Merken en landen

OOSTERHOUT Na een succesvolle start in de Benelux, worden de lijmen en kitten richting een strategische partner van Bostik in Engeland nu ook bijna CO2-neutraal vervoerd. Bostik vindt het belangrijk andere partijen in de logistieke sector én hun klanten te stimuleren om over te stappen op het makkelijk beschikbare HVO100. Dat ook onze vervoerder Schavemaker volgt, is in lijn met onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Zero emissie in de distributie is onderdeel van onze duurzame strategie om de milieu-impact te verminderen. Niet alleen het voortransport van Oosterhout naar de haven in Vlaardingen wordt uitgevoerd met biodiesel HVO100, maar ook het natransport vanaf de haven in Felixstowe naar onze partner.
 

HVO100 kan in elke dieselmotor

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil: plantaardige oliën, afval, restoliën en vetten, zoals afgewerkt frituurvet. HVO100, ook wel HVO diesel genoemd, kan in elke dieselmotor worden bijgetankt. Door het gebruik van HVO100 vermindert de CO2-uitstoot, voor het wegtransport, met 89% naar onze partner in Engeland. Het aantal liters wordt in de vloot van Schavemaker bijgetankt. Door de overstap naar HVO100 vermindert de CO2-uitstoot jaarlijks met enkele tonnen, het is een goede bijdrage aan een verbeterende leefomgeving voor mens en milieu.
Top