Merken en landen

Het project

Den Braven Sealants had in 2014 de wens om een gebouw te realiseren voor workshops en trainingen dat het karakter van het bedrijf zou weerspiegelen. vanEs architecten heeft deze wens vertaald naar een eigentijds duurzaam gebouw met een opvallende 'zwevende' gevel.

Na een bouwperiode van zes maanden is medio november 2014 het Centre of Excellence voor Den Braven Sealants in Oosterhout opgeleverd. Dit multifunctionele gebouw beslaat zeshonderd vierkante meter en omvat onder andere een ruim auditorium en een demonstratieruimte voor het organiseren van professionele workshops en trainingen. Bovendien zijn ook diverse kantoorruimten ondergebracht in dit opleidingcentrum.

Van Es architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp, de technische uitwerking en de begeleiding tijdens de bouw. De wens van de opdrachtgever om het nieuwe gebouw een uitstraling te geven die past bij het 'toonaangevende karakter' van het bedrijf is vervuld met een "bijzondere en gedurfde uitstraling", aldus Piet van Es, algemeen directeur bij van Es architecten.

Innovatieve Zwevende Gevel

Het architectenbureau koos voor esthetisch hoogwaardige en duurzame materialen. De gevels van het Centre of Excellence voor Den Braven zijn samengesteld uit vliesgevels, betonelementen en zwarte aluminium gevelbeplating. Op de eerste verdieping is deze gevel rondom voorzien van een zwevende gevel in de vorm van een schijngevel.

Deze schijngevel is gemaakt van twaalf millimeter dikke panelen van een solid surface-materiaal in een ijswitte tint. De panelen zijn voorzien van een gatenpatroon dat verwijst naar de producten van Den Braven: kit- en lijmdruppels. De open structuur van de gevel zorgt voor een dynamische lichtinval in het gebouw en maakt het tot een representatief en opvallend gebouw op het bedrijventerrein.

Focus op Duurzaamheid

Bij het Centre of Excellence heeft van Es architecten innovatieve en duurzame technologieën toegepast.

Volgende elementen dragen bij aan energieopwekking en zorgen ervoor dat de W- en E-installatie volledig duurzaam functioneert:

  • Een grondwaterpomp met bodemwarmtewisselaar, met zeven boringen elk tot 125 meter diep.
  • Zonnecollectoren op het dak.

Om het energieverbruik te optimaliseren, is het Centre of Excellence luchtdicht gebouwd volgens klasse 3, de hoogste classificatie.

Om dit te realiseren werden natuurlijk de producten uit het assortiment Zwaluw® Luchtdicht Bouwen toegepast.

 

Ontdek meer over Luchtdicht Bouwen DOWNLOAD DE BROCHURE ZWALUW® LUCHTDICHT BOUWEN

Ontdek onze referentieprojecten

Bekijk hier een selectie projecten van onze klanten en partners.

bostik-benelux-casestudy-coe-outside-640x480.jpg
Ontworpen door vanEs Architecten

Duurzaam Centre of Excellence voor workshops en trainingen

bostik-benelux-casestudy-hallebad-pool-2-640x480.jpg
Met toepassing van Bostik tegeltechniek-producten  

Groot zwemcomplex gerealiseerd in Halle

bostik-benelux-casestudy-renovated-floor-640x480.jpg
Utrecht, Nederland

Vloerrenovatie van Hoog Catharijne

bostik-global-project-porto-germeno-solutions-640x480.jpg
Porto Germeno, Griekenland

Waterdicht maken en betegelen van een zeewaterzwembad

Top