestemd op jouw behoeften.

Ons zeer bekwame technische team presenteert ons productportfolio, de beste toepassingsmethoden en de belangrijkste aanbevelingen voor de industrie. Daarnaast kunnen we u en uw team ook op maat gemaakte trainingen aanbieden.

Laat het ons gewoon weten!

ONTDEK DE BOSTIK ACADEMY

Ontdek meer over Tegellijm & Voegmortel

Tegellijmen

Ontdek nu
ceramic-tile-adhesives-bath_768x576.jpg
ceramic-tile-adhesives-bath_768x576.jpg

Keramische Tegels

Ontdek nu
Ceramic tile adhesive-1.jpg
Ceramic tile adhesive-1.jpg

Natuursteen Tegels

Ontdek nu
Bostik natural stone ad-1.jpg
Bostik natural stone ad-1.jpg

Porseleinen Tegels

Ontdek nu
Porcelain tile adhesive.jpg
Porcelain tile adhesive.jpg

Cementgebonden Tegellijmen

Ontdek nu
Epoxy Tile adhesive.jpg
Epoxy Tile adhesive.jpg

Gekleurde Tegelvoegen

Ontdek nu
Bostik-Header-Image-Grout-Colors-640x480.jpg
Bostik-Header-Image-Grout-Colors-640x480.jpg