Merken en landen

 
 • Voorgenomen acquisitie van de activa van XL Brands, marktleider in vloerbekledingslijmen in de Verenigde Staten. Deze overname zal Bostik in staat stellen veel omvattende totaaloplossingen aan te bieden in deze groeiende markt met een hoge toegevoegde waarde.
 • Aanbod gebaseerd op een bedrijfswaarde van 205 miljoen dollar. Dit is 11 keer de huidige EBITDA (7 keer binnen 4 à 5 jaar inclusief synergiën).
 • XL Brands is marktleider in de sector van lijmen voor soepele vloerbekleding in de US. Met een gloednieuwe en competitieve productie-eenheid in Dalton (Georgia), biedt XL Brands innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen die het assortiment van Bostik in de US perfect aanvullen (parketlijmen, egalisatiemiddelen, afdichtingsproducten…).

  Dankzij deze doelgerichte overname die volgt op de acquisitie van CMP in mei, zal Bostik één van de marktleiders voor vloerbekledingslijmen in de US worden. Onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingsautoriteiten wordt verwacht dat dit project eind 2017 afgerond kan worden.

  Met dit project vervolgt Arkema haar strategie om verder te groeien in de lijmsector; de bedoeling is dat deze tegen 2023 meer dan een derde van de omzet van de groep zal bedragen.


  Bostik, onderneming van de Arkema-groep
  Bostik is wereldwijd een toonaangevende specialist in lijmen, kitten, egalines en afdichtingen voor zowel de industrie-, bouw- als consumentensector. Al meer dan 125 jaar ontwikkelt Bostik innovatieve, steeds intelligentere lijmoplossingen. Bostik is met 6000 werknemers aanwezig in meer dan 50 landen. In de Benelux heeft Bostik vestigingen in Nederland (‘s-Hertogenbosch) en België (Gent).

  Over Arkema
  Als designer van materialen en innovatieve oplossingen vormt Arkema materialen en ontwikkelt nieuwe toepassingen die klantprestaties versnellen. Het evenwichtige portfolio bevat hoogwaardige materialen, industriële specialiteiten en coatingoplossingen. Arkema heeft een jaaromzet van 7,7 miljard euro in 2015 en wereldwijd circa 20.000 werknemers verspreid over 50 landen. De groep heeft een nauwe band met alle stakeholders. Onderzoekscentra in Noord-Amerika, Frankrijk en Azië focussen zich op de ontwikkeling van biogebaseerde producten, nieuwe energie, waterbeheer, elektronische oplossingen, lichtgewicht materialen en design, isolatie en efficiëntie in de bouw. Voor meer informatie bezoek de website: www.arkema.com

  Top