Merken en landen

Het project

In Halle, nabij Brussel, vind je het Sportoase Hallebad. Hier is een bijzonder project gerealiseerd
met de producten van Bostik Tegeltechniek. Met zo’n 200.000 bezoekers per jaar wordt het
Sportoase Hallebad intensief bezocht. Dit vraagt om goed vakwerk en samenspel tussen de
verschillende partijen.

Aanleg van sportoase Halle

1. Egaliseren

Alvorens met het tegelwerk in het zwembad te beginnen, werden de muren uitgevlakt in 3 lagen met de flexibele egalisatiemortel Stucco W140. Dit product is erg soepel en daardoor snel en prettig verwerkbaar.

Aanbrengen van Ardatec 2k Flex

2. Waterproofing

Om de muren goed waterdicht te maken, is Ardatec 2K Flex gebruikt (dit product is inmiddels uit het assortiment en is vervangen door de Bostik Turbotec 2K+). Hiermee kan een goede waterdichte, flexibele, scheuroverbruggende afdichtingslaag onder de tegels worden gemaakt.

Verlijming van de tegels met de Ardaflex Flexmortel

3. Verlijmijng

Met de Ardaflex Flexmortel, een flexibele dunbed-, lijmmortel die na het toevoegen van water gebruiksklaar is, werden de tegels gelijmd. Deze lijmmortel is gekozen door de eigenschappen om onder water perfet zijn werk te kunnen doen en is door zijn hoge standvermogen prettig verwerkbaar.

4. Voegen

Voor de laatste stap, het voegwerk is de Ardacolor Xtrem Easy gebruikt, een gekleurde epoxyhars voegmassa. Chemisch en mechanisch hoog belastbaar en prima geschikt voor keramische wand- en vloertegels, glas- en porselein-mozaïek. Voor binnen, buiten én onder water.

Ardacolor Xtrem Easy

De oplevering van Sportoase Hallebad te Halle

Top