Merken en landen

Het project

Per 1 maart 2022 is het NOA-Afbouwcentrum verhuisd naar De Smalle Zijde 20A in Veenendaal. Het secretariaat is er gevestigd, er zijn meerdere vergader/scholingsruimtes, een uitgebreide praktijkhal en een Silberling lokaal. Ook de NOA-huisadvocaten en collega’s van AFNL houden er kantoor.

Wie of wat is NOA?

NOA is de Nederlandse brancheorganisatie voor ondernemers in de afbouw. Bedrijven in vloeren en terrazzo, natuursteenbewerking, plafond- en wandmontage, stukadoors en all-round afbouwers zijn lid voor de organisatie, administratie en communicatie rond de cao, opleidingen, personeel, incasso, juridisch advies, reclame en nog veel meer. De Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven is gevestigd in Veenendaal. Het bestuur van de vereniging behartigt tezamen met een professioneel secretariaat alle collectieve en individuele belangen van aangesloten ondernemers. In totaal telt NOA zo’n 1.600 leden.

Het fijnste van de SL C510 PRO egaline is dat hij zo ontzettend goed dicht vloeit. Belangrijk is dat je geen slagen ziet in je werk.

Bostik biedt de juiste oplossingen

Fedde Trinks, Accountmanager Vloertechniek bij Bostik Nederland, legt uit waarom dit project voor Bostik zo interessant is.  De werkzaamheden bij NOA tonen een totaalbeeld van een standaard renovatie van een vloer: 820 m² oppervlak met te repareren gaten en scheuren, te egaliseren en primeren. Daarop PVC-stroken of tapijttegels verlijmen, afhankelijk van de gebruiksfunctie van de ruimte. Fedde gaat ter plaatse voor advies en beslist al snel dat de volgende producten het antwoord bieden voor deze uitdaging: De SL C950 RENOQUICK is de geschikte reparatie- en uitvlakmortel voor deze job. De mortel is snel uithardend en is uitermate geschikt voor het opvullen van sleuven en gaten. Na het herstellen van de vloer wordt een primer toegepast. De GRIP A500 MULTI is een gebruiksklare oplosmiddelvrije dispersieprimer, die dient als hechtverbeteraar voor vloeren en wanden.

Voor het egaliseren van het vloeroppervlak adviseert Fedde de SL C510 PRO. Deze egaline is zeer spanningsarm en dus geschikt voor elke renovatie. Bovendien vloeit hij perfect egaal, vraagt hij minder schuren en is hij perfect geschikt voor intensieve belasting. “We kiezen voor de SL C510 PRO omdat de PVC-stroken die erop komen nogal kritisch zijn. Men mag geen doortekening zien en de vloer moet perfect glad zijn. Want enkel wanneer de ondervloer vlak is, kun je ook een mooi resultaat daarboven krijgen.”

Het verlijmen van zowel de PVC-stroken als de tapijttegels gebeurt hier met de FIX A570 MULTITACK. Het grote voordeel van deze anti-sliplijm is dat de verlijmde tegels op elk moment verwijderbaar zijn. Dit gegeven ondersteunt in de circulariteit van de vloer, die zo na haar levensduur gemakkelijker is op te nemen en te recycleren.

De samenwerking met S.B.R. vloeren verliep vlot

John Bestebreur van S.B.R. vloeren kent zijn vak. Hij vertelt hoe aangenaam het werken is met de producten van Bostik. Hij begint met het schuren van de vloer, gevolgd door goed stofzuigen. Daarna de primer toepassen en egaliseren. John vertelt: “Het fijnste van de SL C510 PRO egaline is dat hij zo ontzettend goed dicht vloeit. Belangrijk is dat je geen slagen ziet in je werk.” Na 24 uur drogen van de egaline gaat John aan de slag met het verlijmen van de PVC-vloer.

Top