Merken en landen

Het project

De hoofdzetel van BNP Paribas Fortis bevindt zich op de Warandeberg: een unieke locatie in het hart van Brussel. Het nieuwe hoofdkantoor telt 5 ondergrondse en 7 bovengrondse verdiepingen en heeft een capaciteit van ongeveer 4.500 werkplaatsen op een bruto-oppervlakte van 103.500 m2.

Het gebouw is uitgerust met hoogwaardige materialen en de nieuwste technologieën. Deze materialen en technologieën vertalen zich onder meer door de installatie van zonnepanelen op het dak en seizoensopslag van thermische energie (STES) in de kelder. Ze verhogen het werkcomfort en maken een optimalisatie van de milieuprestaties mogelijk. Dit alles moet helpen bij het behalen van de duurzaamheidscertificaten BREEAM 'Excellent' en ‘Passive House’.

De samenwerking met Bostik

Xavier Ortiz, Key Account Manager en bouwtechnicus bij Bostik in België, legt uit waarom dit project voor ons zo belangrijk is. Naast de locatie, in het centrum van Brussel en in het hart van Europa, maakt de omvang van het project deze referentie zo uitzonderlijk: meer dan 55.000 m² vloeroppervlak waarop tapijttegels dienden verlijmd te worden. Voor de verlijming van deze tapijttegels werd al snel gekeken naar het bedrijf NDS SPRL, gevestigd in Waterloo en gespecialiseerd in het leggen van vloerbedekking op technische vloeren.

Bostik FIX A760 TECH

Voor dit project werd gekozen te werken met de FIX A760 TECH, een tackifier die perfect geschikt is voor toepassing op een technische vloer. De grootste uitdaging bij een technische vloer is dat die permanent toegankelijk moet zijn. De tapijttegels die erop worden verlijmd moeten dus eenvoudig kunnen worden verwijderd en opnieuw geplaatst. Laat dat nu net het sterke punt zijn van de BOSTIK tapijtlijm FIX A760 TECH: de tegels kunnen meerdere malen worden verwijderd zonder dat de lijm zijn kracht verliest. Bovendien is deze tapijtlijm gemakkelijk aan te brengen met rol en heeft hij een zeer korte wachttijd. Daarnaast ondersteunt een tackifier in de circulariteit van de vloer die zo na haar levensduur gemakkelijker is op te nemen en te recycleren.

Top