Merken en landen

OOSTERHOUT - Bostik maakt deel uit van de Arkema Groep; een mondiaal concern dat tot de 10 duurzaamste chemiebedrijven ter wereld behoort. Arkema - en daarmee ook Bostik - heeft een ambitieus duurzaamheidsbeleid dat aansluit bij 11 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We werken continu en bewust aan initiatieven die bijdragen aan deze duurzaamheidsdoelen. Daarmee bewijzen we ons als jouw duurzame partner in de Benelux.

Wat zijn SDG’s?

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen, opgesteld door de Verenigde Naties, om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. In 2015 hebben alle 193 landen die lid zijn van de VN de Sustainable Development Goals aangenomen. De doelen gelden voor alle landen en voor alle mensen.

Verantwoordelijkheid nemen

Arkema neemt verantwoordelijkheid als fabrikant en heeft een concreet plan gemaakt met acties en toezeggingen voor 11 van de 17 SDG's. Dit plan is gemaakt op basis van overleg met de stakeholder en de beloftes uit het MVO-beleid (duurzame oplossingen leveren gedreven door innovatie, voor alle activiteiten en altijd een open dialoog en nauwe relaties hebben met onze stakeholders). Bostik volgt de doelstellingen van moederbedrijf Arkema.

De strategische bijdragen zijn onder andere:

  • Met R&D-inspanningen onze positieve impact vergroten, door bijvoorbeeld materialen te leveren voor de ontwikkeling van nieuwe energieën 
  • Op het gebied van veiligheid, ecologische voetafdruk en diversiteit onze negatieve impact verminderen, met name door de CO2-uitstoot van onze productiefaciliteiten te verminderen en verantwoord in te kopen

Deze tabel toont Arkema's bijdrage aan de Sustainable Development Goals en de gedetailleerde doelstellingen.

Meer weten?

Lees ook het artikel "Arkema's bijdrage aan 11 van de 17 Sustainable Development Goals"

Arkema’s bijdrage aan 11 van de 17 SDG’s

Top